Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

LeVaK
Nov uporabnik

Nizanje avtomobila?

Napisal/-a LeVaK Pe mar 19, 2004 7:50 am

Najbrz je bilo tole ze 1000x odgovorjeno, pa ce en drugega prosim, ce me lahko samo napotite na teme, kjer ste to prezvecl.

Avto je Honda Civic limuzina l.95

Uglavnem avto mislim spustit za 1,5cm do 2cm pa me zanima, kaksne pluse in minuse to prinese?
Kako je to najbolj poceti? Fedre rezat, fedre zamenjat, nove montizerje? Frend ima probleme sedaj ko je spustil avto, da ne more peljati vec kot 4 ljudi, ker se mu gume dotikajo kovine. CE spustil avto za 2cm, a bojo gume se ok pasale gor (letne: 195/50 R15, zimske 185/65 R14).
Kaksne so cene montizerjev oz. fedrov? Firme?

LEVaK

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Pe mar 19, 2004 7:57 am

Za tak majhen nižanje (se vsaj pri VW) dobijo novi "nosilci" al kako bi reku, amortizerjev.
Drugače pa pride set vzmeti nekje 35-40k, ampak avto spusti za minimalno 35mm (vsaj jaz še nisem vidu za mn).
Slika

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Pe mar 19, 2004 2:52 pm

ta stil nižanja sem imel tudi sam v mislih, za svojo 6. gen. Ampak ti nikjer ne morejo dati kvalitenih fedrov. Povsod gre za vsaj 3cm dol. Tako da so mi pri Amortizerju predlagali Eibache 3,5cm potem pa, da bi jih podložil.
Sam nekak ni filinga, da daš 60k sit, pol pa avto višaš in izničuješ prvotni namen teh fedrov :roll:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe mar 19, 2004 3:09 pm

Nevem zakaj bi avto sam za centi ali dva spustil?
V cem je fora? Niti opazlo se nebo nic!
Glej ce te skrbi da ti guma nebi sla gor oz da bi ribala ob blatnik ane, das pac bolj nizko profilno cene pa, pejd do avta pa poglej kolko prostora se mas med blatnikom in gumo,
fajn je tudi ce v avto recimo zadaj dva zbases ane pa vidis ko se posede, kolk se prostora ostane + tega mors racunat da se ti bo avto s sportnimi fedrami manj posedo pri tezi!
LP

LeVaK
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVaK Pe mar 19, 2004 4:03 pm

Mam zdej malo manj preseka pri gumah in je full lufta med gumo in blatnikom pa mi to full ni vsec... ce imam zimske gor, ki imajo 1,5cm vecji presek mi je cisto vredu... Nimam namena avta zabit v poden, ker nisem edini voznik pri hisi in se ostali s tem ne strinjajo.

LeVaK

Uporabniški avatar
Mica
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a Mica Pe mar 19, 2004 4:09 pm

monster_d je napisal/-a:Nevem zakaj bi avto sam za centi ali dva spustil?
V cem je fora? Niti opazlo se nebo nic!
Glej ce te skrbi da ti guma nebi sla gor oz da bi ribala ob blatnik ane, das pac bolj nizko profilno
LP

Podpis!!
S4-'92, 240HP

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Pe mar 19, 2004 5:49 pm

monster_d je napisal/-a:Glej ce te skrbi da ti guma nebi sla gor oz da bi ribala ob blatnik ane, das pac bolj nizko profilno cene pa, pejd do avta pa poglej kolko prostora se mas med blatnikom in gumo,
LP

glih tle rata en hec, ki meni ni všeč. Avto z 3cm fedri gre dol recimo 3,5cm. Če temu dodaš še gumo z 5% manjšim presegom si prec 4-4,5cm nižji. Luksuz vožnje se zelo zmanjša, pa še zaradi preseka maš lahko probleme z plavci.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe mar 19, 2004 7:37 pm

LeVaK je napisal/-a:Mam zdej malo manj preseka pri gumah in je full lufta med gumo in blatnikom pa mi to full ni vsec... ce imam zimske gor, ki imajo 1,5cm vecji presek mi je cisto vredu... Nimam namena avta zabit v poden, ker nisem edini voznik pri hisi in se ostali s tem ne strinjajo.

LeVaK

Jah potem pa nevem, ker sportne fedre se zacnejo od 30mm naprej!
Edina varianta je ane, da dobis tovarniske fedre ki so malenkost krajse, kao sportna verzija!
Tiste pa so 2centi! Golfi recimo majo eni, poloti itd...
SAm nevem ce majo za hondo! pa tut ce bi blo bi blo zlo drago!

Jah kaj ces, ce mas avto spuscen je pac treba pazit kje se vozis, kje parkiras itd...
Moj je od karterja 7-8 centimetrov! Pa ce verjames al ne se tudi vozim po makemadu ucas, ko grem do kolega! Pazit pac treba!
Za styling je treba potrpet!
LP

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe mar 19, 2004 9:03 pm

TITan je napisal/-a:Za tak majhen nižanje (se vsaj pri VW) dobijo novi "nosilci" al kako bi reku, amortizerjev.

Mene pa zanima ta zadeva! Kakšne nosilce maš v mislih? Kje to dobiš?

monster_d je napisal/-a:Edina varianta je ane, da dobis tovarniske fedre ki so malenkost krajse, kao sportna verzija!

Monster si sigurn? Veš da grem jutr na porsche vprašat če majo kej tazga!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe mar 19, 2004 10:52 pm

Ja kot je monster napisu za VAG grupo se dobi ogromno dodatne opreme (kar recimo folk sploh ne ve) in sigurn se da dobit tut orginal mal bl športne fedre-vendar je res vprašanje če splača, če ni predrago.
Je še ena varjanta-sicr dvomm da pride v poštev :lol: Sm se tut sam mal igral z gumami na Hondi (spuščena 4 cm) in je recimo avto z 205/40/17 2 cm višji od tal naprom 195/50/15. :lol: Nabav 17 col :lol:
Na pa pustmo to, že v velikih katalogih sm zasledu te "nosilce", ubistvu so to neke zelo debele podložke ki še dodatno znižajo fedre-to bi bla kr rešitev. Je pa tut varjanta da avta ne spuščaš in daš amortizerje tršat oz nove športne če bi rad samo na legi pridobil

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe mar 19, 2004 11:13 pm

http://www.tm-motorsport.de/Angebote/Fe ... /Liste.htm tkole zgledajo. Znižajo pa cca. 15-20mm. Stanejo nekje 27-28€

Pol se pa dobijo še "športne" gume za absorbirat rukerje, ki še za 10-15mm znižajo. Cena je pa dragih 55€ na kos :shock:

Najcenejši 40/40 fedri so pa 69€ (z TUVom), najcenejši fedri pa amortizerji pa 169€...
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe mar 19, 2004 11:15 pm

Pa original športni fedri za golf 1 so recimo od sciroccota res. Pa na passata B3 (88-92) pašejo golf 3 VR6 fedri in Corrado VR6 fedri (corradotovi ga spustijo za cca 3cm). Mal je treba prebrskat kaj paše kam.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So mar 20, 2004 12:33 am

super98 je napisal/-a:
TITan je napisal/-a:Za tak majhen nižanje (se vsaj pri VW) dobijo novi "nosilci" al kako bi reku, amortizerjev.

Mene pa zanima ta zadeva! Kakšne nosilce maš v mislih? Kje to dobiš?

monster_d je napisal/-a:Edina varianta je ane, da dobis tovarniske fedre ki so malenkost krajse, kao sportna verzija!

Monster si sigurn? Veš da grem jutr na porsche vprašat če majo kej tazga!

Jup, so okoli 2cm krajse, se jih da dobit mam en prospekt Vw ko mas notr dodatno opremo!
BabyM ce se nemotim jih ma u polotu!
Bom jo kontaktiral pa ji reko da naj napise kak je z tem, kolk je kostal itd...
LP

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf Če mar 25, 2004 11:14 pm

Za 2 centi se ti ne splaca spuscat avta!
Slika
Slika
Slika
Slika

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Če mar 25, 2004 11:18 pm

renault19 je napisal/-a:Za 2 centi se ti ne splaca spuscat avta!
se podpišem 8)

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če mar 25, 2004 11:20 pm

renault19 je napisal/-a:Za 2 centi se ti ne splaca spuscat avta!

Kje začnem....
Nekaterim avtom se geometrija podvozja preveč poslabša (rokce grejo preko paraelnega) in s tem se poslabša obnašanje avtomobila. Nekateri lastniki dajo na avto recimo 17" feltne (original ma rečmo 14") pa ga ne morejo bolj spustit zarad drajsanja. Nekaterim je ne praktično imeti avto s katerim ne more niti na pločnik zapeljat...
Slika

LeVaK
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVaK Pe mar 26, 2004 9:03 am

Recimo, da se mi zdi da je moja honda ze zdaj precej nizja od vecine avtomobilov... Od oka 10cm od tal, ce ne se manj... Ko zapelem v garazo, po klancu navzdol, je na robu klanca pod avtom samo kake 4cm placa.... Tko da prevec ga ze zaradi tega nebi spuscal.. Kaj samo fedrov, ki bi toliko znizal ni? Pa da dam pol se mal strsat montizerje?

LevaK

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe mar 26, 2004 9:25 am

Levak zal takih fedr ni, ker je nesmiselno tak malo spuscat, folk pac ne kupuje takih zadev zato jih tudi ni!
Edina varianta da bi dal fedre mal zartdit, 2cm se bi ze lahko stisnale!
Idi do Turnska pa poupras! saj da se ze sam uprasanje kolk te bo po zepu udarilo :D

@Titan - > na plocnikih nima kaj avto delat :wink:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe mar 26, 2004 10:06 am

LeVaK je napisal/-a:Recimo, da se mi zdi da je moja honda ze zdaj precej nizja od vecine avtomobilov... Od oka 10cm od tal, ce ne se manj... Ko zapelem v garazo, po klancu navzdol, je na robu klanca pod avtom samo kake 4cm placa.... Tko da prevec ga ze zaradi tega nebi spuscal.. Kaj samo fedrov, ki bi toliko znizal ni? Pa da dam pol se mal strsat montizerje?

LevaK

4cm sem jaz mel pri serijskem :cry: :cry: :cry: :cry:
zdej je pa -0,3cm :x :x :x
SlikaSlika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov