Eh, vidim da se spoznate na to mašinco

Je kr res kr pravte.
Evo moje izkusnje monster, direkt zate:
Tale avtek v mojem podpisu ma 170k km. Je bilo nekaj problemov z nim, tako da je mojemu fotru, ki je imel prej tale avto šli včasih lasje pokonc (ker je alergičen na kake izredne servise).
Tud sam (odkar ga mam jest sem naredil 10k km) sem imel nekaj težavic. Men sicer to ne pride tolk do živega, ker pač vem da pri Fiatih rado kaj gre čist tko - iz čistega mira, ampak mi ga je pa ratal zrihtat praktično u nulo - se moj tastar čudi da gre tko super (prav da gre bolj kot takrat, ko je bil nov), pa mu je tud mal žal da ga nima on več
Mašina je kr ornk, morm rečt. Po mojih računih ma sicer 146 konjev (107 KW) - so se italijani mal zlagal-, ampak za tolk kolikor je avto ze naredu, morm rečt da gre.
Ne vem sicer nikoli, kaj bo še šlo (recimo zdele mi po malem oljček kaplja, res samo par kaplic, ampak zgleda da bo spet tesnilo, tako kot ste rekli). Mel smo generalko pri 130k km. Je šel ojnični lezaj, pa se je tud ojnica zvila,... No ja - čist vse ni bilo za zamenjat, pri Kranjcu narejena generalka je kostala 260.000. Od takrat ni blo še nič.
Torej ne se vozit z manj kot pol olja v avtu, ker je bil to vzrok za našo generalko - ga je fotr tišal prek 200 kr nekej cajta iz morja, ta avto pa ne "prenese" da nima dost olja notr. Tud če ga je še pol, se v hitrih ovinkih to prelije tako, da potem ene strani ne maže (hiba te mašine).
!!! Po generalki moram povdarit, da avto ne pije olja skorej 0!!! to pri meni pomeni 0,2 litra na 1000. Pred generalko je pa pil tudi 1 liter (kar je normalno pri tem motorju). Ne vem zakaj, mehanik mi je reku da tud sam ne ve zakaj, čeprav da enake batne obročke gor...
Pazit je treba tud, da cevke od hladilnika menjaš redno (to gre kr dost u maloro - pol ti lahko poleti mašina zakuha, ker se tekočina sam zlije ven) - tko je foru 2x naredil v mestu - sicer zakuhal ni, je bil še tolk priseben
Problem pri meni je še (ne vem če tud pri vseh 2.0 16V), da se šobe zapacajo po ene 20 al pa 30 k km. Ne gre drugač kot da jih ven vzameš in spucaš. Spet hiba. To zna bit zjutaj tolk zajebano, ko avto sploh ne potegne,cuka,crkne,... To sem naredu spet pred kratkim (je blo spet treba) in je kot noč pa dan.
Torej drag je za vzdrzevanje 100%, res pa da dela tud kot je treba, če ga paziš. Torej redno jermeni (še raje mal prej kot 60k km), čekirat ventile, fazo, olje (dat noter samo Selenio Racing),...pa še kej zraven pogledat in garantirano gre ko urca.
Še glede 1.8 16V in tuninga: Senica mi je rekel, da so šli za te konje, ki so jih 1.8 meli, šli boljše kot pa 2.0. So jih pa prav zato NEHALI delat, ker so se še bolj kvarili. Zdej tako je on meni rekel, če majo kolegi to mašino in dela super - dobro za njih.
2.0 16V pa se da seveda tud ornk napilt če hočeš - Čip pri Senici te pride 50.000 in da ven 6-8%. Če daš večjo zračno loputo ti ornk not prinese (še cca 15 konjev). Izpuh, racing svečke in racing kabli, regulator pritiska goriva,... še cca 15 konjev. Blizu 200 km se ga da spravt z relativno majhnim vložkom. Sem se ravno po e mailu menil z
www.torquemaster.it za te kable, svečke, regulatorje in to - bi naročil, garantirano ti da 15% , stane pa cca 400EUR... Samo nimam
Če pa hočeš Turbo tipota, pa poglej Cicale - joj kok bi jest to mel:
http://www.tipo16v.co.uk/tipo/articles/ ... icale.html
Sicer je pa ta britanska stran super - vse kar hočeš o Tipotu 16V
Upam da sem kej pomagal, drugač se pa enkrat dobimo pa mal podebatiramo o tej mašini - bi lahko še kr govoril... :P
lp Ales