Radetzky je napisal/-a:ne sej to vem da bi blo drago. sam če pogledaš je osnova skoraj vseh dizelskih motorjev 1.9ccm mašina. Tak da majo samo različne nadgradnje teh mašin.tak da sm mislo da če bi kje kupo 1.9 tdi mašino, če bi moral celo mašino menjat al samo izpušni kolektor, odmične gredi pa po vsej vrjetnosti tud glavo? pa mislim da pri teh mašina se skoraj vse zlaga kot lego kocke! aja pa tud caddy TDi obstaja že serijsko zato me zanima!
SomebodyX je napisal/-a:Radetzky je napisal/-a:ne sej to vem da bi blo drago. sam če pogledaš je osnova skoraj vseh dizelskih motorjev 1.9ccm mašina. Tak da majo samo različne nadgradnje teh mašin.tak da sm mislo da če bi kje kupo 1.9 tdi mašino, če bi moral celo mašino menjat al samo izpušni kolektor, odmične gredi pa po vsej vrjetnosti tud glavo? pa mislim da pri teh mašina se skoraj vse zlaga kot lego kocke! aja pa tud caddy TDi obstaja že serijsko zato me zanima!
to si namomenil da bi zamenjal izpušni kolktor, odmične gredi, glavo,... in kolk misliš da to pride vse skup, poleg tega pa ne verjamem da si tako mojster ko bi to sam znau rastavt pa sestavt.
to ni tko da pač daš en intercooler pa eno turbinom pa mogoče še kakšno odmično gred,...
motor ni narejen za turbino za to ga je treba v veliki meri zamenjat,... drugač pa mislim da bi ti kdo kle lahk kr podrobno povedu kaj vse je treba, tut takšni mojstri se najdejo...
swiftrider je napisal/-a:SomebodyX je napisal/-a:Radetzky je napisal/-a:ne sej to vem da bi blo drago. sam če pogledaš je osnova skoraj vseh dizelskih motorjev 1.9ccm mašina. Tak da majo samo različne nadgradnje teh mašin.tak da sm mislo da če bi kje kupo 1.9 tdi mašino, če bi moral celo mašino menjat al samo izpušni kolektor, odmične gredi pa po vsej vrjetnosti tud glavo? pa mislim da pri teh mašina se skoraj vse zlaga kot lego kocke! aja pa tud caddy TDi obstaja že serijsko zato me zanima!
to si namomenil da bi zamenjal izpušni kolktor, odmične gredi, glavo,... in kolk misliš da to pride vse skup, poleg tega pa ne verjamem da si tako mojster ko bi to sam znau rastavt pa sestavt.
to ni tko da pač daš en intercooler pa eno turbinom pa mogoče še kakšno odmično gred,...
motor ni narejen za turbino za to ga je treba v veliki meri zamenjat,... drugač pa mislim da bi ti kdo kle lahk kr podrobno povedu kaj vse je treba, tut takšni mojstri se najdejo...
Tuning SDI-ja, zakaj pa ne
kr3mn1 je napisal/-a:din je napisal/-a:Kot prvo moraš menjat blok motorja - pol pa še vso ostalo kramo (če hočeš bit ziher da bo motor delal dolga leta).
Torej kot so ti že povedali, se ne splača.
ti si pa mojster v nulo. edina stvar ki jo ni treba menjat. baltazarji
din je napisal/-a:kr3mn1 je napisal/-a:din je napisal/-a:Kot prvo moraš menjat blok motorja - pol pa še vso ostalo kramo (če hočeš bit ziher da bo motor delal dolga leta).
Torej kot so ti že povedali, se ne splača.
ti si pa mojster v nulo. edina stvar ki jo ni treba menjat. baltazarji
kolikor je meni znano ima turbo oljno hlajenje batov, navaden pa ne - baltazar nazaj
din je napisal/-a:to da se hladi samo spodnji del mi je jasno, saj zgoraj ga ne moreš, ampak me bega ker si še enkrat omenil cevke - sem mislil, da se zezaš. To kar sem jaz videl (šlatal :P ) so bile "dize" vgrajene v blok motorja, kanali pa povrtani v bloku, tako da ni bilo nobenih cevk. Zdaj pa ne vem, so se zgleda spremenili motorji
. Res je pa tudi da SDI motorja nisem imel narazen in mi tudi jasno ni zakaj bi imel SDI oljno hlajenje batov, saj jih ne rabi. Vrtanje kanalov pa tudi nekaj stane
.
Če pa primerjaš 1,6TD in 1,6D motor pa niti odlitek bloka motorja ni enak v to sem pa prepričan, ker sem imel oba v istem času narazen v delavnici.
Zdaj če si res imel oba narazen in da sta do pike enaka, ti moram pač verjet in sem pač klato v praznoops:
Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 1 gost