Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Real M
Nov uporabnik

Večje pnevmatike od predpisanih = homologacija

Napisal/-a Real M So maj 22, 2004 6:24 pm

Pozdravljeni,

Imam vprašanje za vse tiste, ki so svojemu jeklenemu konjičku privoščili večje pnevmatike od predpisanh. Jaz imam predpisane pnevmatike dimenzije 195/65/15 in 205/55/16.. Odlocam pa se za nakup novih. In ker bi rad avtomobilu rad dalo nekoliko boljsi izgled se odocam za sirse.. Oziram se nekako po 215/55/16 ali pa 225/45/16 col.
Sedaj me pa zanimo kako je z tem pri homologaciji. Ali zelo komplicirajo ali je zelo pomembna visina(offset), širina, itd... kako postopek poteka????
NA KRATKO: skratka ce jst kupm večje pnevamtike, ali bom mel probleme na LPP-ju pri homologaciji????

V naprej hvala za odgovore

Tha Real M
RIDE OR DIE !!!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So maj 22, 2004 6:27 pm

jah odvisno kaj ti piše v tuvu... tuvu od felten namreč.... zdej če imaš serijske pojdi lepo h uradnemu uvozniku da ti da tuv za feltne... al pa potegni kakega iz neta ko ima tako dimenzijo ko jo imaš za tvoj avto vpisano...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Real M
Nov uporabnik

Napisal/-a Real M So maj 22, 2004 6:56 pm

maky je napisal/-a:jah odvisno kaj ti piše v tuvu... tuvu od felten namreč.... zdej če imaš serijske pojdi lepo h uradnemu uvozniku da ti da tuv za feltne... al pa potegni kakega iz neta ko ima tako dimenzijo ko jo imaš za tvoj avto vpisano...

sam jst rabm TUV tocno za te feltne in tocno za to dimezijo gum ce se ne motim?
RIDE OR DIE !!!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So maj 22, 2004 7:00 pm

Real M je napisal/-a:
maky je napisal/-a:jah odvisno kaj ti piše v tuvu... tuvu od felten namreč.... zdej če imaš serijske pojdi lepo h uradnemu uvozniku da ti da tuv za feltne... al pa potegni kakega iz neta ko ima tako dimenzijo ko jo imaš za tvoj avto vpisano...

tako je... čaki sej maš ti že ene neserijske feltne gor če se ne motim? no če jih maš pol pejt h uvozniku teh feltn in ti more dat tuv... oz. kopijo le tega :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Real M
Nov uporabnik

Napisal/-a Real M So maj 22, 2004 7:02 pm

maky je napisal/-a:
Real M je napisal/-a:

tako je... čaki sej maš ti že ene neserijske feltne gor če se ne motim? no če jih maš pol pejt h uvozniku teh feltn in ti more dat tuv... oz. kopijo le tega :wink:

ja mam mille miglia action 16" samo a v tem tuvu so napisane vse dimenzije al kako?
RIDE OR DIE !!!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So maj 22, 2004 7:16 pm

jup... vse dimenzije za vsa vozila (ponavadi) :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Real M
Nov uporabnik

Napisal/-a Real M So maj 22, 2004 7:18 pm

maky je napisal/-a:jup... vse dimenzije za vsa vozila (ponavadi) :wink:

se prav da si morm prvo zrihtat tuv:)
no ja bomo pa se mal pocakal z gumami...
a kdo kej ve kje so kej cnej...pr nas in v tujini....baje so v avstriji cnej al kako?!
RIDE OR DIE !!!

Uporabniški avatar
Real M
Nov uporabnik

Napisal/-a Real M To maj 25, 2004 7:50 pm

a mogoce kdo ve kako je z sirino platišč in pnevmatik. Odlocu sm se da nabavim pnevmatike dimenzij 225 , sedaj me pa zanima ce so 7,5" siroka platišča u redu al ne. Ma kdo mogoce ksno tabelo glede tega??

Lp

Tha Real M
RIDE OR DIE !!!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost