monster_d pravi:
Ja hvala pero ti pa res ponas vse odgovore!!!!
Zanimalo me je zato ker sem na moji y55 probal tankat 98 namesto 95 kot jo normalno tankam, pa se ni nic kaj poznalo, samo motor je bolj mirno raufal, poraba je tud bila priblizno ista!!!!
Mogoce zaradi zime. Se bom probal enkrat poleti natankat 98.
RedBaron pravi:
Najboljš da probaš pa boš videl kaj bo!!
En kolega ma favoritko 136L (vplinjač, brez CAT, je malo močnejša od 135).
Njemu se je dogojalo (95 oktanov), da včasih ko je ugasnil, mu je še malo zaklenkal (motor naredil še par obratov), pol je pa enkrat tankal 98, pa je blo mal bolš, pol je pa dal 98 + octane booster (kupljen na OMW) in mu tega ni več delala.
Poleg tega je prej na AC dosegel max speed v četrti (160 po števcu, v peti je šla sam 150), zdej pa gre 160 tud v peti!
Tak da njemu se očitno pozna, verjetno bi se na mašinah ki se ble delane za 98, moglo poznat
BTW.: jaz sem v polota 1.0 50KM, enkrat tankal 98, pa nisem (razen višjega računa) opazil nobene razlike.
Pero pravi:monster_d pravi:
Ja hvala pero ti pa res ponas vse odgovore!!!!
Zanimalo me je zato ker sem na moji y55 probal tankat 98 namesto 95 kot jo normalno tankam, pa se ni nic kaj poznalo, samo motor je bolj mirno raufal, poraba je tud bila priblizno ista!!!!
Mogoce zaradi zime. Se bom probal enkrat poleti natankat 98.
če je motor bolj mirno laufal, potem je bila razlika! Neenakomeren tek motorja je posledica: neenakomernega zgorevanja, klenkanja ali pa izpuščanja vžigov.
Po moje bi se v tem primeru moralo poznati tudi na porabi, ampak v tako majhnih procentih da bi rabil res hudo natančne meritve da bi izmeril. Oziroma glede na večjo ceno je vprašanje koliko se isplača.
monster_d pravi:
Kako je kaj s temi dodatki ki oktansko stevilo z 95 naprimer zvecajo na 101.
Baje vlijes en dodatek in to je to!!!
A kaj skoduje motorju?
kolk kosta?
koliko se sploh pozna pri moci?
Pa kaj je bilo s tistim golfom1 na dragu v MB? nekam cudni vonj je imel!!
din pravi:
Ja Qurc, ko si pa mel kuplungo kaput, saj nisi mogo čutit razlike
DrSergioDJ pravi:
itak je bil vecji ucinek..
cim smo na cilj prsli, je zasmrdel po karameli, s cemer nas je 4Sale omamil in tako pokazal svoj talent
in, ne, ni se poznalo..jebiga, stran vrzenih 1700 sit
4Sale pravi:
Ta pogruntavščina s coca-colo niti ni tko iz trte izvita- lahko včasih prav pride če sklopka res hudo zdrsava in se potem lahko vsaj do mehanika privlečeš (ni nujno, da je cola, nekaj lepljivega pač).
dobek pravi:
hmm...lahko neostik?
dobek pravi:
hmm...lahko neostik?
4Sale pravi:
sam pol ne pridet k meni jokat, ko bo imel avto zarad tega 17 konjskih moči več![]()
![]()
.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov