Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

stilk0
Novinec

KD2 supertcompetition športni filter

Napisal/-a stilk0 Sr jun 02, 2004 4:56 pm

Sm biu dons pr technoracingu sm gledu mal športne filtre pa so mi glih tole kazal pravjo da je neki novga pr njih baje pa tud mal na moči dubiš pa še lep glas je že meu gdo izkušnje s tem :?:

evo še link do filtra:
http://www.technoracing-sp.si/1/sprintfilter/kd2.html
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr jun 02, 2004 4:57 pm

Nekako dvomim da je to kakorkoli bole od koničnega filtra+ CAI.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jun 02, 2004 5:05 pm

To je najboši filter,ki ga lah kupš za določene mašine... Js ga mam in mam v kombinaciji z čipom in rorčki 129 namest 109KM.

Čene drugega, zvok ubija!!
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jun 02, 2004 5:06 pm

Upraš pugija; on ma ta filter z predelanim dovodom zraka v svojem 307. Drugače sm si tut sam ogledal dotični filter in mislim da ne filtrira ravno kvalitetno; sam pa prisegam na KN
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jun 02, 2004 5:13 pm

Filtrirna plast je iz poliestra in ne iz bombaža... Filtrira pa tako kot vsi konični in ostali, vendar slabše kot original, to pa sigurno...
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Sr jun 02, 2004 5:41 pm

145x145 vložek? To je nekje tolk kot ta mali konični filtri po površini. Brez predelav bi sigurno tak "zaprt" filter bolše delal zaradi gladnega zraka, kot pa nek konični brez kakeršne koli zaščite za topli zrak.

Za do 150km motor je pomoje čisto dost kakeršen koli filter, samo z kej močnejšega pa ima premalo površine za dobro prevodnost zraka (razen če toliko slabše filtrira).

Najbolše bi blo sicer narest direktno primerjavo filtrov. Ampak ne na avtu, ampak s sesalcem in prahom + vato na notranji strani (da se vidi zmožnost filtriranja) in pa z merjenjem pretoka.

Drugače pa pejd k njim pa jih vpraši če lahko probe zmontirate kd filter pa normalen konični. Vzameš tistega k se ti zdi bolši.

P.S. Zahtevi še listo od meritve na valerjih kjer so dobil "pri testu filtra KD2 na merilnih valjih je moč avtomobila narasla z originalnih 137 HP na 145,1 HP!!!" :idea:
Slika

stilk0
Novinec

Napisal/-a stilk0 Sr jun 02, 2004 5:49 pm

Ti pugi a maš ti pol tud CAI narjen pr temu filtru ?? pa če lohk kšno fotko nardiš tega filtra bi prosu k me zanima kako zgleda :roll:
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jun 02, 2004 6:03 pm

http://www.mobisux.com/album/data/500/21949116_1601-med.JPG

Tuki je v alfa stanju, zdj je čist drgač, ampak na isti princip, le da ma še ene dodatne dotoke, pa vseskup je lepše narjeno...Bom še kej poslikal...
Slika

stilk0
Novinec

Napisal/-a stilk0 Sr jun 02, 2004 6:09 pm

hmz a tisto si sam pofarbu u krom al je prov kromana cev taka ?
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Sr jun 02, 2004 6:30 pm

Krom? A to misliš narebrano cev? Če ja, je to Alu cev.
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Sr jun 02, 2004 6:43 pm

najboljse ma Mondy...
pa zakaj je pogoj 100 KM?
jaz mam taki vlki filter gor, ki se tak dere ko bik od 4 k obratov naprej...ziher ni za 90 km, pa vseeno boljse potegne..
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Sr jun 02, 2004 6:49 pm

Kakor pravi TITan, to je običajna ALU rebrasta cev - fajn se jo da prilagajat pa izjemno poceni rešitev je tole. Tudi sam sem jo imel, celo dve...

Pugi: tole se ti še zmeraj dere? Mislim, čudno mi je, ker vidim, da je filter zaprt. Koliko pa imaš razlike v zvoku med odprtim in zaprtim?

Aja, TITan, tisti neverjetni skok moči: če bi ti povedal, da sem pri Citroenčku z literskim motorjem pridobil 3 konje se ne sliši veliko, gre pa za enak procent, no, slabih 6 pravzaprav. Pa vse tele meritve na valjih so zelo zelo nemerodajna zadeva, ker vsak filter, sploh s CAI, dobi smisel med vožnjo, se pravi višjih hitrostih in predvsem višjih vrtljajih.
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Sr jun 02, 2004 7:02 pm

Ko se meri moč se gre tudi v višje obrate :wink:
Pa ševedno hočem videt izpisek z meritvijo stock avta s novim filtrom in avta s tem filtrom pri enakih pogojih.

P.S. Pri mn kot 100km mašinah se naj bi preveč poznalo pri navoru pri nizkih obrath (na 75km 1.6 mašini se je komi čutil)
P.S. 3 konje se ne sliši veliko, sam pri švoh mašinaj je orenk razlika.
Slika

stilk0
Novinec

Napisal/-a stilk0 Sr jun 02, 2004 8:08 pm

TITan je napisal/-a:Krom? A to misliš narebrano cev? Če ja, je to Alu cev.
ja ja ja pol Pugi nima kle CAI spelan.

Pugi a se da sploh pr temu KD2 narest CAI cev ? mislm dele se da dubit al treba sam delat ? al sploh ne rabš? :-P
s_t_i_l_ko

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jun 02, 2004 8:17 pm

Stilko: sej to je CAI. Cold Air Intake. Vlece mrzu zrak iz okolice, namest toplega iz prostora pod masino.

stilk0
Novinec

Napisal/-a stilk0 Sr jun 02, 2004 8:19 pm

Mate je napisal/-a:Stilko: sej to je CAI. Cold Air Intake. Vlece mrzu zrak iz okolice, namest toplega iz prostora pod masino.
ja tist kar je Pugi dou sliko nevem ce je ? ali
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jun 02, 2004 11:41 pm

enarf je napisal/-a:Kakor pravi TITan, to je običajna ALU rebrasta cev - fajn se jo da prilagajat pa izjemno poceni rešitev je tole. Tudi sam sem jo imel, celo dve...

Pugi: tole se ti še zmeraj dere? Mislim, čudno mi je, ker vidim, da je filter zaprt. Koliko pa imaš razlike v zvoku med odprtim in zaprtim?

Aja, TITan, tisti neverjetni skok moči: če bi ti povedal, da sem pri Citroenčku z literskim motorjem pridobil 3 konje se ne sliši veliko, gre pa za enak procent, no, slabih 6 pravzaprav. Pa vse tele meritve na valjih so zelo zelo nemerodajna zadeva, ker vsak filter, sploh s CAI, dobi smisel med vožnjo, se pravi višjih hitrostih in predvsem višjih vrtljajih.

1. Jah poceni... Je kr mislm da 4 al 5 jurjev taka cev... No ja, sej to je kr pocen...

2. Ko sm mel tkole zaprtega je blo zvoka unega rezkega manj, bol je blo zadušeno...
Razlike je kr dost sploh v barvi zvoka, se pravi način hreščanja

Zdj je narejen tako, da ma ta cev še 2 luknje, eno čist pri filtru in eno bol spodej, za dodatne vhode zraka, da se mašina ne matra po 1m dolgi cevi zrak vlečt. Spodej je cev približno takole / in ima čez alu mrežico proti kamenčkom.

Celotna stvar se super obnese. Bom kej slikal... Lp :roll

P.S.
stilk0 je napisal/-a:
Mate je napisal/-a:Stilko: sej to je CAI. Cold Air Intake. Vlece mrzu zrak iz okolice, namest toplega iz prostora pod masino.
ja tist kar je Pugi dou sliko nevem ce je ? ali

Ej tega zdj, a ti sploh veš kaj pomen Cold Air Intake?
Slika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Če jun 03, 2004 11:41 am

Js sem pri technoracingu kupu tak vlozek od Sprint filter firme pa se kr dobr obnese. Tisto plastiko sem dal dol pa krom cev speljal se dodadno zraven filtra, da piha mrzu zrak not. Zvok je obupen in lepse se vrti nad 5.000 obrati. Pa tud obcutek mam da je bolj poskocen pri nizkih obratih. Nasploh dober obcutek 8)

http://www.technoracing-sp.si/1/sprintf ... nelni.html
Be happy

stilk0
Novinec

Napisal/-a stilk0 Če jun 03, 2004 7:08 pm

Vem jz kwa je Cold Air Intake to je dovod hladnega zraka do mašine na simpl ker okrog mašine ni dobr če je topu zrak sam ta cev naj bi bila aluminij tist kar si pa na sliki kazu mi je pa bl zgledal kukr da je bla guma sam pofarbana na krom :roll:

No uglavnm pr technoracingu bi rad uzeu tist kd2 supercompetition filter sam zanima me kje bi dubu še zravn nastavk za CAI ? si ga ti sam naredu? al si pr technoracing vse dubu ?

Pa dej še pofotki mal k si neki govoru kwa si še ene lukne u cevi naredu... :P
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jun 03, 2004 7:17 pm

stilk0 je napisal/-a:Vem jz kwa je Cold Air Intake to je dovod hladnega zraka do mašine na simpl ker okrog mašine ni dobr če je topu zrak sam ta cev naj bi bila aluminij tist kar si pa na sliki kazu mi je pa bl zgledal kukr da je bla guma sam pofarbana na krom :roll:

No uglavnm pr technoracingu bi rad uzeu tist kd2 supercompetition filter sam zanima me kje bi dubu še zravn nastavk za CAI ? si ga ti sam naredu? al si pr technoracing vse dubu ?

LOL, ja, gumo sem šel barvat :rofl Veš, pa tud če bi bla cev gumjasta, bi bil to še zmer CAI. Sam kaj bi dajal gumo, če so temperature...

Pa kašn nastavk za CAI, kaj ti spet ni jasno?!!? CAI je sistem cevi za dovod zraka in ni nikakršen nastavek... Ne razumem kaj si hotu s tem poveat..
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov