Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Menjava podvozja

Napisal/-a Tilen Pe jun 11, 2004 8:27 pm

Odloču sem se zamenjat podvozje. In sicer bom dal gor Eibach vzmeti za amortizerje pa še ne vem. Misel o gewindah sem opustil (too rich for my blood - or my car in that fact :)). Opazil sem akcijo Monroe-jevih amortizerjev - "Kupi 4, plačaj 3", in sicer za Reflex in Sensa-Trac modele. A kdo mal bolje pozna ta dva modela? Razlike? Še obstaja kakšna druga znamka, pa raje vidim da so športni (znižani), vsekakor pa plinski. Torej kam nej skočim po Eibache in kam po amortizerje ter katere in ali jih je pol treba še tršat? Pa da nardijo kvalitetno pa ne predrago, če je pa še kje v okolici CE ali MB pa še tolk bolš :lol:

Hvala za vse nasvete in informacije!

P.S.: jutri pa kick-off!!! Ne morem si pomagat, čist sm že in... :noro

LP Tilen
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Pe jun 11, 2004 8:31 pm

Vem da ni v okolici celja ampak vseeno...
Probaj pri Amortizer-sp (Drago Turnšek) ki je uvoznik za Eibach, poleg tega ma pa še svoje izdelke (amortizerje) kvalitetne in se da tud kako pametno ceno dobit.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Napisal/-a Tilen Pe jun 11, 2004 9:15 pm

Aha! Sem, malo prečekiral njihovo stran http://www.amortizer-sp.si in zasledil športne komplete amortizerjev in vzmeti Eibach. Sam neki mi ni jasno; kako je lahko cena za set za Golfa le 68K? Malenkost nižja cena bi naj bla samo za vzmeti! A kdo dobr pozna tale Amortizer? Kako je kej primerjava z Monroe-jevimi?
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jun 11, 2004 9:21 pm

Pozdravček!

Mislim da bo najlažje, pa tudi najceneje če vzameš kar vzmeti in amortizerje, ki pridejo v kit paketu. Komplet deluje optimalno, avto je lepo nižji, pa še težav z usklajevnjem trdote ni. Montažo dobiš na pooblaščenem servisu- beri pri prodajalcu, pa še večina ti uredi vpis v homologacijo.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Pe jun 11, 2004 10:29 pm

Kit variante ti zrihta tud Amortizer in homologacijo ti uredi.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Napisal/-a Tilen Sr jun 16, 2004 12:03 pm

Evo jih Ajbaherce :lol: Danes prejel po pošti:
Slika

Glede novih amortizerjev sem razmišljal o Monroe-jevih, pol sm pa včeraj klicu na Amortizer v Dol, smo se mal pogovoril in sem se zmenu, de pridem kr k njim in mi bodo dal njihove amortizerje (jih bomo naredl mal custom made 8) ). Včeri sm še mal prebiru stare poste o kvaliteti Amortizerja pa zgleda de bo kr vredu vse skup izpadl.

Neki me še zanima. A se mi bol splača de grem sam na LPP, ker mam še feltne za homologirat, al pustim nej mi oni uredijo (feltne baje ne morejo). Za homolomo hočejo met 9.600, za potrdilo o strokovni montaži pa 3.600!

A mogoče kdo ve, kje se vidi za koliko so nižje vzmeti? Na TUV-u in računu tega nisem zasledil.

LP Tilen
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 16, 2004 12:27 pm

pust naj oni uredijo boš hitrej kartonček dubu!

Lp venom

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap Sr jun 16, 2004 10:32 pm

kolk k sit si dal?

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Napisal/-a Tilen Če jun 17, 2004 9:27 am

40K še vroče iz Nemčije :lol: , drgač pa jih ma Amortizer za 62K.

Popravljam iz 51K na 62K, ker nisem vedel da ma Eibach 2 verzije feder, Pro-Kit (25-30cm) in Sportline (45-50), zanimivo, Sportline je cenejši za 10K. Js sem vzel Pro-kit (pa da ne bo koga zavedlo, če bo nabavljal - Pro-kit nima zraven amortizerjev, so samo fedri!
Zadnjič spremenil Tilen, dne Pe jun 18, 2004 4:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Napisal/-a Tilen Pe jun 18, 2004 4:14 pm

Zmontirano, stestirano, another happy customer! Amortizer s.p. prenovil amortizerje, stršal za 20%, vzmeti Eibach, spuščen za 3 cm. Razlika je neopisljiva! Me mal spominja na motoristične čase, kjer sem iskal ceste s čim več ovinki :P . Kolk je pa stal pa ne spraševat, ker moram čimprej pozabit :lol:

LP Tilen
Slika

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap Pe jun 18, 2004 11:18 pm

hitr slike gor! :P
pa kr zaupi nam ceno tko, da vemo kaj nas čaka! :-P 8)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 1 gost