Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Kayaba SR Ultra amortizerji

Napisal/-a 1.8T Pe jun 18, 2004 9:49 pm

Lep pozdrav.

Ima kdo slucajno kaksne izkusnje s Kayaba amortizerji (KYB) ?

Nekaj studiram, da bi k vzmetem, katere spustijo avtomobil za 35mm dodal se
KYB Ultra SR amortizerje spredaj, in KYB GAS-A-JUST Mono-tube Gas zadaj, ker za karavana nimajo Ultra SR variante za zadnjo premo...

Kaksne izkusnje? A so SR Ultra amortizerji res tako trdi? Baje da so zelo hitri in odzivni ter da dobro pozirajo neravnine, skrbi me edino trdota...

/jan

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So jun 19, 2004 9:22 am

ne vem kako bi se to obneslo z različnimi amortizerji, spredaj eni drugi zadaj.Mislim da se za tvoj avto dajo dobiti nastavljivi od kayabe(nastavljaš trdoto po želji,v stopnjah).Cena pa je okrog 30k za enega.Najboljše od te firme.Sem videl na astri pa se zelo dobro obnese.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T So jun 19, 2004 1:10 pm

torstorm je napisal/-a:ne vem kako bi se to obneslo z različnimi amortizerji, spredaj eni drugi zadaj.Mislim da se za tvoj avto dajo dobiti nastavljivi od kayabe(nastavljaš trdoto po želji,v stopnjah).Cena pa je okrog 30k za enega.Najboljše od te firme.Sem videl na astri pa se zelo dobro obnese.

Hmm, tudi varianta, ja... se bom v ponedeljek oglasil v Euroton, pa jih malo povprasal, kako in kaj... ta namig, naj dam SR spredaj in gas-a-just zadaj sem dobil od enega bivsega rally dirkaca, ki ima tako sedaj na svojem avtu in pravi da je "ok"... zdej, kaj natancno to pomeni za civilno uporabo, pa ne vem, zato tukaj sprasujem :)

/jan

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So jun 19, 2004 8:50 pm

koliko jaz vem, če nimaš enakih amortizerjev spredaj in odzadaj, lahko avto postane prekrmiljen ali podkrmiljen (odnaša ti bolj zadnji del ali sprednji), če je prej avto neutralen.Če pa je tvoj avto že prej prekrmarjen, pa ti je mogoče svetoval tako da bo zdaj postal nevtralen, da se ta prejšnja razlika izniči.Kakšni avto pa imaš ?Glede po mašini sklepam audi ali VW passat. :wink:

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T So jun 19, 2004 11:38 pm

torstorm je napisal/-a:koliko jaz vem, če nimaš enakih amortizerjev spredaj in odzadaj, lahko avto postane prekrmiljen ali podkrmiljen (odnaša ti bolj zadnji del ali sprednji), če je prej avto neutralen.Če pa je tvoj avto že prej prekrmarjen, pa ti je mogoče svetoval tako da bo zdaj postal nevtralen, da se ta prejšnja razlika izniči.Kakšni avto pa imaš ?Glede po mašini sklepam audi ali VW passat. :wink:

Octavija karavan. Ja, z original podvozjem nese najprej zadnji konec, potem sprednjega... precej prekrmarjen, predvsem tudi zaradi dolgih previsov cez kolesa... kar nestabilna zadeva.

Bomo videli... ce ne bom pa vse gas-a-just vzel ali pa nastavljive... me prav zanima, kaj mi bo uvoznik znal povedati.

/jan

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 Ne jun 20, 2004 12:26 am

Jaz imam na svojem avtu Kayaba in sem z njimi zelo zadovoljen!
Kaj se pa trdote tiče je glih prav.Avto je v ovinkih kot gokard zato ne skrbi,da ti bo predrd!
Moram pa povedat,da sem bil presenečen nad temi amortizerji kaj se tiče kvalitete skratka ZELO dobri !

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jun 20, 2004 3:31 am

Da nem odpiral nove teme....
Kere amortizerje pa men priporočate? Avtek je R5 dizl.
Pa ne mi zdej reč da je to oh in sploh prepočasn avtek da bi sploh lahk gledu na amortizerje....( Za moje ceste in moje pojme še včasih prekleto hiter :P )
Gre pa se mi zarad kakovosti. Pa tud na kako "offroad varjanto rallya" včasih vdarim.
Bolj kot za asfalt me skrbi za makadam. Ma kdo izkušnje?
Menjava pa bo sledila u kakem mescu- dveh. Skrbi me pa za makadam.... ker mi je lih včer en amortizer dobesedno razneslo... :oops: :cry: (gumizgoraj je odneslo in se olje vlilo ven) Je pa posledica "skakanja" prek ene grobe neravnine na makadamu..
Torej keri amortizerji bi zdržal take obremenitve?
Aja še to. Avtek se bo spustu spredaj z Apex fedri (-35mm) Zadaj pa premik torzije(po vsej verjetnosti za dva zoba, ker takrat pride petka u čisto ravnino.... Drgač mal naprej vidi kar pa mi ne sede najbol poln kuferam pa ne mislim skoz okol furat :P )
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Ne jun 20, 2004 10:29 am

lisko je napisal/-a:Da nem odpiral nove teme....
Pa ne mi zdej reč da je to oh in sploh prepočasn avtek da bi sploh lahk gledu na amortizerje....( Za moje ceste in moje pojme še včasih prekleto hiter :P )
Gre pa se mi zarad kakovosti. Pa tud na kako "offroad varjanto rallya" včasih vdarim.
Menjava pa bo sledila u kakem mescu- dveh. Skrbi me pa za makadam.... ker mi je lih včer en amortizer dobesedno razneslo... :oops: :cry: (gumizgoraj je odneslo in se olje vlilo ven) Je pa posledica "skakanja" prek ene grobe neravnine na makadamu..
Aja še to. Avtek se bo spustu spredaj z Apex fedri (-35mm) Zadaj pa premik torzije(po vsej verjetnosti za dva zoba, ker takrat pride petka u čisto ravnino.... Drgač mal naprej vidi kar pa mi ne sede najbol poln kuferam pa ne mislim skoz okol furat :P )

Ne vem kako se napiše samo "monro", za tipota so prišli 36k vsi.

LP Joseph

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne jun 20, 2004 10:39 am

hanibal1 je napisal/-a:Jaz imam na svojem avtu Kayaba in sem z njimi zelo zadovoljen!
Kaj se pa trdote tiče je glih prav.Avto je v ovinkih kot gokard zato ne skrbi,da ti bo predrd!
Moram pa povedat,da sem bil presenečen nad temi amortizerji kaj se tiče kvalitete skratka ZELO dobri !

Pozdrav...

Katere amortizerje tocno imas od Kayabe? SR Ultra ali katere druge?

/jan

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jun 20, 2004 11:54 am

Josephe je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Da nem odpiral nove teme....

Ne vem kako se napiše samo "monro", za tipota so prišli 36k vsi.

LP Joseph

JA moroe pridejo zame28 jurjo vsi štirje.... sam bojo držal? :) Da nem čez dve leti spet menjavu :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 Ne jun 20, 2004 1:23 pm

1.8T je napisal/-a:
hanibal1 je napisal/-a:Jaz imam na svojem avtu Kayaba in sem z njimi zelo zadovoljen!

Pozdrav...

Katere amortizerje tocno imas od Kayabe? SR Ultra ali katere druge?

/jan

Imam SR Ultra vse štiri!

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne jun 20, 2004 3:49 pm

hanibal1 je napisal/-a:Imam SR Ultra vse štiri!

Thnx... se bom pozanimal, ce so slucajno enaki zadnji amortizerji za limuzino in karavan... ce so, potem grejo tudi pri meni gor vsi stirje SR ultra. Ce ne bom pa se videl sproti, kaj in kako, ampak mislim, da mix ne bi smel prehudo skodovati.

Se kaksno drugo mnenje o razlicnih amortizerjih spredaj-zadaj?

/jan

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če sep 09, 2004 4:54 pm

In kje se da v LJ nabaviti KYB amortizerje?
Rabi kolega...

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Če sep 09, 2004 6:30 pm

Symon je napisal/-a:In kje se da v LJ nabaviti KYB amortizerje?
Rabi kolega...

Euroton http://www.euroton.si/

so generalni uvozniki...

/jan

XXCarXX
Nov uporabnik

KYBamortizerji

Napisal/-a XXCarXX Pe sep 17, 2004 12:35 pm

Jest mam na svojem KYB amortizerje pa ti povem da se jih splača uzet ker je razlika očitna. Res da so mal dražji vendar se izboljša kakovost vožnje PREIZKUŠENO. Avto pa avtomatsko rata bolj trd med vožnjo

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T So sep 18, 2004 12:04 am

torstorm je napisal/-a:koliko jaz vem, če nimaš enakih amortizerjev spredaj in odzadaj, lahko avto postane prekrmiljen ali podkrmiljen (odnaša ti bolj zadnji del ali sprednji), če je prej avto neutralen.Če pa je tvoj avto že prej prekrmarjen, pa ti je mogoče svetoval tako da bo zdaj postal nevtralen, da se ta prejšnja razlika izniči.Kakšni avto pa imaš ?Glede po mašini sklepam audi ali VW passat. :wink:

Indeed, z mehkejsimi zadnjimi amortizerji (gas-a-just) se je v nulo iznicila prekrmarjenost, tako da je avto sedaj idealno nevtralen. Cisti luksus :)

:pivo

Jasno, spredaj so Ultra SR.

/jan
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost