Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
SaS
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

ŽE SPET ŠPORTNI FILTER...

Napisal/-a SaS Ne sep 05, 2004 6:43 am

Kljub temu, da se je že veliko napisalo o tej zadevi imam še vedno nekaj vprašanj za uporabnike te zadeve!

1. Na RSportCars.com piše v članku, da v nižjih obratih celo izgubimo moč in da se ta poveča le pri višjih (rdeče območje), kake izkušnje imate :?:

2. Športni filter prepušča tudi več nečistoč, 300-500% več kot original, ali ni to malce veliko :roll: ?

3. Kako je z zvokom, ali se ta močno spremeni (nočem, da bi mi avto tulil pač pa naj bi bil tih :oops: )?

Hvala in lp
Zadnjič spremenil SaS, dne Ne sep 05, 2004 10:10 am, skupaj popravljeno 1 krat.

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne sep 05, 2004 8:16 am

Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
SaS
Nov uporabnik

Napisal/-a SaS Ne sep 05, 2004 10:08 am

V tem linku, ni odgovorov na moja vprašanja!!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne sep 05, 2004 10:15 am

maš 8 ventilov tko da ne pričakuj preveč
ja športni filtri so bl redki, zto prepuščajo več zraka in tud več umazanije, ni pa to tolk kritično da bi ti nevemkolk hitr zaribu motor
podpis

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Re: ŽE SPET ŠPORTNI FILTER...

Napisal/-a Pugi Ne sep 05, 2004 10:16 am

SaS je napisal/-a:Kljub temu, da se je že veliko napisalo o tej zadevi imam še vedno nekaj vprašanj za uporabnike teh!

1. Na RSportCars.com piše v članku, da v nižjih obratih celo izgubimo moč in da se ta poveča le pri višjih (rdeče območje), kake izkušnje imate :?:

2. Športni filter prepušča tudi več nečistoč, 300-500% več kot original, ali ni to mlce veliko :roll: ?

3. Kako je z zvokom, ali se ta močno spremeni (nočem, da bi mi avto tulil pač pa naj bi bil tih :oops: )?

Hvala in lp

1. moč/navor to je razlika... Izgubimo nekej navora. Vse je odvisno od kvalitete filtra in dotoka zraka, ampak ja, če ne damo nobene cevi direkt na filter se zmanjša v nižjih obratih. Moč se pa poveča (torej gre v višje obrate lažje)

2. odvisno, kolk te mot, da maš cev do lopute mal prašno :roll: drgač pa ne.

3. pol dej vgradni športni filter (un v škatli) Drgač pa - a še nikol nis slišal akva??!?!?!!

LP :?
Slika

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy Ne sep 05, 2004 10:26 am

:roll: spet filtri

SaS je napisal/-a:3. Kako je z zvokom, ali se ta močno spremeni (nočem, da bi mi avto tulil pač pa naj bi bil tih :oops: )?

:lol: A nisi še nikol slišal kak zvok ma športn filter?!? Full se dere oz, ma za moje pojme lep zvok.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne sep 05, 2004 10:30 am

odgovor na vsa vprašanja, za maximalno zadovoljstvo vseh: pust tko k je, moderatorji pa zaklente temo

point filtra je lih v večji količini zraka in zvoku
podpis

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne sep 05, 2004 10:42 am

Jasmy je napisal/-a::roll: spet filtri

SaS je napisal/-a:3. Kako je z zvokom, ali se ta močno spremeni (nočem, da bi mi avto tulil pač pa naj bi bil tih :oops: )?

:lol: A nisi še nikol slišal kak zvok ma športn filter?!? Full se dere oz, ma za moje pojme lep zvok.

tu bi pa se jaz podpisal :D
mislim oz. vem da je tukaj na forumu en link kje se prav lepo slisi zvok filtra, malo pobrskaj! naslov teme zvok iz filtra ce se ne motim, na kerem forumu pa je tocno pa nevem

LP FireSTORM :hi

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne sep 05, 2004 12:39 pm

mislem da ti športni filter, ki je v škatli ne bo poveču prevormanse, kr ti škatla "duši" motor...( Vsaj tko jz mislem)

Drgač pa, zvok je lep ku hudič, vsaj za moje pojme, tko da je to glavni razlog za vgradnjo šp. filtra!
:twisted:

Lp, Matej
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Ne sep 05, 2004 12:42 pm

krofl je napisal/-a:mislem da ti športni filter, ki je v škatli ne bo poveču prevormanse, kr ti škatla "duši" motor...( Vsaj tko jz mislem)

Drgač pa, zvok je lep ku hudič, vsaj za moje pojme, tko da je to glavni razlog za vgradnjo šp. filtra!
:twisted:

Lp, Matej

zvok iz sportnega filtra je eden najlepsih zvokov ki ga lahko spravis iz avta ;)
potem pa se en konkreten izpuh, pa si glavni na vasi ;)

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne sep 05, 2004 12:43 pm

Se podpišem :pij:
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne sep 05, 2004 4:11 pm

1. Če maš dobr pošlihtan ma da dela.

2. A bencin je pa 100% čist :roll:

3. Zvok športnega filtra zaslišiš šele pri ene 4k obratih. Lahko pa si kupiš notranjega pa ne bo nobenega glasnega zvoka.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
SaS
Nov uporabnik

Napisal/-a SaS Ne sep 05, 2004 5:08 pm

Imam 1.2i 8v (44kw/60km) mašino!

Lastnike punta mk2a ali mk2b z enako mašino mi malo opišite kake imate izkušnje, kateri filter imate (firma, notranji, zunanji, konični, cilindrični...) in če imate možnost dodajte slike oz mi jih pošlite na mail.

Ali je to edini filter, ki ga lahko zmontiram (klikni link):
http://www.kandn.com/instructions/57-0584.pdf

zanimam se bolj za kaj takega (klikni link):
http://kandn.com/images/l/57-0578.jpg

Kake imam možnosti in kaj priporočate, kaka je sploh razlika med cilindričnim, koničnim...filtrom??

Hvala že vnaprej!!! :D

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne sep 05, 2004 9:40 pm

Zvok je reci piši super...verjetno bi blo lahk še malo bolj glasno, ampak se mi zdi vseen dobro...bom držu fotiča Stratus...ni problema :mrgreen:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne sep 05, 2004 10:20 pm

Pugi je napisal/-a:
SaS je napisal/-a:Kljub temu, da se je že veliko napisalo o tej zadevi imam še vedno nekaj vprašanj za uporabnike teh!

2. Športni filter prepušča tudi več nečistoč, 300-500% več kot original, ali ni to mlce veliko :roll: ?

Hvala in lp

1. moč/navor to je razlika... Izgubimo nekej navora. Vse je odvisno od kvalitete filtra in dotoka zraka, ampak ja, če ne damo nobene cevi direkt na filter se zmanjša v nižjih obratih. Moč se pa poveča (torej gre v višje obrate lažje)

2. odvisno, kolk te mot, da maš cev do lopute mal prašno :roll: drgač pa ne.

3. pol dej vgradni športni filter (un v škatli) Drgač pa - a še nikol nis slišal akva??!?!?!!

LP :?

Kot je napisal pugi .. v spodnjih obratih malce zgubi .. se pa motor potem lazje odvrti.

Kar pa se tice umazanije ;) bu-hu. Mogoce malo bolj prasno loputo, pa olje bolj crno .. ce ga na 10k ali 15k KM menjas ni pene za moje pojme. Pa redno cistit filter .. si zmagal ..

Glasek je pa odvisen od avta do avta ampak vsekakor lep!

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po sep 06, 2004 6:25 am

SaS je napisal/-a:Imam 1.2i 8v (44kw/60km) mašino!

Lastnike punta mk2a ali mk2b z enako mašino mi malo opišite kake imate izkušnje, kateri filter imate (firma, notranji, zunanji, konični, cilindrični...) in če imate možnost dodajte slike oz mi jih pošlite na mail.

Ali je to edini filter, ki ga lahko zmontiram (klikni link):
http://www.kandn.com/instructions/57-0584.pdf

zanimam se bolj za kaj takega (klikni link):
http://kandn.com/images/l/57-0578.jpg

Kake imam možnosti in kaj priporočate, kaka je sploh razlika med cilindričnim, koničnim...filtrom??

Hvala že vnaprej!!! :D

mislim da jih ima najvec K&N induction kit, to je zunanji filter + cev, da filter speljes malo stran od kolektora

Uporabniški avatar
SaS
Nov uporabnik

Napisal/-a SaS Po sep 06, 2004 5:13 pm

Sem bil pri mehaniku in mi je rekel da mora škatla ostati tako kot je, ker je še ena cev prikloplena na njo in če dam filter na loputo zeza vžig in še nekaj, ker ona cev ostane zunaj-neprikloplena! Najlepše vidite te dele na tem linku: http://www.kandn.com/instructions/57-0584.pdf

Predlagal mi je da bi on dal konusni filter+cev na škatlo (tam kjer je zdaj cev, ki vleče zrak notri), originalni filter pa bi vzel ven in bi to naj bilo to!!

To se mi zdi malo čudno, saj skatla močno duši pretok zraka!!

PROSIM, PREDLAGAJTE MI KAJ NAJ NAREDIM OZ. KAKO STE VI TO REŠILI NA PUNTU (1.2i 60KM/44KW)!

Še pozna kgo kako trgovino v MB z športnimi filtri??

Hvala!!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po sep 06, 2004 5:22 pm

sj bi kj reku pa nebom !

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po sep 06, 2004 5:38 pm

PiLLLe je napisal/-a:sj bi kj reku pa nebom !

Lp PiLLLe

si ze mogu nekaj rect, zdaj pa dokoncaj! ker me firbec mantra :D

Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov