Napisal/-a iKst Pe okt 08, 2004 5:39 pm
Eh...spet majo največ za povedat tisti, ki so sedeže videli samo od daleč.
Jaz imam točno takšne kot so na sliki. Črne, Autostyle za 100 eurov iz A3M. Zraven sem kupil še univerzalna vodila in sparco pasove. Vse skup 100k sit, kar se mi ne zdi pretirano.
Sedeži res niso vrhunske kvalitete. Svoje imam že par 1000 km not in sem opazil, da se je prevleka snela iz tiste plastične obrobe za pase. Ampak se mi ne zdi kritično, malo neostika in stvar je rešena. Torej, lahko bi bili narejeni boljše, ampak za tako ceno tudi kakšno tako malenkost preneseš.
Sedeža ni potrebno kupiti po kilogramih, je pa priporočljivo, če se prej not vsedeš in probaš. Nekateri pač ne pašejo not, meni pa zelo sede. Tudi prijatelj s 190cm in 100kg pride lepo not, ampak za njega so pa že malo preveč utesnjeni.
O bočni opori je itak škoda govorit, ker je boljša kot pri vsakem serijskem sedežu. Udobje je pa tudi zadovoljivo, te športni sedeži so sigurno bolj udobni kot od twingota serijski, pa tudi obrabljeni, serijski sedeži od nissana so bili slabši. Nazadnje sem imel not od Hyundai coupeja usnjene not in so bili res dosti bolj udobni. Ampak če že razmišljate o takih sedežih, potem imate verjetno precej trd avto in vam udobje ni na prvem mestu.
Uglavnem, jaz jih lahko samo priporočam. Za svojo ceno opravljajo delo zelo dobro. Niso nič slabši kot kakšni osnovni modeli od Sparcota, čeprav so 2x cenejši.