Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Re: Predelava turbo dizla

Napisal/-a ice Ne maj 05, 2002 3:26 pm

Priporocam ti, da zamenjaš izpuh - zadnji lonec, ker ti v primeru zamenjave ne poteče garancija. Pri DCi cliotu se pomoje športnega filtra ne splača dajati gor zaradi elektronike in nedostopnosti, tako kot pri mojem. Tako da ti ostane, da ga spustiš in daš gor 15" feltne + ene dobre gume :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po maj 06, 2002 8:32 pm

Z zamenjavo zadnjega lonca na moči ne pridobiš nic. Pozna se sele ce zamenjas celoten izpusni sistem, kar pa zna biti kar drago. Definitivno se najbolj splaca chip tuning pri turbo motorjih.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To maj 07, 2002 5:27 am

tako kot je napisal iKST, z menjavo filtra in lonca pri dizlu ne bos nic pridobil ...razen cel izpusni sistem. Raje se pozanimaj kje ima tvoj avto racunalnik (taka skatlca je ki ti jo pri "chip-tuningu" zamenjajo). Ce jo imas na dosegu rok potem jo ob primeru uvelavljanja garancije samo zamenjas pa je ...
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Re: Predelava turbo dizla

Napisal/-a dobek To maj 07, 2002 2:34 pm

ikst pravi:
Z zamenjavo zadnjega lonca na moči ne pridobiš nic. Pozna se sele ce zamenjas celoten izpusni sistem, kar pa zna biti kar drago. Definitivno se najbolj splaca chip tuning pri turbo motorjih.

vcasioh je dovolj ce das kolektor polirat z notranje strani
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr maj 08, 2002 5:29 am

dobek: to je res, samo vecina samo prodajat zna, kdo pa bi tako lepo kolektorje spoliral? mogoce ves?
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Sr maj 08, 2002 3:44 pm

vladek pravi:
dobek: to je res, samo vecina samo prodajat zna, kdo pa bi tako lepo kolektorje spoliral? mogoce ves?

a si bil v vosjki? :D pol znas...tako kot pusko cistit ;)

samo tukaj rabis eno malo debelejso pletenico pa hrcka n sredini zvezanega :D

malo heca...

zal se za nobena nisem slisal, ki bi to znal lepo nardit, se pa iscem (odvisno tud cene, razmisljal pa sem ze da bi dal to nardit)
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr maj 08, 2002 6:55 pm

Kaj so sploh te kolektorji. Sicer se mi po imenu zdi samo ce mi kdo lahko tocno razlozi :)

Namrec sem danes slisal za enga majstra blizu mene ki dela auspuhe in baje tudi kolektorje in vse te fore.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Sr maj 08, 2002 8:19 pm

kolektorji so tiste cevi, ki grejo od motorja (iz vsakega cilindra pravzaprav) do izpusnega sistema (najprej do katalizatorja)
SlikaSlika

LogY
Nov uporabnik

Napisal/-a LogY Sr maj 08, 2002 9:04 pm

kolk se pa priblizno pridobi s poliranjem kolektorja? a to je pol isto kokr ce ga zamenjaš za športnega?
lp
LogY

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če maj 09, 2002 5:38 am

ja to je priblizno isto kot ce ga zamenjas ...samo "sportni" lahko vsak napise gor, ponavadi je dobro pogledat pri specifikacijah da je iz nerjavecega jekla + da je rocno poliran ...to naj bi nekako pripomoglo ...

Ce zamenjas ali spoliras kolektorje pridobis veliko vec kot z menjavo zracnega filtra in lonca skupaj ...
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Če maj 09, 2002 7:50 am

Eno vprašanje v zvezi s temi kolektorji. Kako je pol z lambda sondo pri bencinarjih (pa še to a jo dizli sploh majo). Pri novejših avtih k majo vse elektronsk se hitr kaj poruši.
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če maj 09, 2002 10:40 am

lambda sonda je itak za kolektorji kolikor vem. Pa dizli naj bi jo tudi imeli ... Ce se motim naj me nekdo popravi.
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če maj 09, 2002 11:11 am

Ja, tut jst mislim da je ponavadi za kolektorjem. Sam je to kr precej občutljiva zadeva ( mam slabe izkušnje ), tko da mora bit vse res pravilno izveden. Ne rečem pa, da se ne da.
Slika Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Če maj 09, 2002 2:43 pm

neregulirane katalizatorje (brez sonde) kolikor vem montirajo samo se na motorje

je pa ponavadi nekje blizu, ce ne kar v katu, kjer kontrolira njegovo delovanje
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Če maj 09, 2002 7:46 pm

Tole se cezdalje bolj zapleta. Kaj moram torej jaz nardit ce hocem katalizator dol vzet in seveda normalno avto vozit ? Sem mislu da kar pozagas stran pa eno ravno cev das vmes, pa ocitno ni tako :)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če maj 09, 2002 7:47 pm

Ja, ampak lambda sonda kontrolira tut zmes izpušnih plinov in pol te informacije pošilja nazaj računalniku, da zna določt pravo mero vbrizga goriva pa te stvari. Tko, da če se kaj zlo spreminja okol sonde, lahko ta neha pošiljat prave informacije. Avto sicer dela ampak, dobiva ful preveč bencina al pa premal. Men je ena sonda že crknila :~( , ampak to je dolga zgodba.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če maj 09, 2002 7:57 pm

ikst pravi:
Tole se cezdalje bolj zapleta. Kaj moram torej jaz nardit ce hocem katalizator dol vzet in seveda normalno avto vozit ? Sem mislu da kar pozagas stran pa eno ravno cev das vmes, pa ocitno ni tako :)

Če maš sondo pred katalizatorjem, po mojem ne bo tak problem. Katalizator samo odstraniš in bi moral vse delat. Jst mam tko narjen, ker sem bil prisiljen odstranit katalizator. Seveda se pa raje pozanimaj pr strokovnjakih.
Slika Slika

chrom
Nov uporabnik

Napisal/-a chrom Če maj 09, 2002 8:24 pm

oj :)

kolektor je bolse dat kromirat kot pa polirat je za dalj casa pa se boljse je. samo more bit kvalitetno narejeno da se ne zacne krusit ker ti s tem zamasi katalizator. novejsi avti majo dve sonde ce jo ma tudi v ali za katalizatorjem se nesme katalizatorja stran odrezat ker pol avto vozi z premalo goriva :) pa ni dlih prava stvar to :).
kolko sem v revozu videl(vceraj sem bil na ogledu cele firme :) ) ima novi dci lambda sondo takoj za kolektorjem.
ostane ti se da pobrusis glavo, podlozis ventile :), in zamenjas odmicno gred z sport varianto :)

[Sporočilo uredil/a chrom na dan 09.05.2002 ob 20:25 GMT]
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov