Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Citroen AX 11TRE- predelava

Napisal/-a enarf Pe maj 24, 2002 10:16 am

Lep pozdrav. Mam neki let starga AX, ki mi je sicer zelo vsec, pa bi ga veeno malce predelal. Kdo ve kako je z vgradnje zunanjega filtra s kompletnim sistemom cevi za dovod zraka? Ne vem koliko zadeva stane in h komu naj se obrnem zato bom hvalezen vsakega nasveta.Morda kdo ve ce se da dobit sportnejsi izpusni kolektor, kje in koliko stane? Serijski je namrec ves hrapav, neenakomeren in kratek in imam obcutek, da bi tukaj namesto 55 lahko dobil okoli 62 konjev. Odlocam se tudi za malce trse podvozje in spet ne vem kako, ker ima AX zadaj torzijsko. Hvala!
Žua d vivre...

iKst
Uporabnik

Re: Citroen AX 11TRE- predelava

Napisal/-a iKst Pe maj 24, 2002 10:54 am

Filtre majo pomoje v A3M. Zdi se mi da komplet stane okoli 20k sit, ampak za tocne informacije raje poklici. Baje tudi montirajo zadevo. Pa dobro je ce filter dobi hladen zrak, drugace je lahko se slabse. Ce mas se par jurjev odvec daj naredit lukno v havbo. To se bo pomoje ful poznalo.

Jaz poznam enga tipa ki dela auspuhe in tudi kolektorje dobi za skor vse te tamale avtomobile. Ampak nevem kolk pride, ga bom vprasal pa napisal. Drugace pa lahko das kolektorje polirat, sicer nevem kolt to stane pa kdo to dela, ampak baje se ful pozna na moci in proznosti. Pozanimaj se ce je kak auspuhmajster :) tam okoli tebe, mislim da znajo to nardit.

Za nizanje in trsanje mas pa na teli strani lepo opisano. http://drive.to/axclub
Tuki je cel kup ful lepih AXov. Tam pod FAQ/DIY mas opisano par trikov.

Ce te pa zanima pa poznam tipa ki je dal v normalnega AXa od GTja motor not. Vse pase brez predelav stane pa okoli 50k sit z menjalnikom vred. 1.4 motor 85 konjev pa se iz litine je pa je zato dost lazji. Pospeske ma pa zdej okoli 8 do 100. Ce bi pa na tist motor se dodatno dal polirane kolektorje pa filter bi pa res letelo :)

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Uf, hvala...

Napisal/-a enarf Pe maj 24, 2002 11:26 am

Hvala ti za izcrpno porocilo!
Tisto o GT masini se fajn slisi, ker pa je AX po zasnovi tko bolj svoh me zanima, koliko je GT v primerjavi z 1.1 kej ojacan. Lepo bi te prosu, ce bi mi zaupal naslov tega tvojga kolega, ker imam se par vprasanj. Kar se tice pa poliranja kolektorja pa le vprasaj! Sam sem ga sicer spucal - malo se je poznalo - se pa da se veliko narest. SE ENKRAT HVALA!
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe maj 24, 2002 12:05 pm

Ja pa ne pozabit, da moraš pol tako GT zverino tut ustavit, tko da moraš obvezno tut bremze porihtat (GT ma to najbrž mal hujš). No pa sej to itak najbrž že veš. Good luck pr predelavah. ;)
Slika Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe maj 24, 2002 12:28 pm

Kolikor sem jaz gledal pa se zanimal GT ni nic bolj ojacan kot 1.1 in ima enake zavore gor. Ampak nisem pa siguren da to drzi. V vsakem primeru (1.0 spot ali pa 1.4gt) pa bi jaz zamenjal na AXu zavore, znizal podvozje in porihtal malo ojacitve karoserije za vzvojno trdnost. To se da enostavno nardit. Spredaj pod havbo se nasraufa prekla pocez kot jo imajo sportni avtomovili, pa v prtljazniku se da podobno nardit.
Ce gres na tisto stran ki sem ji napisal mas navrh naslov AX OWNERS CLUB ... direkt pod naslovom pa je ta prekla narisana. To je to :) Mal sem zakompliciral.

za mail od unga tipa ti pa posljem na mail ali pa nenak privat, da nebom tuki na forumu ga izpostavljal :)

V vsakem primeru ti priporocam da najprej uredis zavore in podvozje. Ko bo to poslihtano se sele spravi na motor, ker kot slisim je ze 1.1 kar poskocna zadeva. GT ima pa 85 konjev pa baje krajsa prestavna razmerja, tako da res leti :)

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe maj 24, 2002 3:20 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe maj 24, 2002 3:44 pm

GFors, res. V tovarniskih podatkih ma AX GT napisano 8.6 se mi zdi, neki podobnega. Z temi predelavami pa pravijo da ma blizu 8. Sicer mors racunat da je koncna le malo nad 180. Prestavna razmerja so nastimana ful na kratko, tako da do 100 res potegne avto in verjetno na semaforju tudi kaksnega VTIja pusti. Pac posledica majhne teze (720kg).

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe maj 24, 2002 9:10 pm

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Re: Re: Citroen AX 11TRE- predelava

Napisal/-a enarf Pe maj 24, 2002 10:53 pm

Tkole je: zavisi od razlicice do,razlicice...Obstaja GT z obicajno 75ps masino, obstaja mocnejsi z 85ps, obstaja AX sport z 88ps, GTi z 92ps....in se bi lahko nasteval...Odvisno je od letnika in tega kje je bil avto narejen. "Nas" GT je imel zal le 75 ps medtem, ko jih je imel GTi 86.Toliko, da se ne bomo kregali o podatkih za prazen nic.

Kar se tice pa pospeskov, moras vedet, da samo pospesek od 0-100km/h ni vse. Resda mali AX ne postreze ravno z ogromnim navorom vendar je v posameznih intervalih nesramno hiter. Bi te presenetilo, ce bi ti povedal, da sem se z 1.1 masino (TRE)zlahka otepel MB E (ne vem kateri model- pa tudi ce predpostavis, da najsibkejsi bencinar), Audija 100, 2.3, BMW 320? Pa pazi!!!! Moj AX ima le 4 prestave! Verjamem, da je na pravi cesti z trsim podvozjem GT kos Civicu, kaj vec pa res tezko. Teza je izrednega pomena! LP!
Žua d vivre...

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic So maj 25, 2002 8:51 am

Fantje tudi jaz sem imel Ax Caban 1.1 l.93 in vam lahko povem, da je s 60KM bil kar poskočen. Gor sem mu dal še nižje gume za boljše pospeške pa sporten zadnji lonec. Potem pa smo merili pospeške kar tako malo amatersko na ravni cesti, pa v obe smeri pa računali povprečja in ne vem kaj vse... in prišli do rezultata 11.2s do 100km/h. So bili še boljši, ampak to je povprečje (tovarniški podatek 13.7).
Ne pozabite, da je zraven konjev za dobre pospeške pomembno še imet majhno težo, pa kratka razmerja v menjalniku, pa možnost hitrega prestavljanja ....
Je pa res da je honda zakon...
Ampak fantje, zdaj sem kupil Fiat uno turbo.
Me zanima koliko še ostane Hondic, ki so hitrejše do 100, glede na to, da sem z njim pospravu VW Corrado G60 s 160KM?

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So maj 25, 2002 9:41 am

Sam ne se zacet kregat kaj je boljs prosim. Tega je na vseh forumih prevec in res nima smisla. Noben ni reku da je honda slaba. Tut pospeske ma uredu, ampak je pa male tezja in 100 na tezi se FUL pozna. Sploh pri avtomobilih ki majo manjse motorje. Sicer pa itak VTI pospravi AXa v skupnem, seveda ce sta oba serijska.

Kar se pa GTjev tice pa obstajata 2 varjanti. Prvi GTji so imeli 1.4 motor z 85 konji in je bil narejen iz ene lahke litine. Istocasno so obstajali AX GTi ki so imeli 10 konjev vec, ampak jeklen blok motorja in zato dost vecjo tezo. Tasvoh GT je mel dosti boljse pospeske do 100, ampak tudi nizji koncno hitrost.
Kasnejsi 1.4 so meli samo 75 konjev in injection, se pravi isto masino kot navadni 1.4 AXi.

Jaz cist verjamem da z tako lahko zadevo v pospeskih marsi kater avto z vecjo mocjo pustis zadaj. AXi in podobni so idealni za dirke iz pred semaforjev, sploh ce mas malo sirse gume gor.

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Re: Re: Citroen AX 11TRE- predelava

Napisal/-a enarf So maj 25, 2002 7:05 pm

Zdrava logika mi pravi, da ce feder zasponas, bo z vecjo silo pritiskal na omejevalce. Ce pride do tega pri torzijski vzmeti se mi bo avto ziher dvignu, ne? Tega pa nekako nocem...
Žua d vivre...

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne maj 26, 2002 10:57 am

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne maj 26, 2002 2:31 pm

Sej vem da se ne kregamo. Sam da nebo prislo do tega da bo pol sam posti "honda VS alfa", "honda VS vw" itd :)

Ce mas sirse gume gor res avto manj potegne. Ampak AXi majo precej kratka prestavna razmerja in zato se kolesa zelo rada vrtijo v prazno. Ce mas sirse gume gor ti to omogoca da bolj agresivno startas.

Audija in BMWja se je pomoje otresu ker imata oba verjetno krepko cez tono in pol. Razmerje masa/moc je pri AXu boljse. Sicer bi ga na malo hitrejsi cesti audi ali bmw odpihnil, ampak pri nizkih hitrostih pa teza naredi svoje.

enarf: Zgoraj sem ti napisal link (www.drive.to/axclub) kjer najdes postopek kako znizat AXa. Preberi tisto, pravijo da ni tezko.

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne maj 26, 2002 3:39 pm

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Ne maj 26, 2002 5:47 pm

AUDI 100 2.3E
letnik 1989 ali starejsi
1270 kg
136 PS
9,33kg/PS
203km/h
9.9 sec 0-100km/h

CITROEN AX 11TRE
letnik 88
670kg
55 ps
12,18kg/PS
158 km/h
13,4 sec 0-100 km/h

Za merhana pa ne vem, je bil brez znacke

2x670kg = 1340kg
Podatki so v prid AUDI-ja. Na cesti je lahko drugacna storija.
Žua d vivre...

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne maj 26, 2002 9:09 pm

tanov bmw 320 ima 1465 kg.

Sicer se vedno mislim da ni nemogoce da bi se otresel teh avtomobilov z AXom. Ceprav pospeski na papirju so pa res bolj v prid audiju, bmw pa ma pomoje se precej boljse. Vem samo da AX leti bolj kot si mogoce kdo predstavlja. Ampak je pa res da sem se vozil z GT varjanto ki ma 85konjev.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Ne maj 26, 2002 11:30 pm

Decki, kar se pospeskov AX-a tice: Imam golfa II s 55KM in 840kg. Gori imam Powerful izpuh in apex zunanji filter. Fotr pa ima R Laguno 1.8 s 95KM. PA verjemite, da ga lahko se tako stiskam, pa ga ne bom dobu, ko ga zategne. Obcutek pri pospeskih dostikrat precej vara. Danes sem se vozil za BMW 320, pa sem mu bil dolgo v riti. Sam ko pa sma iz naselij prsla pa je clovk stopu po gasu pa nisem nic vec mogu. Vem da ima AX kar lepe pospeske, ampak cudezev pa tud ne more delat.

LP

G-4S

Napisal/-a G-4S Po maj 27, 2002 1:33 pm

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po maj 27, 2002 3:44 pm

jaz sem podatke pobral iz www.najdi.si/avtomobili Cist mogoce da se motijo.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov