Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Močnejše zavore Seat - VW

Napisal/-a fastfury Pe feb 25, 2005 5:09 pm

Imam Seat Ibizo 1.3i (prosim brez komentarjev kot če maš malo konjev ne rabiš dobrih zavor in podobno) letnik 1993 pa me zanima če kdo ve od katere močnejše Ibize ali mogoče celo Golfa bi lahko uporabil zavorne diske pa čeljusti. aja, pa zavorne kolute sm imel v mislih tiste z zračnim hlajenjem k moji tega nimajo in se kar hitro pregrejejo. Btw, sicer sem dokaj zadovoljn z mojimi trenutnimi zavorami sam jih je treba pošteno pohodit,da kaj iztržim iz njih - a kdo ve zakaj?

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Pe feb 25, 2005 5:11 pm

katere zavore pa maš zdej gor.probaj prvo zamenajt znamko proizvajalca tako ploščic kot diskov.vzemi ploščicer ferodo racing diske pa kake brembo lahko pa pogledaš tud ats komplete so še kar vredu.

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe feb 25, 2005 5:17 pm

Hm, diski so po moje še vedno original tovarniški (avto sm kupu z druge roke, drugače bi jih že zamenju) ploščice pa ne vem, verjetno, da najbolj navadne....

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe feb 25, 2005 5:27 pm

JAh pomoje bi pasal z kakega golfa 3 gti al pa kj podobnga :) Mozno je pa tudi da so te k jih mas v originalu dost mocne sam da je treba diske pa ploscice zamenjat :) na dost avtov se cut ce das nov disk pa nove ploscice :P :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe feb 25, 2005 6:41 pm

na bolhi sm zasledil, da eden prodaja sledeče diske
http://www.bolha.com/oglas822326

Kaj se vam zdi?

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Pe feb 25, 2005 6:52 pm

fastfury je napisal/-a:na bolhi sm zasledil, da eden prodaja sledeče diske

Kaj se vam zdi?

Navadni diski od brembota. V trgovini stanejo ca. 5,5 komad.
Moj predlog je da kupiš brebnove diske ali od ate-ja. Potem pa še ene dobre ploščice. Katere te bodo prišle tam ca. 10-15k sit.

LP Joseph

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe feb 25, 2005 6:59 pm

Aha, a mi lahko svetuješ čigave ploščice.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe feb 25, 2005 7:00 pm

fastfury je napisal/-a:na bolhi sm zasledil, da eden prodaja sledeče diske

Kaj se vam zdi?

Hja, jaz bi takole naredil:
Predividevam (glede na letnik) da imaš spredaj polne diske, zato nabavi navtane diske (boljše hlajenje) in kake dobre ploščice (npr.: Pagid, ATE).

Za zadnje pa, ne vem kako ima ibiza narejeno, ampak polo ima original čisto zaprt regulator in zadnje zelo slabo primejo, zato sem jaz do konca odprl regulator in zdaj je tako kot hočem :).
Testiral sem na snegu in še vedno najprej blokira spredaj (tako tudi mora), ampak če še malo bolj pohodiš, zablokira tudi zadaj. Prej pa si se mogel oreng obesit na zavoro, da je blokiralo zadaj (na snegu!!!).

Tudi na merilnih valjih se vidi, da je zavorni učinek spredaj precej večji kot zadaj, tako da ni nevarnosti da bi blokiralo zadaj, ampak pri bremzanju se pa občuti razliko!

Amapk, to počneš na LASTNO ODGOVORNOST, ker blokiranje zadnjih koles lahko povzorči da ti odnese zadek!!!! Zato najprej odpri za polovico in sprobaj na snegu!

PS.: saj to je že "nova" ibiza (pod okriljem VW), ne ona oglata??

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe feb 25, 2005 7:22 pm

Je ta nova ja. Se ti zahvaljujerm za nasvet ampak regulatorja raje ne bom tikal (nisem dovolj strokovnajk). če potegnem črto vidim, da mi svetujete nakup "originalnih" delov sam pač od športnih firm - brembo in podobno. Sicer sm tud sam mislu to narest, ampak nism vedu al se to ful pozna oz. k bom stisnu bremzo bo ta že takoj dobro prijemala al bo sam mal boljš k prej?

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Pe feb 25, 2005 8:03 pm

Malo bolj primejo. Je pedal za brembo bolj občutljiv, sam zdej ne moreš pričakovat nekih ful hudih rezultatov. Če sedaj rabiš kar nekaj cajta da pregreješ bremze, jih s športnimi skoraj sigurno ne boš. Sam problem pri enih paknah je da primejo šele ko so ogrete.
JAZ, ponavljam JAZ, bom pri naslednji menjavi bremz verjetno dal ploščice od sinter-ja not, tiste ta karbonske ( sinter obnavlja te stvari ). Jih folk kar hvali tako da ne morejo bit ravno zanič. Diski pa so že od brembota, ta navadni.
je pa razlika na zavornim učinkom starih originalnih diskov in novih brembovim na istih ploščicah.

LP Joseph

Uporabniški avatar
kauki
Nov uporabnik

Kraj: trboule

Napisal/-a kauki Ne mar 06, 2005 12:52 pm

Jaz sm mel ibizo 1.8 GTI s TAROX športnimi diski in so tolk prijel,da je avto zadaj skor dvigl.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Ne mar 06, 2005 4:53 pm

A ta ibiza ma že hlajene diske?
TJUNING PA TO...

Mean Machine
Novinec

Napisal/-a Mean Machine Ne mar 06, 2005 5:40 pm

Ibiza Mk1 in Mk2 to je do leta 99 so mele, vsaj švohnejše, polne diske in ne prisilno hlajene.
Mene tud zanima, kje v Slo se da kupit omenjene znamke, se pravi ATE, Pagid, Tarox,...

Thx

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne mar 06, 2005 6:57 pm

Mean Machine je napisal/-a:Ibiza Mk1 in Mk2 to je do leta 99 so mele, vsaj švohnejše, polne diske in ne prisilno hlajene.
Mene tud zanima, kje v Slo se da kupit omenjene znamke, se pravi ATE, Pagid, Tarox,...

Thx

ATE sem jaz kupil pri Regenemer-ju.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 13 gostov