Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

aaron
Nov uporabnik

(pre)len clio

Napisal/-a aaron Ne mar 06, 2005 12:42 pm

imam cliota l.96,motor 1.4.Problem je v tem da je motor premalo odziven,saj naj bi v motorju brcalo 78 konjev :) Od kolega R 19 velik bolj stegne,pa je isti motor not.Kaj bi se splačal narest da bi zadeva mal bolj šla?Glede katalizatoja;a se kaj pozna na avtu če ga dam dol,oz.če bi lambda sonda delovala pravilno,pa kar se porabe pol tiče,a se kaj spremeni'Kolegu je P 206 ugašal ko je dal kat. stran :shock:
Hvala za odgovore!

LP!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne mar 06, 2005 12:46 pm

Mam isti auto, le da je moj letnik 95. Kolega sprijazni se da 80KM negre in tud nikol nebo šlo. To je auto za normalno vožnjo in tud 180 se lahk pelješ vendar čez 15 minut :D , drugače pa daj dol katalizator, pa šp. filter gor in špo. izpuh sam tud to ti garantiram da clio nebo letu.Nemoreš ti iz muhe nardit slona, če negre.Js sms e stem že zdavni sprijaznu in tako pač je.

Za hitrejšo odzivnejšo športno vožnjo z avtomobilom istega proizvajalca in istega tipa, ti priporočam Renault Clio 1.8 16v. To je pa potem druga zgodba 8)
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne mar 06, 2005 12:53 pm

CAkta malo, clio 1.4 ze lepo gre, ni za dirkanje ampak useen.
Ker se predobro vem kak mlincek je 1.2 motor v cliotih :lol: :lol:
Tisto pa je res za dedeke

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne mar 06, 2005 1:14 pm

Moj prjatu ma Pugija 106 1.0 pa ga žge po avtocestah 160 veselo...

...nism ga vprašu kok cajta rab za tako hitrost :D

za dedeke... heh... :)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne mar 06, 2005 1:58 pm

Eazy-O je napisal/-a:Moj prjatu ma Pugija 106 1.0 pa ga žge po avtocestah 160 veselo...

...nism ga vprašu kok cajta rab za tako hitrost :D

za dedeke... heh... :)

Js sm se po autocesti pelu 200 in ti povem da se nebi nikol več upu pelat več od 150.Pelu sm se od LJ proti Ce z malih ribčkom navzdol. Sm mislu da bodo vrata dol padla, armaturka se bo zdrobila od boljenja mašine, auspuha, stari ni to to, če je men to delalo kaj potem dela 1.0 motorju pri 160?
Kak užitek je to da se mora auto namatrat kot jesus ko je križ nosu.Če je v tem užitek vožnje potem pa j*** ta užitek.
Užitek se je pelat 180 pa da sploh nečutiš da je 180 to je užitek in to leti, ne pa bogi clio ko ga preganjate.
Tk je js še kr stojim za tem da auto z 80km negre nikamor oziroma to ni športni auto in od tega tud nemoreš pričakovat da bo zdej ful trgu itd...
Za take stvari si je treba pač kupit aute temu primerne. Js vem da če se peljem 130 mam čist dost, mašina boli v mejah normale, vrata mi nebodo dol padla, armaturka se netrese, če veter zapiha me nebo premanilo za 2m iz enega na drug pas in počutim se varno. Čim se več peljem je to k*** od vožnje.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne mar 06, 2005 2:12 pm

Whoa, chill darkdog... :)

Jst sam vem kašn avto ma, pa k gre k svoji lubici v Celje pa zadnč k je šu v Avstrijo je menda šu 160. Ni preverjen, pa ne vem kako se je avto obnašu...

Kar se mene tiče, se bom držu omejitev. Bom, ko/če nardim izpit. :P

Peace. :)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Ne mar 06, 2005 3:46 pm

Hja, AFAIK ma ta mašina 107Nm navora pri 3500obr, kar je precej revno za 80KM. Lahko bi probu pospeševat od 4000obr. naprej :jy

aaron
Nov uporabnik

Napisal/-a aaron Ne mar 06, 2005 8:43 pm

Zzooommm je napisal/-a:Hja, AFAIK ma ta mašina 107Nm navora pri 3500obr, kar je precej revno za 80KM. Lahko bi probu pospeševat od 4000obr. naprej :jy

Moj clio je pravi lenivec :) Nekaj časa sem vozil službenga expresa pa vem kok bi moral ta avto it.Poskočna mašinca,2.je zmer cvilila clio mora met pa že dobr dan da ga v 1.prpravim do tega :? Ko zahodim pospešuje ful zamorjeno!

Hvala vsem za pojasnila ;)

LP!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne mar 06, 2005 9:37 pm

Ja fak :) moja 19ka je bla tut zamorjena dokler jo je mt furala :) no ko sm jo pa jst dubu v roke je pa blokada tolk lepo pela da kr glava pece :) je pa letela k k****a :) no ja na konc je pa v drevo prletela :D

Drgac pa lj jst sm avspuh dobesedno unicu :) v zadnm loncu nism meu nc une volne notr ker je zgorela :) katalizator je tut su v pi**o tko da je blo kda ga ni :)
Tko da ce ti je masina zamorjena ga prvo mal prelufti pol se pa sprav na auspuh :)

Lp PiLLLe

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Ne mar 06, 2005 9:41 pm

aaron je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a:Hja, AFAIK ma ta mašina 107Nm navora pri 3500obr, kar je precej revno za 80KM. Lahko bi probu pospeševat od 4000obr. naprej :jy

Moj clio je pravi lenivec :) Nekaj časa sem vozil službenga expresa pa vem kok bi moral ta avto it.Poskočna mašinca,2.je zmer cvilila clio mora met pa že dobr dan da ga v 1.prpravim do tega :? Ko zahodim pospešuje ful zamorjeno!

Hvala vsem za pojasnila ;)

LP!

Samo express ima krajši menjalnik ce se ne motm.

aaron
Nov uporabnik

Napisal/-a aaron Ne mar 06, 2005 10:19 pm

PiLLLe je napisal/-a:Ja fak :) moja 19ka je bla tut zamorjena dokler jo je mt furala :) no ko sm jo pa jst dubu v roke je pa blokada tolk lepo pela da kr glava pece :) je pa letela k k****a :) no ja na konc je pa v drevo prletela :D

Drgac pa lj jst sm avspuh dobesedno unicu :) v zadnm loncu nism meu nc une volne notr ker je zgorela :) katalizator je tut su v pi**o tko da je blo kda ga ni :)
Tko da ce ti je masina zamorjena ga prvo mal prelufti pol se pa sprav na auspuh :)

Lp PiLLLe

Ja sej tega cliota le prej ena gospa furala,pa tud na začetku ni nkamor šel :) Kar se pa auspuha tiče je pa tko,da ga nisem še nic rihtal,razen zadn lonc je en "športn",pa še ta je bl zarad zvoka(izdelava Novak)Mogoče bi ga moral pa res dobr preluftat pa bi pol mogoče bolj letel :D Kaj pa čiščenje uplinjača z spreji k so temu namenjeni?A je to koristno?
Najbrž ma exspres res krajši menjalnik,pa mašina je bla tud skoz na blokadi ;)

LP!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne mar 06, 2005 10:27 pm

Predno ga greš vozit h kašnim mehankarjem in obpupuješ kašna j***a su kupu si vzem eno špuro do morja po AC in ga mal pregon.
spomnim se ko sem dobu alfo da avto ni šel nikamor.no pelu se je že ampak jst sm si alfo mal drugač prestavlu.pol sm reku k*** tole ni nč,in sva se pelala na mal dalši izlet....
no od takrat naprej se zadeva pelje malo drugače.ni ne vem kaj sam za 1.4 je kr solidno.
vsake tok časa avto rab mal daljši izlet,še posebi če se večino cajta drgač vozš po mestu in na krajše razdalje.
tko da najprej ga zlufti pa boš pol vidu kaj je,ker 80 km pa900kg bi mogl že kr mal skočt ;)

lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 4vale6 in 25 gostov