Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Odstranitev katalizatorja?

Napisal/-a mondy Pe mar 07, 2003 7:04 pm

Katalizator je že fuč ker mi pri določenih obratih vibrira. Rad bi, da se kat. zamenja z cevjo. Ker še zaenkrat nočem dat velke denarje za novga bi do novembra ko imam tehničnega shajal brez. :)
Kje v Ljubljani to naredijo cenovno najbolj ugodno. :?:

Jan

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe mar 07, 2003 7:18 pm

brez kat. se ne smeš vozit in neboš naredo tehničnega

drgač pa probaj pri laušu? :D

za drugega ne vem tak :D
Slika

hemingway
Novinec

er

Napisal/-a hemingway Pe mar 07, 2003 8:39 pm

Katalizator pejd predelat v Vrhniko k Carmanu.Oni to ful obvladajo.To je zravn ful ene lepe modre stavbe.

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Pe mar 07, 2003 9:05 pm

RegY je napisal/-a:brez kat. se ne smeš vozit in neboš naredo tehničnega

A ne smeš se vozit brez kat? Ker jaz sem imel namen ga dol vzet in ga dat samo pred tehničnim gor. Kdo pa me lahko pol zajebava? Policaji?
TNX za odgovor

Ajde

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe mar 07, 2003 9:16 pm

Need_Power je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:brez kat. se ne smeš vozit in neboš naredo tehničnega

A ne smeš se vozit brez kat? Ker jaz sem imel namen ga dol vzet in ga dat samo pred tehničnim gor. Kdo pa me lahko pol zajebava? Policaji?
TNX za odgovor

Ajde

CE hocejo te lahko tudi policaji zajebavljejo!!
SAmo a si videl kje policaja ki si bo mazal obleko in se vrgel pod zvoj avto da bo videl kje je katalizator?????
Sam sem imel spuscenega yugica pa se kar vidi navzven pa so me zaradi sportnega volana zajebaval, sportne vmeti pa sploh ni skapiral ki se bi mu dalo gledat.
Tak da mocno dvomim da bi so kateri gledat mozno je!!
Izbira je tvoja!!!
Aja pa povej prosim kako si se odlocil
Lp monster_d

Skot_Racing
Nov uporabnik

Napisal/-a Skot_Racing Pe mar 07, 2003 9:49 pm

Res je da te čez tehničnega ne spustijo,vendar pa če tko pogledaš kokr so drugi rekli,kater kifelc pa se ti bo ulegu pod avto?

Sam tko,da te spravim na kriva pota-dej katalizator dol in avtek ima 5 konjev več

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Pe mar 07, 2003 10:31 pm

fantje(pa tud punce),js sm slisu,da ma ˝plavi orkestar˝ ze tako napravo k na tehničnem,sam ful majhno in ti lohk vidi,al mas katalizator,al mas slab katalizator,al nimas katalizatorja...
Slika

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Pe mar 07, 2003 10:34 pm

Sem se že približno odločo kaj bom naredo, samo moram pri mehaniku preverit, če je to možno in če bo koristlo kaj. Ker pri nekaterih avtih se rado zgodi, da avto brez kat. gre slabše kot pa z kat. Pa še frka je s to lambda sondo al kaj že pač je. Vglavnem če bo šlo vse, pol bom od kata pa do zadnjega lonca dal samo debelo cev, odzadaj pa en lonec brez nastavka (mogoče Powerful, hehe). Ko bom pa imel tehnični pregled pa samo celo cev zamenjam z original, na kateri je kat, srednji lonec in original zadnji lonec. Upam da nebo kakih problemov in da se bo dalo vse to zrihtat (pa še najceneje je).

Ajde

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So mar 08, 2003 12:14 am

Need_Power je napisal/-a:Sem se že približno odločo kaj bom naredo, samo moram pri mehaniku preverit, če je to možno in če bo koristlo kaj. Ker pri nekaterih avtih se rado zgodi, da avto brez kat. gre slabše kot pa z kat. Pa še frka je s to lambda sondo al kaj že pač je. Vglavnem če bo šlo vse, pol bom od kata pa do zadnjega lonca dal samo debelo cev, odzadaj pa en lonec brez nastavka (mogoče Powerful, hehe). Ko bom pa imel tehnični pregled pa samo celo cev zamenjam z original, na kateri je kat, srednji lonec in original zadnji lonec. Upam da nebo kakih problemov in da se bo dalo vse to zrihtat (pa še najceneje je).

Ajde

Tocno tako a si z mb???
POl idi k lausu je kr poceni pa kvalitetno dela!!!
Moj kolega ima golf2 dizel pa mu je rekel od hlac do konca izpuh 18k!!!
Vse cevi in dva izpusna lonca!!!
Aja da dvojni izpuh dobis ze za 50k kar je dosti ceneje kot recimo remus!!!
Pa powerfulow izpuh sem na ptuju v eni stacuni gledal za 26k!!!
Pred tehnicnim pa menjal kompleten izpusni sistem cene pa gor katalizator daj ker cene nebos naredil tehnicnega!!!
Sem bil decembra na tehnicnem z jugotom v ptuju pa so mi kar zipusne pline merili, saj so nenormalni!!!!
LP monster_d

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d So mar 08, 2003 12:14 am

Need_Power je napisal/-a:Sem se že približno odločo kaj bom naredo, samo moram pri mehaniku preverit, če je to možno in če bo koristlo kaj. Ker pri nekaterih avtih se rado zgodi, da avto brez kat. gre slabše kot pa z kat. Pa še frka je s to lambda sondo al kaj že pač je. Vglavnem če bo šlo vse, pol bom od kata pa do zadnjega lonca dal samo debelo cev, odzadaj pa en lonec brez nastavka (mogoče Powerful, hehe). Ko bom pa imel tehnični pregled pa samo celo cev zamenjam z original, na kateri je kat, srednji lonec in original zadnji lonec. Upam da nebo kakih problemov in da se bo dalo vse to zrihtat (pa še najceneje je).

Ajde

Tocno tako a si z mb???
POl idi k lausu je kr poceni pa kvalitetno dela!!!
Moj kolega ima golf2 dizel pa mu je rekel od hlac do konca izpuh 18k!!!
Vse cevi in dva izpusna lonca!!!
Aja da dvojni izpuh dobis ze za 50k kar je dosti ceneje kot recimo remus!!!
Pa powerfulow izpuh sem na ptuju v eni stacuni gledal za 26k pa dvojna cev zadaj gor obrnjen!!!
Pred tehnicnim pa menjal kompleten izpusni sistem cene pa gor katalizator daj ker cene nebos naredil tehnicnega!!!
Sem bil decembra na tehnicnem z jugotom v ptuju pa so mi kar zipusne pline merili, saj so nenormalni!!!!
LP monster_d

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Ne mar 09, 2003 10:09 am

Evo včeraj sem se pozanimal kako je z odstranitvijo katalizatorja....na polotu to narediš brez problema, ker je lambda sonda 30 cm pred katalizatorjem, tak da lahko ene 10 cm za lambda sondo cev vrežeš in odstraniš celotni izpuh (katalizator, srednji lonec in zadnji lonec. Pol pa samo cev od potegneš do zadnjega dela, zadnji lonec pa daš kaki športni in si zmagal. Upam da ima Golf enako narejeno to kot Polo, ker pol nebo res nobenega problema. Bomo vidli naslednjo nedeljo ko gre golf na kanal da preverimo vse. Moram še samo lonec kupit, ostali material (cevi) in delo pa bratranec časti.
Aja eno vprašanje: A rostfrei cev (od lambda sonde do zadnjega lonca) bo zdržala? Ali mora bit iz kakega drugega materiala?
TNX za odgovore

Ajde

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne mar 09, 2003 6:08 pm

Tast ima na BMW izpušni sistem iz INOX ( rostfrei) cevi že nekaj let in ni problema.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne mar 09, 2003 6:31 pm

kdk je napisal/-a:Tast ima na BMW izpušni sistem iz INOX ( rostfrei) cevi že nekaj let in ni problema.

Semizdi da inox material dosti boljsi od navadnega!!
Pa se dosti daljso zivljensko dobo ima glede da ne rjavi!
Need Power:
SAmo inox se mi zdi mal drag material, bos dal tolko za cev?
Ce ne pa kar navadno gor, pol sporten lonec pol pa more bit glas ubijalski!!!

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Po mar 10, 2003 2:59 am

Ja hval bom šou k laušu pogledat. Za tehničnega pa itak nameravam dat nov kat. gor. Sam do takrat je še daleč. :wink:

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Po mar 10, 2003 4:45 pm

INOX (rostfraj) dobim zastonj, ker se bratrancu po delavnici valja ene par metrov te cevi, drugače pa tut poznam šefe pri eni firmi kjer prodajajo inox cevi...tak da verjetno nebo tako drago. Aja pa še nekaj glede auspuhov: Kaj se bo to potem fejst drlo? Ker nimam želje da bi ponoči vse sosede zbudil ko bom domov prišel. Ali pa da je vsaj do ene 3.000 obratov zvok kolko tolko normalen. To bi se verjetno dalo uredit če bi si dal delat 'custom' auspuh. Pa Powerfulli so tut baje eni glasni drugi pa bolj tihi. Ve kdo kaj?
TNX

Ajde

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Če mar 13, 2003 8:56 pm

ena možnost je da vzameš katalizator dol in ga na zgornji strani odpreš, iz njega odstraniš njegovo vsebino in skozenj privariš cev, nato ga zapreš in zavariš nazaj, čez tehničnega prideš če ti seveda ne merijo vsebnosti izpušnih plinov, kajti iz spodnje strani je katalizator nepoškodovan, ni vidnih nobenih predelav. Menim da je ta varjanta boljša ker ne rabiš potem pred tehničnem gor dajat katalizatorja in po tehničnem spet dol.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če mar 13, 2003 9:05 pm

qlska ideja

bomo naredli, če bo to tak možno... mislite, da bi mi to naredli pr kakem servisu izpušnih sistemov?
Slika

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* So mar 15, 2003 10:44 pm

Mam jaz na svojem katalizator, ki več nima vsebine (mehaniki so mi rekli, da je skurjen). Mi je predlani meril kocentracijo CO2 plina na tehničnem in brez težav.
Sem bil lani na tehničnem, mi ni meril (al je pozabil?) :lol:

No in zdaj se vozim s takim katalizatorjem, zadnji lonec mi je fuč, avto pa gre bolj kot prej.

Jaz mislim, da če ti kocentracija plina ne presega dovoljene meje, potem je tak vse ok. :wink:
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Po mar 17, 2003 4:24 pm

Se pravi, ce imas od kolektorjev spelano direkt cev do zadnega lonca, pa je koncentr. CO2 v mejah normale, pol zdelaš tehničnega? - sam ce tako nardis, pol, kaksn je zvok? -lonc bi dal seveda velik sportn. (poglejte unga Marka k je naredu Cobro pa nima nic)

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* So mar 29, 2003 9:50 pm

Ne narediš tehničnega.
Prvič zaradi tega, ker nimaš recimo katalizatorja, če ga avto drugače ima, pa še za srednji lonec... drugič zaradi tega, ker ne verjamem, da bo kocentracija v mejah normale..
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost