Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

TRŠANJE AMORTIZERJEV

Napisal/-a puhko Po mar 28, 2005 11:45 pm

;) Uprašal bi vas za nesvet glede tršanja amontizerjev. Skratka mam cliota 04l., ki ima 18000 km prevoženih. Gor mislim dat eibach sport fedre 40 mm nižje, :twisted: bi pa dau tud amontizerje utrdit za 15%, to use mi bo rihtau Turenšek- Amontizer.
Zdaj sem pa u dilemi, če bi, al ne dal utrdit amontizerje, zaradi tega da mi ne bo pol armaturka uluft skakala :?: :roll:

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman To mar 29, 2005 1:08 am

ti kr dej trsat AMONTIZERJE, pa kaj ce ti bo ARNATURKA sama skakala.... :roll: :lol: :lol: :lol:
vsaj VUFTERJA ne bos rabu....

LOOOOLLLLLLek!!!

:D
pa brez zamere
LP
Kennman

p.s.:nism si mogu pumagat...amontizer gor al pa dol.... :P

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To mar 29, 2005 6:42 am

Ja, se zgodi, da ti vonan v rok ostane... Kak slab cd predvajamnik bo tud postal kar naenkrat mix mašina...
Slika

kwan
Nov uporabnik

Napisal/-a kwan To mar 29, 2005 7:41 am

hmmm, da nebom nove teme odpiral.

jaz sem se pogovarjal z Rudolfom iz Maribora pa mi je rekel da mi lahko amortizerje strša za 30% ali pa tudi več!?

a se vam zdi to malo preveč!? Oz. kako sploh to določijo koliko % so trši amortizerji?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To mar 29, 2005 4:18 pm

kwan je napisal/-a:hmmm, da nebom nove teme odpiral.

jaz sem se pogovarjal z Rudolfom iz Maribora pa mi je rekel da mi lahko amortizerje strša za 30% ali pa tudi več!?

a se vam zdi to malo preveč!? Oz. kako sploh to določijo koliko % so trši amortizerji?

Jaz sem mel apex skrajsae za navoj, pa sportne amortizerje trsane za 25% pri rudolfu. Kr trdo je blo ja, men je blo ql :D
30% ti bo prekdovol

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Napisal/-a puhko To mar 29, 2005 7:04 pm

Kaj pol, kolk % trše predlagate, pa še stem da bom meu gor 195/50/15 gume, ki imaš pol občutek da je auto že itak trši? :P

Ja, to pa že vem da je Turnšek drag ko svina, sam zrihta pa tud! Mu bom kar lep dnar pustu! :roll:

dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a dirkac To mar 29, 2005 7:58 pm

Če imaš novega Cliota in če boš montiral Eibach potem zanesljivo ne rabiš še amortizerjev. Jaz imam sicer Megana dCI z Eibachi (Amortizer) . Preverjena stabilna učinkovita vodljivost vozila brez nabijanj in ostalih štosov. Pa kljub temu udobna vožnja, da fotr še opazu ni da so montirani športni fedri. Pa garancija na vozilo ti ne ugasne.
Fedri: 53.000,00, delo 10.000,00 homologacija 11.200,00 na vse to pa še 20% DDV . Skupaj nekaj nanese. Toda če pomislim, da mi ne ugasne triletna garancija na avto, da imam vsa jamstva za kakovostno storitev, da mi oni uredijo homologacijo, če odbiješ DDV, ne vem kaj naj bi bilo potem tako drago.

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Napisal/-a puhko To mar 29, 2005 9:35 pm

DIRKAČ - Men je reku, 56000sit za fedre, 10000sit delo, 36000sit za tršanje + homolomo, pa rekeu mi je, da mi da 10% popusta na gotovino!!! :roll:
Zadnjič spremenil puhko, dne To mar 29, 2005 10:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Napisal/-a puhko To mar 29, 2005 10:04 pm

[quote="puhko"]DIRKAČ - Men je reku, 56000sit za fedre, 10000sit delo, 36000sit za tršanje + homolomo, pa rekeu mi je, da mi da 10% popusta na gotovino!!! :roll:
Ja sej ni tak veliko če imaš 400000sit plače :shock: sam če jih daš tam kjer se nič ne vid je drgač, kot če jih daš v body kit- al kak se že napiše :roll:

dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a dirkac Sr mar 30, 2005 5:09 am

Gre zgolj za primerjavo!
Če ti nekdo "fenta" podvozje in moraš na servisu Renault kupiti originalne serijske fedre in amortizerje in če računaš še delo je cifra krepko preko 100.000,00 sit brez stroškov homologacije.
Če isto zadevo -neoriginalne serijske fedre in amortizerje kupiš pri Potokarju (Monroe) je cena cca 90.000,00 sit brez stroškov homologacije.
In s takšno primerjavo mislim, da je Amortizer čisto konkurenčna firma. ( Tu ne računam na šušmarje)
Dokler so stroški sorazmerni kakovosti je nakup smotrn. Izbira na trgu pa je tudi dovolj velika za alternativne storitve.

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Napisal/-a puhko Sr mar 30, 2005 11:19 am

Pol praviš, če mi jih Turenšek ugradi noter ni nobenih problemov z tovarniško garancijo! Kaj mi pa mora dat Turanšek zraven od papirjev če mi on ne nardi homologacijo, ker razmišljam o Lpp - itak moram felgne homologirat!
* Če se ne motim rabim nek certifikat o strokovni montaži, pa nek TUV ;ali pa je to enako! :roll:

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr mar 30, 2005 4:00 pm

Tuv
potrdilo o strokovni montazi
izpisek iz optike
racun feder

dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a dirkac Sr mar 30, 2005 7:53 pm

Če ti v Amortizerju-Turnsek predelajo podvozje-vgradijo vzmeti ali amortizerje ali opcijo Amortizer sport ne rabiš nič. Vse uredijo oni in dobiš v roku enega meseca po pošti domov homologacijski karton z vpisano predelavo.
Pa to tako ni več zanimiva tema. Pokliči malo okoli pa ti bojo povedal sami ali pa ima morda njihova konkurenca kakšno boljšo opcijo. Napisal sem samo to kar sigurno vem, ker sem v teku sezone večkrat tam.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr mar 30, 2005 8:45 pm

dirkac je napisal/-a:Če ti v Amortizerju-Turnsek predelajo podvozje-vgradijo vzmeti ali amortizerje ali opcijo Amortizer sport ne rabiš nič. Vse uredijo oni in dobiš v roku enega meseca po pošti domov homologacijski karton z vpisano predelavo.
Pa to tako ni več zanimiva tema. Pokliči malo okoli pa ti bojo povedal sami ali pa ima morda njihova konkurenca kakšno boljšo opcijo. Napisal sem samo to kar sigurno vem, ker sem v teku sezone večkrat tam.

No tko je blo pri rudolfu u mb... isto on vse uredil...... pride pa tršanje 3 jurje pa pol po komadu.. vsaj tko je men računu. Tršal mi jih je pa za 25% pa mi je blo kr ql.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr mar 30, 2005 9:31 pm

Za moje pojme Amortizer dobr nardi.

Jest sm dal pr njemu notr na Golfa IV TDI Eibache in njegove amrotizerje. Skupna cena je bla 110k s homologacijo vred. On _ne_ naredi optike in je priporocljivo, da jo gres ti potem delat. Homologacijo pa dobis neodvisno od tega, a si jo naredu, al je nisi. Pr men se ni nikjer na optiki poznalo, da bi blo kaj narobe.

Glede trsanja amortizerjev: Ce ze nizas avto, daj se tistih 30k za trsanje. Priporocam pa ti, da ti oni sami dolocijo trdoto glede na to, kaksne zelje mas z avtom in kaj se mislis predelat. Pa s trdoto ne pretiravat, ker potem cutis vsako malenkost, ze spet pa ne na to pozabit, ker je lega slabsa.
Slika

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Sr mar 30, 2005 9:35 pm

klele ke omenjate eni cene ki so precej visoke za tiste kose žele pod vašim avtom :roll: za 130 ksit dobiš konijev športni kit z vzmetmi armotizerji ki je ročno nastavljiv in je res vreden besed športno podvozje.ostalo zvito železo ki se ga na veliko daje pod avto ni nič je le meter do kilometra če hoče nekdo imeti športno podvozje.tko da ;)

Uporabniški avatar
puhko
Nov uporabnik

Napisal/-a puhko Če apr 14, 2005 11:13 pm

:D Fanti jas sem raketo spustu! Gor sem dau Eibach Sporlein, 5cm nižje in za 15% tršat amontizerje. Use skupaj me je prišlo 100k! Men se je zdelo velik dokler se nisem u auto usedel, pol pa noro-noro dau bi tud 50k več! :shock: :lol: Auto se vozi odlično, lega na cesti je super! Neravnine pobira-požira bol kot pa uriginal amontizerji, v ovinkih pa noro trd! :twisted: Auto mi nič ne hopsa kot enim z Apex vzmetmi!
Aja da ne pozabim, delau mi pa je AMONTIZER - Turenšek!!
Človek je strokovnjak, kapo dol!!
Naj vam je bo škoda dat tistih 20k ali pa 30k več za kvaliteto!! ;)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe apr 15, 2005 6:44 am

Ponovi:

AAAAAMMMMMMMMMMOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRTTTTTTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D

U mava pa podbne vrednosti.. Js pa 70mm pa 30%.. Pol mamo pa še bandita, ki je dal svoje amortizerje tršat za 400%. Jebiga enim bi blo bol kr zašvasat skup :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie So apr 30, 2005 7:20 pm

Ti kr dej tršat, je užitek k se časom počutiš kot v gozdu, maš filling da si mel črički....
Ne sej ni tko hudo mau bo kšn črčk pršu pa ga pol odpraviš. Js mam tršanu in nižanu in je prav fajn :)
Be happy

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny So apr 30, 2005 8:42 pm

Tršane amortizerje pri Vugi sem po enem tednu zamenjal z drugimi. V avtu se je, kot je že en rekel, pojavilo pol živalskega vrta, avto je pri vsaki grbini odskakoval. Pa še v križu me je začel bolet.
Sem pa dal gor eibache 35 mm, stršal pa mi je po njegovem priporočilu.
Zdaj imam gor nove kayaba in je vožnja super!
Tako da če želiš vsaj malo udobja, amortizerjev ne tršaj.

p.s.: prodam tršane amortizerje za honda civic :D
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov