Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Poseidon Atlantis
Nov uporabnik

Čip tunning - again

Napisal/-a Poseidon Atlantis So apr 09, 2005 10:46 pm

Pozdrav vsem!

Dolgo sm se sprehaju po tem forumu, pa se po mnogih drugih in se dost pozanimu o teh modulih in čipih, ki se jih doda v racunalnik pod pokrov motorja...
Videl sm veliko pohval in se na koncu odločil za nakup modula oz. čipa (aja, vozim Mazdo 6) in je res na prvi pogled vse v redu.

Zdej sm pršu pa zopet v dilemo. P svojmu sticu sm se mal pohvalu kwa sm kupu, in on me je kratko malo zelo grdo "napizdil", češ da sem zmešan, de bom uniču avto, de se bo motor pregrel, enostavno avto bom uniču. On je drgač že celo življenje na kamionih in non-stop spremlja avtomobilizem, tako da mu je mogoče mal za verjet.

Zanima me, če je kdo že imel kakšne slabe izkušnje s tem in naj mi kdo pove, a sm res totalno zafrknil in naj čimprej vržem ven, al bo vse v redu naprej.

Hvala!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So apr 09, 2005 10:53 pm

Moje mnenje je da bo vse uredu. Prasi strica zakaj tko misl, pa nej ti use razlozi, pa na podlagi ksnih primerov pa to... Ker mislm da se lih zarat cipa nc ne pokvar. Zato pa tut majo pr RSRu 24mescev garancije.
Drgac res, da se z cipom povecajo sposobnosti masine, ampak je v mejah use in ce bos normalno delu z avtom nebi smel bi nc narobe. To je vsa umetnost:)
lp

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Re: Čip tunning - again

Napisal/-a MapleLeaf So apr 09, 2005 11:08 pm

Poseidon Atlantis je napisal/-a:Pozdrav vsem!

Dolgo sm se sprehaju po tem forumu, pa se po mnogih drugih in se dost pozanimu o teh modulih in čipih, ki se jih doda v racunalnik pod pokrov motorja...
Videl sm veliko pohval in se na koncu odločil za nakup modula oz. čipa (aja, vozim Mazdo 6) in je res na prvi pogled vse v redu.

Zdej sm pršu pa zopet v dilemo. P svojmu sticu sm se mal pohvalu kwa sm kupu, in on me je kratko malo zelo grdo "napizdil", češ da sem zmešan, de bom uniču avto, de se bo motor pregrel, enostavno avto bom uniču. On je drgač že celo življenje na kamionih in non-stop spremlja avtomobilizem, tako da mu je mogoče mal za verjet.

Zanima me, če je kdo že imel kakšne slabe izkušnje s tem in naj mi kdo pove, a sm res totalno zafrknil in naj čimprej vržem ven, al bo vse v redu naprej.

Hvala!

kolko si pa kaj na moci dobo, pa kolko mas masino v mazdi?
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne apr 10, 2005 6:27 am

Pregreval se ti bo, če je preveč načipan in motor nima kam dihat, potem pač menjaš kolektor, kat, cevi izpuha, lonec,....

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne apr 10, 2005 7:44 am

hhehe lol
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne apr 10, 2005 7:53 am

Moje mnenje je, da ce bos avto vozil z glavo ne bo nic narobe. To pomeni, da ga vozis normalno, na AC nekje do prejsnje koncne hitrosti, ce ti pase lahko nekaj casa tudi do nove... samo ne celih 200km. Ce bos pa pretiraval, pa zna it kaj rakom zvizgat.
Slika

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne apr 10, 2005 8:00 am

Slabe izkušnje? Ja! Men je clio dušo spustu na 60.000km.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

ale10
Novinec

Napisal/-a ale10 Ne apr 10, 2005 8:20 am

Clio. Kaj pa je to :?:

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne apr 10, 2005 8:40 am

ale10 je napisal/-a:Clio. Kaj pa je to :?:

Ka kej? RENAULT CLIO 1.5 dci.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne apr 10, 2005 9:49 am

...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne apr 10, 2005 9:54 am

Pel k RSR-u pa bo mir 8) crknt ti pa nima kej sam zarad mal povišanga tlaka turbine.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne apr 10, 2005 9:56 am

Sicer nimam izkušenj, ampak tistih 24 mescev garancije se mi zdi nekam kratkih, glede na to kok časa folk obdrži en avto...

No bo že kdo k ma izkušnje s tem povedu kako in kaj...
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne apr 10, 2005 10:23 am

Mah dej no drugje sploh garancije ne boš dobil. Če vozš turbača tako kot treba, ti čip (oz dvig tlaka turbine+ostalo) ne bo čist nč zmanjšal življenske dobe. Mal iskanje uporabte, o teh pizdr.. je blo že tok govora. Tok folka je že čipal, pa so v 99% vsi zadovoljni. Če si pa glup pa ne znaš vozt, pa tut čist serijski avto hitr zjeb..š.

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Ne apr 10, 2005 10:25 am

Eazy-O je napisal/-a:Sicer nimam izkušenj, ampak tistih 24 mescev garancije se mi zdi nekam kratkih, glede na to kok časa folk obdrži en avto...

No bo že kdo k ma izkušnje s tem povedu kako in kaj...

Sej na nov avto tud dobis 2 leti garancije (pri nekaterih 3), pa mas avto ponavad dlje casa. Dejstvo je da ti oni dajo garancijo zato, ker jamcijo za svoje delo v tem smislu, da zadeva ne skoduje motorju.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Ne apr 10, 2005 10:26 am

CupraR je napisal/-a:Mah dej no drugje sploh garancije ne boš dobil. Če vozš turbača tako kot treba, ti čip (oz dvig tlaka turbine+ostalo) ne bo čist nč zmanjšal življenske dobe. Mal iskanje uporabte, o teh pizdr.. je blo že tok govora. Tok folka je že čipal, pa so v 99% vsi zadovoljni. Če si pa glup pa ne znaš vozt, pa tut čist serijski avto hitr zjeb..š.

Podpis!

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff Ne apr 10, 2005 11:10 am

Jst mam mareo jtd čipano pr RSRju pa je ql ql ql ql ql!
Ni blema če vozš normalno naprej ne pa da ga pol sam gonš. Itak je pa z bencinarjem isto, če ga nečipanga gonš ti gre lahko že v prvem tednu, a ni tako?
;)
Slika

Uporabniški avatar
Octan
Nov uporabnik

Kraj: Železniki

Napisal/-a Octan Ne apr 10, 2005 11:26 am

emm nocem pametovat... ampak zdi se mi da rsr daje garancijo na cip, in ne na to da bo avto se 24 mescov deloval brezhibno... ker ce bi naredil to bi potem vsak, ki bi mu kaj preplozalo v 24 mescih njemu moril da je cip kriv in da ima garancijo na to da bo vse vredu... pa ceprav nebi bil cip prav nic kriv... ampak ne vem tocno, ne me fentat ce ga strelam :P

pa kot napisano: z cipom je blo vecino uporabnikov zadovoljnih... tistih, seveda, ki so vozili po pameti. sej ma vsak avto nekej rezerve, ki je namenjena tistim, ki ne skrbijo dobro za avto... in cip samo izkoristi nekaj te rezerve, ki je z pametno uporabo avtomobila sploh ne potrebujes...
lp, octan

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne apr 10, 2005 11:43 am

Ja sej to je logičn da da garancijo na svoje delo :D itak da ne bo na avto dajal

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne apr 10, 2005 12:27 pm

mam ga notr v compu malo vec kot dve leti in laufa vse ok :P

Uporabniški avatar
Octan
Nov uporabnik

Kraj: Železniki

Napisal/-a Octan Ne apr 10, 2005 12:29 pm

:oops: ko sem bral se mi je zdelo da so nekateri razumeli kot da dobis garancijo na avto... sem pa zgleda le jst narobe dojel :P
lp, oct
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov