Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
josh1512
Nov uporabnik

Kraj: Petrovče

Menjava motorja za megane-a

Napisal/-a josh1512 Sr apr 13, 2005 6:57 pm

Mene zanima kako je z menjavo motorja pri renaultu megane, imam namreč megane 1,4 letnik 1996 in bi rad zamenjal motor vsaj z 1,6, pa me zanima na kaj moram pazit, kaj vse poleg same glave moram še zamenjat ipd. in če ima kdo izkušnje s tem bi ga prosu če mi malo pove kako to gre, s homologacijo :oops:
JOSH

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr apr 13, 2005 7:02 pm

A ti sploh ves kaj delas?

Ce ti menjas motor menjas komplet. Zdj nevem als ti zmeden al nimas pojma al bi rd biu k user hyudaigti k pol sprasuje zakaj mu avto nedela kokr je treba pa ma blok od enga glavo pa od druzga.

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Sr apr 13, 2005 7:04 pm

PiLLLe je napisal/-a:A ti sploh ves kaj delas?

Ce ti menjas motor menjas komplet. Zdj nevem als ti zmeden al nimas pojma al bi rd biu k user hyudaigti k pol sprasuje zakaj mu avto nedela kokr je treba pa ma blok od enga glavo pa od druzga.

Lp PiLLLe

Men avto že dela..... in to po tanovem prov lepo. Drugač ti dam pa prav če menjaš menjaj vse
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

Uporabniški avatar
josh1512
Nov uporabnik

Napisal/-a josh1512 Sr apr 13, 2005 7:04 pm

zadeva je taka, jst po pravici povem nimam pojma o tem sam moj motor ma 159000 km prevoženih in sem dobu ponudbo za 40ksit za 1,6 motor 40k km prevoženih zadeva vsebuje glavo z ventili in odmično gredjo...

zato pa pišem zadevo na forum da mi bolj izkušeni povejo
JOSH

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf Sr apr 13, 2005 7:27 pm

kaj za 40 jurjov bi dobo motor, ce te prav razumem :shock: :shock: :shock:
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr apr 13, 2005 7:29 pm

40k? :shock:

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr apr 13, 2005 7:33 pm

Nevem kako je pri meganu, ampak ponavadi je treba menjat komplet motor, elektroniko, predelat nosilce, včasih zamenjat tudi menjalnik pa velikokrat se zaplete pri kakšnih posodah za vodo itd. Če nimaš pojma je lažje avto prodat pa močnejšega kupit.

Uporabniški avatar
josh1512
Nov uporabnik

Napisal/-a josh1512 Sr apr 13, 2005 7:53 pm

škoda mi ga je prodajat, k je školjka še ful dobra, brez rje, pa glih sm mu dal felge, pa šp. izpuh gor. drugač pa ja človek mi da vse našteto za 40k :D

Slika
JOSH

Uporabniški avatar
josh1512
Nov uporabnik

Napisal/-a josh1512 Sr apr 13, 2005 7:54 pm

sam eibach-a še gor pa bo to to :-P
JOSH

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr apr 13, 2005 7:59 pm

Tudi vse kar si ti naštel še vedno ne znese za polovico motorja. Glava je samo zgornji del. Rabiš cel blok z bati, glavno gredjo itd. Rabiš komplet elektroniko, verjetno druge nosilce, mogoče celo menjalnik drug. Dvomim da boš za manj kot 100k kje dobil komplet za megana. Pol pa še za delo računaj minimalno 50k. Če bi že delal predelavo se potem bolj splača 2.0 dat not.

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Sr apr 13, 2005 8:14 pm

seveda znese... jest sm dobu za 50k D7F renaultov motor (1.2i, letnik 00) z prevoženimi 30k kilometri. tko da lahk starejšo mašino z rahlo več prevožinimi tud za mal več dobiš (k smo že pr temu, a kdo prodaja 1.4/1.6 16v iz tanovga kliota? :P )
aja, josh1512 ti pa lepo pel enmu mehaniku al pa na uradn servis pa tm reč nj ti zamenajo mašino pa vse kar je potrebno (nucaš motor, računalnik, kolektorje (lahk da tut kr ceu auspuh sam ni nujno), menjalnik (optional) pa še par stvari k ti jih bodo drugi točn naštel.

LP
Matic

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr apr 13, 2005 8:43 pm

ja....tko kot so napisali...verjetno bos rabu samo racunalnik.....ampak nism lih siguren...maybe se kako stvar od elektronike, drugace pa ti lahko to vse avtoelektricar postela..
pol tudi kot so ze povedali rabis komplet motor, od karterja, do pokrova.....in sele pol ga lahko das not...
glede nosilcev, pomojem avto jih ima isto, samo bos mogu ob motorju met original nosilce, se pravi od 1.6....
pol za menjalnik...pa je moznost da tudi gor pase od 1.4.....zdrzal bo...ne se bat...samo uprasanje ce pase gor vijak na vijak.....
no to je moje misljenje......zdaj glede vsega tega pa je od avta do avta odvisno, samo veliko stvari je podobnih (npr nosilci na karoseriji, ter ohisje menjalnika, ter blok motorja) ampak je vse uprasljivo, za ta motor, tko da bi se moral precej informirat, po moznosti s kom ki je to ze pocel ;)
LP

Uporabniški avatar
Mini Me
Novinec

Kraj: Sm pa tja...

Napisal/-a Mini Me Sr apr 13, 2005 8:50 pm

Ja Ja ti kr pel na servis pa ene 500k sabo vzem pa ti bodo z veseljem zamenjal. :P
Dj bod resn.Če hočs močnej zamenjej avto.
Sej dobiš lepga za male pare(2.0 16V).

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr apr 13, 2005 8:53 pm

Mislim da ti glava od 1.4 nic ne koristi :D
Racunalnik, cel motor, nosilci, zdaj se odvisno kak je z polosovinami, kilerjem in pa menjalnikom, izpuh ce pase isto al treba menjat.
Sicr pa so ti ze ostali napisali.

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Sr apr 13, 2005 9:04 pm

Vse komplet al pa nič. :D

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Če apr 14, 2005 10:19 am

Ej tastar tuki se pogovarjamo o Renaultu ne o kšni Hondi recimo.
Pri Renaultu paše (skor) vse.

Povej najprej katero mašino bi ti dal?
Če te prav razumem maš ti zdej 1.4 . Dal bi pa notr 1.6e. To so take mašine ki so bile v meganih do 98letnika?

Tako mašino mam jst zdej notr. Tko da če te kej zanima kako je kej postavljeno al pa kako pridejo nosilci, se lahko zmeniva in boš pogledal.

Torej za zamenjavo potrebuješ:
Celotno mašino (karter,blok+glavno gred+ojnice+bate)
Glavo motorja(+odmično), dobr če je še pokrov ventilov zraven, da ga ne boš pol iskal.
Nosilce motorja (ker so vrjetno močnejši)
Alternator, štarter
Računalnik za delovanje motorja, ter računalnik za vžig!
Celotno elektroniko, ki pride iz compa na injektorje in te zadeve.
Pa pogledat bi blo treba kako pride mašina na most. Če je isto kot pri meni potem ne rabiš nič polosovin in mosta menjat. (skor 100% da paše)
Pa pozanimat bi se blo treba za menjalnik.

Torej moje mnenje je da je največ težav z inštalacijo elektronike.
Tko da če poznaš kšnga dobrga električarja se priporočam.

LP

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če apr 14, 2005 10:36 am

OK, samo še eno vprašanje: Zakaj hudiča bi menjal? Njegov avto ima 159.000km in nič ne piše da bi bilo z avtom kaj narobe. 1,4 mašina (če je to še ista kot v 19-ki) bi morala iti vsaj do 500kkm, če pa ni ista, pa mogoče kaj manj, ampak vseeno vsaj še enkrat več. Fant bi pa menjal na 1,6... Če hoče pridobit kaj na moči, potem je spet brezveze dajat noter 1,6, potem vsaj 2,0...

Najbrž je pač dobil nekje poceni motor (oziroma očitno še cel motor ne), sedaj pa misli da je to tako, kot gumo zamenjat.

Moj predlog je, pa brez zamere, vozi lepo z 1,4 dokler gre, če ti je pa prešvoh, lahko pa tistih nekaj 100k vržeš raje v tuning, ali še bolje, prodaj 1,4 in kupi nekaj močnejšega, magari s 40kkm (pač nekaj časa išči). Ne se zaj****t z menjavo motorja. Če bi bilo to tako lahko, bi imeli vsi zamenjane motorje...

LP pa brez zamere

Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Če apr 14, 2005 10:41 am

Glej pri vsej tej elektronki je stvar tako komplicirana že če hočeš mašino z enako mašino zamenjat če ni čisto istega tipa. Glava, ki ti jo nekdo ponuja za 40k ti prou nč ne koristi. Lohka jo postavš v prtljažnik al pa v dnevno sobo, sam namontirat je pa ne boš mogu.

Če že, potem boš mogu dobit komplet mašino, kot je napisal Dr_S.
Slika

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a modriDIRKAC Če apr 14, 2005 11:01 am

bla bla bla....nč ne vete....
torej...motorja 1.4e in 1.6e sta na zunaj čist identična....razlika je v hodu in premeru batov...pa 1.6 ma blok iz enega kosa 1.4 pa ima vstavljene puše....glava je enaka le da ima 1.6; 4 točkivni vbrizg 1.4 pa mono....lahko zamenjaš samo blok glavo pa porabiš od 1.4 samo boš zgubu nekaj konjev zaradi vbrizgavanja...če boš menjal pa komplet pa morš vzet tud računalnik in inštalacijo....menjalnik ni problem...paše...prav tako vsi nosilci...avspuh ...cevi...itd...samo pazi da bo motor mlajši od l. 1998 ker so bile mašine iz prve serije ene madžarske in so ful ribale na zadnjem cilindru....motor pa ne boš dobil prov pocen ker so te mašine kar iskane...

upam da sem ti kej pomagu

lp
IMA SE...MOŽE SE...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov