http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... 31&fpart=1
Veselo branje in upam, da boste zvedeli kaj koristnega

TechnoBoy je napisal/-a:vem vemos k sm pisal o spojlerjih...sm pastal ta dogodek katerega opisujejo...
v Kranju klub temu tezijo
Ravnokar sem prisel iz LPPja kjer sem brez problema atestiral lita platišča, gume, temne šipe in znizano podvozje.
:za vse so izrecno zahtevali papirje in vse identifikacijske številke so preverili na papirju in na samem izdelku.
Avto je naredil atest in tudi tehnični pregled brez pripomb!
kar se tiče volanskega obroča in spojlerjev niso imeli pripomb, saj novi zakon ni v veljavi. Ko sem se z enim od uslužbencev pogovarjal (ki mi je vozilo pregledal) o spojlerjih in volanu je rekel da zaenkrat ni potrebno atestirati, čeprav delajo tudi to (seveda z papirji ki se ujemajo z ident. listom TUV in potrdilom o strokovni montazi. Po njegovih izkusnjah mi je dejal da najbrz spojlerjev ne bodo zavračali vsaj še 2 leti
Tako da sedaj vsakemu povem, če ima probleme z spojlerji in volaom,potem naj pojde na LPP Ljubljana, kjer zaradi tega ne komplicirajo in pri tehničnem pregledu ne zahtevajo potrdil o tem. (To govorim za opravljen tehnični pregled vozila. ) Zahtevajo pa jih zaradi predelave podvozja, temnih šip, gum...
Sem pa izvedel nekaj novega. Ko pride novi zakon v veljavo bomo morali imeti vsi vse spojlerje (štrleče usmerjevalnike zraka) vpisane v homokartonček, ne glede če smo to dodali sami ali pa smo kupili že tak avto!! Pa ne da bi koga zajebaval, sam meni so rekli da so seznanjeni z tem novim zakonom ki še ni merodajen. Ko pa bo veljal pa bomo najebali očitno vsi. Mi ki imamo namontirane odlitke in tudi ti ki so avto kupili kao športno varianto z pragovi in tudi če boste imeli samo zadnji (strešni) spojler. Torej fantje, hitro k uvoznikom da vam vpišejo dodane dele na vozilu.
Ta zakon bo pa veljal tudi za nazaj, torej tudi za vozila ki so to že imela vgrajeno pred tem zakonom...
Tako mi je zatrdil uslužbenec na LPPju.
GFors je napisal/-a:TechnoBoy je napisal/-a:vem vemos k sm pisal o spojlerjih...sm pastal ta dogodek katerega opisujejo...
v Kranju klub temu tezijo
A si ti šur, da je to to? Ker to je en naš kolega, ki je šel vse lepo homologirat brez problema. To ni una zgodba z 206ko pa GSIjem in kranjskimi skifi. Poglej link...... je bilo objavljeno šele včeraj.
Peuguot_S16 - mobisux je napisal/-a:Lansko leto sem kot ste bili že seznanjeni s tem na forumu sem imel probleme s policaji zaradi dodatkov na avtu. Po odvzemu tablic sem šel na LPP kjer sem imel kar srečo ker sem imel za vsak spojler Tuf, ravno tako za fedre in feltne ter ostalo opremo, tako da sem vse skupaj lepo spravil skozi.
No sicer ne pišem sedaj zaradi mene ker meni je uspelo stvar spraviti skozi in imam sedaj vse urejeno temveč imata probleme dva kolega.
Problem je sledeč. Takrat ko sem jaz urejal na LPP-ju so mi tam rekli da je v SLO zaenkrat obvezno homologirati le predelano podvozje ter sprememba velikosti gum, za spojlerje in ostale dodatke pa še ni bilo potrebno imeti vpisano v homo kartonček. (se pravi spojlerje so ti vpisali če si imel papirje, drugače pa stvar še ni bila obvezna).
Problem pa se je pojavil sedaj ko sta dva kolega padla na tehničnem pregledu v Kranju zaradi nevpisanih spojlerjev v homo kartončku. (gre za astro GSI letnik 92 ki sploh še nima homo kartončka, omego ki je ravno tako letnik 94 ko še ni bilo homo kartončkov).
Uradna razlaga je bila da je po novem za vse kar je dodatno na avtu potrebno iti na LPP in opraviti atest s tem da je pa novem za spojlerje potrebno imeti račun+potrdilo o strokovni montaži+tuf. Zanima me če je kdo že kje zasledil da je to obvezno ker jaz nisem nikjer prebral da je sedaj to obvezno.
Oba kolega sta potem probala tehničnega opraviti pri drugem servisu ki opravlja tehnične preglede pa tudi ni šlo ker so že obveščeni očitno vsi servisi ki opravljajo tehnične preglede tako da švercanja sedaj ne bo več.
Klical sem tudi Fazerja ki mi je potrdil to da je sedaj po novem letu potrebno vpisati tudi spojlerje v homo kartonček, ker je tudi on že sam bil na LPP-ju kjer si je zrihtal papirje da je pooblaščen za montažo spojlerjev.
A ima kdo kakšno idejo kako sedaj spraviti ta dva avtomobila čez tehničnega pa če ima kdo kakšne Tuf-e za ta dva avtomobila, oziroma kaj boste napravili tisti ki imate home made spojlerje a jih boste pred tehničnim dol trgali potem pa spet nazaj dajali in se vseskozi vozili v strahu pred policaji.
Bojci_kar je napisal/-a:Hmmm.. mater mi te zakoni nikak e grejo v glavo!!![]()
Zdaj, kaj naj naredim...
Imam na avtu gor gume 195/50/15, ki seveda niso homologirane. Nimam niti homologacijskega kartončka, ker sem jaz že tretji lastnik. Sem spraševal 1. lastnika, če ga slučajno on ima, pa mi reče, da je vse predal avtohiši, ki ga je not vzela.
Kličem na avtohišo, kjer sem ga jaz kupil, mi pravi, da ni mogoče, da bi ga oni zadržali. Kvečjemu bi lahko imel še drugi lastnik, kar pa dvomim.
Ja, pa na upravni enoti, kjer je bil registriran, baje tudi ni...
Ej za znoret!!!!
Kje si ga lahko na novo porihtam ta prekleti kartonček, da bom lahko homologiral gume+felne?![]()
Pa še nekaj je....
Lani sem te gume kupil preko salomona v Ljubljani in bi verjetno od tistega jaz potem moral dobiti tudi papirje od feln, a ne? Kaj sem te jaz to vedel!!
Brez teh papirjev pa valda ne bom naredil homologacije oz. dvomim...
Ma kdo kako idejo, ki bi mi prav prišla?![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov