Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Freshvictim
Novinec

Zamenjava motorja

Napisal/-a Freshvictim To mar 25, 2003 8:35 pm

JA to smo ze debatirali, samo nismo nic konkretnega ugotovili!!!

Skratka zanima me kaksna je razlika med motorjem 1.6 16v in JTD masinami, mislim pa tam na najmanj 1.9 JTD

Mam pa bravota, sicer poraba ni velika pod 10 ce ga teram, rekord je bil pa 7.5l /100 km.... ampak vseeno nevem kako bo z zakoni in mogoce se sedaj se da to postimati cez kake 2 leti se pa ne bo vec dalo!

Torej kaj moram narediti, koliko me pride JTD *imam v mislih kaj iz italije, od kake razbite alfe* rad bi pa imel pod pokrovom tam cca 140-150 hp *seveda z chip tuningom*

P.S. se nekaj kaksna je razlika, pri sportnih izpuhih pri bencinarju in pri dilzu

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Sr mar 26, 2003 11:10 am

pjma nimam kaj vse bi mogo naret, ampak če nisi sam avtomehanik, se ti 100% ne splača. Moj bratranec je imel idejo da bi si naredil v Golfa I motor 1.9 TDI 90 KM not + mehanska bosch pumpa. Avto bi naj imel potem nekje 140 KM. Cena materiala pa je reko da bi bla nekje 2.000 do max. 3000 eurov. Ampak dela ni računal, ker bi si vse delal sam (je avtomehanik).
Pomoje če si ne znaš tega sam naret, je brezveze kaj delat. Ker da ti bo potem avto porabil 2 al pa 3 litre manj na 100 km, boš prišparal na bencinu nekje 5 sit na kilometer. To je pol 500 jurjev pri 100.000 km. Ene 500 jurjev pa te bo sigurno stala ta predelava. Pomoje se predelovat nikakor ne splača (stroškovno), razen če imaš željo da kaj unikatnega narediš in da imaš pač edini v slo tak avto.
Če pa ti denar ni problem, potem pa: Go for it!

Ajde

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Sr mar 26, 2003 2:58 pm

Fresh: ce te zanima cistih 220 konjev, pride cirka 2500 evrov motor z menjalnikom in računalnikom... :)

Načeloma pa lih zdej "poizvedujem" za en tuning motorja, brez menjave motorja, nej bi mel na koncu nekih 160-170 konjev...

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Če mar 27, 2003 7:42 pm

ja sergej vec konjev vecja poraba, sploh pri benz. in ce mislis naredit iz 100 na 140+ pol se lahko hitro zgodi da bos avto porival!

skratka, to predusem sprasujem informativno, ker nekoc *ko avto odplacam* bi lahko to naredil, ker ce me pride predelava 1 miljoncek ali se malo cez mam se zmeraj za ceno cca 2.3 miljona avto spedenan v nulo.....

Za unikat se mi ne gre, samo ta avto mi je hudo pri srcu, in z dizel masino bi lahko porabo se zmanjsal..... to pa pomeni vec voznje!!!

Se nekaj mam za prasat, ali se da narest iz 2 wd na 4wd to bi full fajn prislo, al je prevec komplicirana zadeva!

P.s. Sergej vrata so koncana *sicer brez tapet* tako da na tekmi bom z bravotom, pa da vidmo kolk stisne!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov