Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

KONI z H&R ali AMORTIZER s.p.

Napisal/-a catfish To maj 24, 2005 9:16 am

Pozdravljeni,

Rad bi modificiral podvozje pri svojem avtomobilu. Gre za avto v podpisu. Letnik je 97. Imam dve varianti:
- koni amortiz. z H&R vzmetni cena okoli 150 k SIT + 20k montaža + 14,4K homolomo
- AMORTIZER s.p. torej: vzmeti EIBACH, amortizerji original stršani in torzija znižana, homolomo cena 81 k SIT.

Zdej me pa zanima

Ali je prva varianta vredna svojega denarja v primerjavi z drugo ?
Kolk boljša bi bila prva varianta v primerjavi z drugo ?
V čem bi bile predvsem razlike ?

HVALA !
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: KONI z H&R ali AMORTIZER s.p.

Napisal/-a BlackWind To maj 24, 2005 9:42 am

catfish je napisal/-a:V čem bi bile predvsem razlike?

jst mislm da prov velik razlike res ne more bit...mal je tut tko da povsod znamko placas...saj H&R so med boljsimi znamkami ampak Eibach pa tut ne more biti tolk slabsi da je skorej seenkrat cenejsa varianta...moje mnenje 80k pa gas cez vas ;)
ups sele zdej vidm da si pri prvi varianti mislu amortiz. prov zamenjat...mislm da ne more bit v trsem amortizerju in zamenjanem za 70k razlike (v obcutku, legi na cesti in voznji)....bols da za 70k se kej druzga spedenas ;) odloc se sam ;)
Sej ti bodo se drugi kej bolj strokovnega povedal...to je moje skromno mnenje...
Lp
Zadnjič spremenil BlackWind, dne To maj 24, 2005 10:00 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To maj 24, 2005 9:46 am

Jst sam ta Eibache (oz H&R fedri) in obisk pr Vugi :D pa te še ene 20.000 cenej pride. :twisted:

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage To maj 24, 2005 10:34 am

zdi se mi da je druga varjanta ugodnejša, sej avto ni tolk težk, eibach vzemti so vredu po opisih uporabnikov, zdi se mi pa da bi namesto stršanih amortizerjev lahko dal plinske amortizerje, kateri pridejo (vsaj mene, clio 1.2 96") 50k (26 sprednja in 24 zadnja). sem se vozu s par avti z plinskimi amortizerji in ti povem da je vožnja trda ampak izredno udobna.

p.s. zgleda da se eden od redkih z bacarajem v sloveniji... a boš kj poslikov zadevo?

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish To maj 24, 2005 11:52 am

Torej spoštovani,

Če Vas prav razumem, je dovolj če se zapeljem do Amortizerja in mi popedenajo stvar tako kot se šika. Razlika v ceni je precejšna, v primerjavi z koni-H&R, lega avtomobila pa bo skoraj identična.

Je res ?

Avto bom poslikal, ko pač uredim podvozje, dal bom tud litke gor (KDO POZNA KOGA KI PRODAJA OD WILLIA FELTNE), čeprav so gor že original lita platišča, sam so 14-ke. Gor bom dal 15-ke.

Pa tud se mal na motorčku modifikacije in na izpušnem sistemu, samo zadn lonc bo stock. Nič pretresljivega, tok da se bom lahko kdaj zapelu na MOBIkrog.
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen To maj 24, 2005 5:31 pm

Kdo je pa reku, da je druga varianta vzmeti ugodnejša? Eibach ni nč cenej kot H&R. Oba izdelka sta vrhunska. Pri prvi varianti so v kompletu Koni-jevi amortizerji, ki tudi niso pocen.

Sam imam drugo varianto Eibach+Amortizer s.p., s tem, da sem obnovil amortizerje, tako da je bilo čez 100K.

Pri Koni&H&R dobiš nove amortizerje in veš kaj imaš. Če so amortizerji v avtu l. 97 še prvi morda ne bi bila slaba ideja jih obnoviti pri Amortizerju, s tem da lahko računaš še na slabih 40K dodatka, s tem da se boš lahko pred tršanjem sam odločil, kako trd avto želiš imeti. Odločitev je tvoja, nobena varianta pa ni slaba!

Lp
Tilen
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 24, 2005 6:16 pm

- AMORTIZER s.p. torej: vzmeti EIBACH, amortizerji original stršani in torzija znižana, homolomo cena 81 k SIT.

Z temu nemoreš zgrešit. Jest sm menjal fedre pri amortizerju (Eibach) in sem zlo zadovoln. Ko bi ti reku apex VS eibach sem bolj zadovoln z eibach ker obdrzi udobje pa avto fajn lezi.

samo upam da ga bos najdu, ker moras k njemu zaviti skozi parklac :D
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 4vale6 in 23 gostov