Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Sekvenčni menjalnik

Napisal/-a Sale Po jun 17, 2002 5:31 pm

V Riegerjevem katalogu sem vidu eno zadevo, k za določene tipe avtomobilov (audi,vw,..) nadomesti navadno prestavno ročko in klasično prestavljanje za sekvenčno. (brez posegov v sam menjalnik)

Sam ne znam nč nemšk tko, da mi podrobnosti niso jasne. A kdo pozna to zadevo? Aja, cena je 1000 evrov. ;)

BTW...kako se vam zdi met sekvenčni način šaltanja al pa tiptronic pa kej podobnega, al ste pristaši klasičnega "H" šaltanja?

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 17.06.2002 ob 18:56 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Sekvenčni menjalnik

Napisal/-a Sale Pe jul 19, 2002 8:29 am

Sicer vidm, da se debata ni glih razvnela, ampak bom vseen dal link kjer si to zadevo lohk pobližje pogledate. Če mogoče koga zanima. ;)

http://www.riegertuning.de/Tuning/423.pdf

Če ne drugega bi prosu koga k zna nemško, da vsaj mal v grobem prevede ta pomembne stvari. Hvala. :)

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 19.07.2002 ob 08:30 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe jul 19, 2002 10:11 am

Men je zadevca na oko kr fajn, sam jst k sm tole prvic vidu, je blo sam za Japan avte (Honda, Nissan), pa se to za bolj hitre izvedbe. Ceprov, "H" saltanje je se vedno zakon :D

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe jul 19, 2002 10:23 am

http://babelfish.altavista.com - Prevajalnik

Drugače pa se mi zdi da avto more met kuplungo.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe jul 19, 2002 10:54 am

IKst hvala za ta prevajalnik, je dobra zadevca, sam tist link k sm ga jst objavu te vrže na pdf file (se ne da teksta copy pastat - prepisovat se mi pa ne ljubi). Se bom že kako znašu.

Ja, ja, sklopka mora bit. Sej kokr sm jst zastopu tole zadevo niso potrebne še kakšne večje predelave na menjalniku. ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jul 19, 2002 2:03 pm

kolikor sem tole razumel, gre na vse rocne menjalnike vw/audi/seat/skoda, ki majo 4cil. motorje precno vgrajene

za nekatere starejse modele pride se neka adapter plosca ???
pride pa drugace montirano samo namesto original rocke (v kabini, brez predelav prenosne stange/zajl in menjalnika)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jul 22, 2002 4:58 pm

Men se tole ne zdi ravno najboljša varijanta.

Kdo pravi da se to ne pokvari?
kdo pravi da šalta hitreje od voznika?
kdo pravi da šalta bolj udobno (manjše obremenitve za motor menjalnik...)

Pa še če bi hotel zapravit ta denar bi se sigurno našlo še kaj drugega za vgradit, ali pa kupit boljši avo ;)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To jul 23, 2002 7:32 am

Ja to je pa res, kva če se tole med vožnjo kr pokvar al pa če se tej zadevi mal "zmeša" :( :(, ti lohk še kakšno škodo na menjalniku pa motorju nardi. Še zdej mi pa ni čist jasn princip kako to sploh deluje??? Cena je pa itak astronomska.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jul 23, 2002 9:26 am

bi se dalo skombinirat z elektro motorčki.

Ampak če se velike firme tega ponavadi ne lotijo, zakaj bi pa to delovalo pri eni mikro firmi.

Pa tudi koliko bi se res pridobilo razen ''športnega'' občutka?

Še ena stvar: v rallyju razen tovarniških ekip ki zapravijo milijone ponavadi nimajo tega. Torej taki skoraj home made sistemi teško da kaj dodajo na hitrosti. Pa še tisti sekvenčni menjalniki so za dirke v realnem življenju jih ne pogrešam.

Za ta denar se da poštimat še hujše bremze, še boljše gume, optični izgled, tuning motorja...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To jul 23, 2002 9:54 am

Ja v rallyu (pa tut dugih dirkah) je prov cel menjalnik zasnovan drugač. V tem primeru je pa to sam en kao pretvornik načina gibanja ročke če prov razumem ta gizmo. Sej jst tega ne bi kupu, ne me narobe razumet (tut nimam avta k bi to not pasal), me pa zanima kako deluje. ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jul 23, 2002 2:36 pm

Kot sem rekel, z malo elektronike, nekaj relejev, primerni motorčki... se da naredit, ampak kako ta stvar deluje v praksi je pa vprašanje.

Pač elektronika spremeni signal iz stikala (+/- šaltanje) v gibe motorčkov za pogon menjalnika, pa dalo bi se skombinirat tudi sklopko... ampak pojma nimam kako se ta stvar obnese v praksi. Sem zelo skeptičen! Če rabijo resne fabrike več let razvoja da stvar funkcionira na dražjih modelih kjer je menjalink že skonstruran za to...

Treba bi bilo sprobat, ampak teško veramem da je stvar vredna svojega denarja.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr jul 24, 2002 5:27 am

mislim da ima twingo podoben model avtomatike ... na obstojec menjalnik so nataknjeni samo tisti elektromotorcki ...hah ..stvar baje deluje samo je izjemno pocasna ...
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov