MasterMix je napisal/-a:Ja zdej pa še neki jest nebi rad pač športne amortizerje ker nočm da se spremeni na udobju vožnje (čeprov vem da je za to odgovoren feder) ampak mislm da je neki tut v zvezi z amortizerjem.
Torej zdej če se nč ne spremeni kul ča pa se pa ni kul.
Ja nism takoj prebral "oljno-plinski ter s tršim delovanjem kot serijski." A obstajajo kakšni k so z normalnim delovanjem ampak da so plinski seveda.
Mislmi, da smo o amortizerjih razpredal že na dolgo in široko.
Prepričan sem, da je za 90% voznikov originalni amortizer "puna kapa". Oljni, plinski, hidravlični - ni važno. Če hočeš avto estetsko lepši, zamenjaj vzmeti. Že s tem boš pridobil na voznih lastnostih, avto bo trši, ampak bo znosno, definitivno pa bo izgled atraktivnejši. Večina proizvajalcev (Apex ipd.) ponujajo krajše in trše vzmeti za večino vozil, ki jih lahko brez problema zmontiramo z obstoječimi, serijskimi amortizerji.
Če pa tli v tebi kakšna bolj dirkaška iskrica, in ne bi rad imel avtomobil le estetsko izboljšan, ampak bi konkretno predelal podvozje, pa si omisli športne amortizerje. Ampak vedi, da bo avto v tem primeru konkretno trši od serijskega, lega avtomobila pa bo sigurno 100x boljša. Nikoli ne moreš narediti športno in udobno povozje. Vedno sklepaš kompromis med obema. Super športno ni nikoli udobno, in super udobno ne more biti športno.
Še enkrat poudarjam, da je za 90% voznikov serijski amortizer vse in še več kar bodo kadarkoli potrebovali. Če pa želiš dirkaško lego vozila, pa ne pričakuj udobja. Večina voznikov že svojih serijskih vozil ne izkoristi 100% konec koncev cesta ni dirkališče

! (srce me boli, ko se kdo pohvali, da je razkiral 300.000 SIT za predelavo podvozja, potem pa v eni sapi doda, da se prelje 250km/h po avtocesti drugače pa mu je na naših cestah škoda avta za hitro vožnjo

)
Aja, pa še en nasvet. Če ti denar ne visi ravno iz vseh žepov, daj svoje serijske amortizerje predelat k Amortizerju. Tam ti bodo naredili iz serijskega čisto poljubno trdoto, svetovali ti bodo, homologirali predelavo... Pa še cena je v tem primeru dosti bolj ugodna (mislim da predelava enega amortizerja stane cca. 10.000 SIT). Sigurno so kakšni plinski, špoirtni, super vesoljski, od firme te pa te amortizerji boljši, ampak iz mojih izkušenj ti povem, da so tile predelani več kot super.