Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
memory
Nov uporabnik

frgazer+turbo

Napisal/-a memory Če avg 18, 2005 4:06 pm

je mogoče tudi na frgazer masine naret turbo pa sploh kaj pomaga :?: :roll:

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če avg 18, 2005 4:30 pm

Je ja sam bos moru tut kljuko dodat da bos za sabo vleku cisterno z benzom :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če avg 18, 2005 5:17 pm

Se da ja, saj eni mao tovarnisko turbine + fergi.
Ce se ne motim tudi r turbo :oops:

Uporabniški avatar
memory
Nov uporabnik

Napisal/-a memory Če avg 18, 2005 6:02 pm

pa je pol treba tudi kaj frgazere preštelat al samo gor naredis pa je :?:

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Če avg 18, 2005 7:53 pm

Enkrat sem gledal nek dokumentarc kjer je imel nek japonec avto na frgazar + turbo. Zvok je bil fenomenalen res 1A (stvar DIHA! :twisted:), ampak je pa zadevo skoraj nemogoče optimalno nastavit, da bi se motor tako rad vrtel kot z vbrizgavanjem; vsaj tako je bilo rečeno.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če avg 18, 2005 7:57 pm

lenivec je napisal/-a:pa nimaš kaj predelovat, to kupiš turbino in je.
lahk pa daš 2 ventilatorčka 12mm od računalnika je tut huda, sam ne pozabi na racing nalepko na šipi, brez tega nebo delalo....

:roll:

Pozabu si nalepko TURBO na sprednjem grillu :EE

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Če avg 18, 2005 8:03 pm

Zzooommm je napisal/-a:Enkrat sem gledal nek dokumentarc kjer je imel nek japonec avto na frgazar + turbo. Zvok je bil fenomenalen res 1A (stvar DIHA! :twisted:), ampak je pa zadevo skoraj nemogoče optimalno nastavit, da bi se motor tako rad vrtel kot z vbrizgavanjem; vsaj tako je bilo rečeno.

Best Motoring vol.5?

k testirajo 4 razlicne avte na eni dirkalni progi na japonskem, zadnji je bil pa skyline, k je kr vleku, pa vleku pa mci mu kr ni zmanakal, aje blo to to?
Slika Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če avg 18, 2005 8:22 pm

Neo32 je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a:Enkrat sem gledal nek dokumentarc kjer je imel nek japonec avto na frgazar + turbo. Zvok je bil fenomenalen res 1A (stvar DIHA! :twisted:), ampak je pa zadevo skoraj nemogoče optimalno nastavit, da bi se motor tako rad vrtel kot z vbrizgavanjem; vsaj tako je bilo rečeno.

Best Motoring vol.5?

k testirajo 4 razlicne avte na eni dirkalni progi na japonskem, zadnji je bil pa skyline, k je kr vleku, pa vleku pa mci mu kr ni zmanakal, aje blo to to?

Čist možno, ne spomnem se več - je že kar nekaj časa preteklo, odkar sem to gledal. Sigurno je bilo ali best motoring international ali pa high performance imports.

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Če avg 18, 2005 8:26 pm

je ja best motoring, sem lih zadnjič gledu. Hude majo res, če kdo rabi mu lohk pošljem na gmail al pa kej tazga

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Če avg 18, 2005 8:34 pm

kolko me spomin ne vara..ma petka fergazer? al pa ma samo turbino, ki deluje na podtlak? je pa mozno naredit turbino na fergazer.. ;) in potem je podtlačna bolj primerna ..
vse se da..
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če avg 18, 2005 8:56 pm

memory je napisal/-a:pa je pol treba tudi kaj frgazere preštelat al samo gor naredis pa je :?:

samo gor narediš in narediš mogoče 10k km
pri vgrajevanju turbine še se mora menjat malo morje stvari na mašini
vsaj tako je pri injektorih, verjetno je tudi pri frgazerjih enako
da maš vseskupaj kvalitetno narejeno lahko pripraviš nekje od 500k do miljončka ali več

Uporabniški avatar
Ikarus
Nov uporabnik

Napisal/-a Ikarus Pe avg 19, 2005 10:39 am

Lancia Delta 1.6 hf turbo je bila narejena v obeh enačicah (mislim da se ne motim). Sredina osemdesetih je bila še turbo-fergazar, na koncu osemdesetih in začetek devedesetih pa je dobila elektronski vbrizg in s tem okrog 10-15 dodatnih konjičkov.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Pe avg 19, 2005 4:37 pm

Neo32 je napisal/-a:

Best Motoring vol.5?

jst sm gledu ta del BMIja (ne vem točno kateri del), kjer so testirali 6valjnike! med njimi je bil tudi skyline na fergazerje, sam tist avto ni imel turbine! kolikor se spomnem, je imel avto fenomenalen zvok, le naštelan ni bil pravilno (zaradi nadmorske višine proge), posledično se "ni hotel vrteti".

ja, renault 5 GT turbo ima fergazer!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov