Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

all4you2
Novinec

Kraj: Ljubljana

Info o zavorah

Napisal/-a all4you2 Po apr 21, 2003 2:04 am

Potrebujem vse informacije glede zavornega sistema za Fiat Punto stari model 1.2!
Kolikšna je velikost diskov, pač vse, kar se potrebuje ko greš kupovat. Imam namen kupiti Tarox G88 diske in potem še Pagid ploščice. Pa potrebuje informacije (so tudi zavorne čeljusti drugačnih dimenzij itd.). V glavnem nimam pojma. :evil:

Hvala

bobetko
Novinec

Re: Info o zavorah

Napisal/-a bobetko Po apr 21, 2003 2:43 am

all4you2 je napisal/-a:Potrebujem vse informacije glede zavornega sistema za Fiat Punto stari model 1.2!
Kolikšna je velikost diskov, pač vse, kar se potrebuje ko greš kupovat. Imam namen kupiti Tarox G88 diske in potem še Pagid ploščice. Pa potrebuje informacije (so tudi zavorne čeljusti drugačnih dimenzij itd.). V glavnem nimam pojma. :evil:

Hvala

Nisem glih 100% ampak pomoje da je dimenzija diskov in ploščic ista kokr jih maš gor(serijski),ker čene bi mogu zamenjat tud čeljusti.Ker če daš večje diske moraš dat tud temu primerne ploščice in če so diski preveliki se ti zna zgodit da ti bo zav. čeljust drsala ob feltno.Sem jest menu na svojmu Bravotu in je blo vse istih dimenzij kot serijsko.Ploščice so istih dimenzij glih tko tud diski sam da so narezani. :D
Upam da sm ti kej pomagu glede tega. :har

all4you2
Novinec

Re: Info o zavorah

Napisal/-a all4you2 Po apr 21, 2003 4:28 am

Seveda si pomagu. Sej najbrž to prodajalc ve, kakšne mere pašejo gor, ampak vseeno. Bi mogoče vedu, ktere mere ima moj avto glede tega? Ker bi šu to v Italijo iskat in ne bi rad nazaj hodu oz. se doma po glavi tolku, ker nisem pravilno nabavu!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 21, 2003 11:24 am

Ej ni panike, ti prodajalcu poves kero izvedenko avta imas, letnik, on sam pogleda v katalog in tm mu vse pise kateri diski(velikost, itd) pasejo na tvojo makino. Edin problem zna bit ce jih nima na zalogi-sploh ker mors it po taroxe v Italijo :x

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Po apr 21, 2003 12:53 pm

Jst ti lohk povem, da boš mel mal problemov pri izbiri zadnjih zavornih čeljusti. Obstajata dva sistema: AP in BENDIX. Katerga maš ti pa ne bo znal povedat noben prodajalec, ker se to baje vid šele ko odpreš bobne in pogledaš. Sem šel tud jst v Italijo po bremze pa sem domov prišel s prazno vrečko :( Sploh se mi pa zdi, da v Italiji ni tolk cenejš - če vračunaš še bencin in cestnine do tja.

Mam doma zavorne čeljusti od Lucasa, če jih rabiš... fuuuul poceni :lol:
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po apr 21, 2003 1:18 pm

Sam tko za info ce mas zadaj bobne, nimas zavornih celjusti s ploscicami ampak pakne. :D :lol: Kokr jst razumem bi rad all4you2 spredaj samo diske ( in ploscice) zamenu.

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po apr 21, 2003 9:45 pm

CupraR je napisal/-a:Ej ni panike, ti prodajalcu poves kero izvedenko avta imas, letnik, on sam pogleda v katalog in tm mu vse pise kateri diski(velikost, itd) pasejo na tvojo makino. Edin problem zna bit ce jih nima na zalogi-sploh ker mors it po taroxe v Italijo :x

Ni nujno da mu bo prodajalec dal prave dele. Dobro je vedeti kakšne mere delov naj bi dobil. V Avstriji sem kupoval na pooblaščenem servisu dele za BMW ( priložil prometno ,letnik, model in številko motorja ter šasije in sem dobil za 518 naslednje dele:
Tesnilo glave motorja z nekaj mm prevelikimi luknjami za cilindre
teflone ( tesnila ventilov) od neznanega modela
tesnila izpušnih kolektorjev za 525i
Meni se je vse zdelo OK lahko pa si zamislite Din-a , ko sem mu to v roke potisnil , pa mi reče da samo z dihtungami ne more naredit 2,5L motorja iz 1,8 :P in lepo pot pod noge nazaj v Avstrijo.

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Po apr 21, 2003 10:00 pm

No, ravno tega se bojim. Tako, da bi rad izvedel mere diskov itd.

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Po apr 21, 2003 10:07 pm

all4you2 je napisal/-a:No, ravno tega se bojim. Tako, da bi rad izvedel mere diskov itd.

Jutr lohka prideš k men pa bova pogledala da se ne boš za....bu.Če si za stvar mi sporoč da ti po mejlu pošlem telefonsko. :D

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Po apr 21, 2003 10:09 pm

bobek je napisal/-a:
all4you2 je napisal/-a:No, ravno tega se bojim. Tako, da bi rad izvedel mere diskov itd.

Jutr lohka prideš k men pa bova pogledala da se ne boš za....bu.Če si za stvar mi sporoč da ti po mejlu pošlem telefonsko. :D

O super. A si iz Lj drugač?
Kr sendi mi mail!

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Po apr 21, 2003 10:15 pm

all4you2 je napisal/-a:
bobek je napisal/-a:

O super. A si iz Lj drugač?
Kr sendi mi mail!

Poslov sm ti mail a si ga dubu :?:

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Po apr 21, 2003 10:16 pm

Ja štima.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov