Cene teh zadevic se gibljejo okoli 30k-40k SIT z vsemi strošlki poštnine in carine..
Prvo, eden je omenjal da na podlagi temp olja in podobnih reči preračuna countdown, to ni res, pri turbo motorjih računa countdown na podlagi boosta oz vakuma, ko se vozis v boostu nabija čas, ko se voziš v vakumu odšteva čas, tako da je potrebno prej vedet kakšen turbo timer se kupuje in za kakšen avto..Nekateri TT pa preračunavajo countdown glede na obrate motorja..
Recimo sploh problem je pri dizlih ker kot vemo ne proizvajajo vakuma...in ko se vozis v boostu normalno nabija čas, ko spustiš gas pade na 0 in ne v vakum se pravi ne v - 54, -45 itd ampak na 0 in 0 je sprogramirana tako, da čas prišteva kar so japonci naredili svetovno napako (ampak onim se j**e za tisti % dizlov) lahko bi sprogramirali tako, da ko pride v 0 začne odštevat čas ne pa prištevat, zato so za dizle neuporabne določene funkcije katere pridejo v poštev pri bencinerjih, ravno tako so določene fukncije neuporabne za N/A avte, ker so TT narejeni v prvi meri za turbo motorje in ne za N/A motorje..No in recimo ko se vozis z dizlom počasi oziroma v "vakumu - brez tlaka", oni računa kot da voziš v boostu kar pomeni, da ti čas ohlajanja nabija, kar je brezvezno, sreča je, da ima to funkcijo, da si ga lahko sam nastavis, na 30sek oz po želji..
Sam uporabljam Blitz feat DCII turbo timer, ki je sigurno eden boljših če ne najboljši v svojem segmentu...Izračunava mi avtomatski countdown, štoparica, peak boost, boost gauge, warning boost in še par funkcij ima, novi model ima še celo notranjo in zunanjo temperaturo..

Je majhen in ga lahko spravis v vsak kot oziroma pred armaturo, napram HKSovem oziroma Greddyevim, ki je velik pa nič boljši od tega mojega..(večina v SLO imamo Blitzove, crx T ima Greddyevega, ki pa še danes ne dela)...Se pa veže na ključavnico in ena cevka na vakum...Sama montaza je kar zajebana, oz je kar zajbancije, jaz sem mel to srečo, da sem našel na netu prov za civica ključavnico in kam gre kteri kabel, tako, da mi ni delalo problemov..
Seveda se da dokupit tudi harness od določenih tipov avtov predvsem japonskih, WRX, SUPRA, EVO, ki samo priklopiš v računalnik in dela, ne rabiš nobenega lotanja...
Uglavnem preden se spraviš kupovat TT moraš vedeti za kteri avto ga boš mel, recimo kolikor vem ima Apexi za N/A dobre rešitve prikazuje še A/F poleg vsega..
Za dizle pa po pravici nimam pojma, mi smo enega blitza zmontirali na LEONA TDI (150HP) in se ne obnasa vredu, oz ni max izkoriščen, tisti avtomatski countdown ne dela pravilno...Oziroma je funkcija neuporabna..
še slika sicer v prejšnjem avtu...
http://www.suprastore.com/blitturtimwv.html