Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Amorziterji+fedre FK Automotive?

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jan 29, 2006 4:12 pm

Zanima me kako je s kvaliteto feder in amortizerjev od zgoraj omenjene firme? Kupil bi rabljene menda pol leta in 20k km, bili so na cliotu 1.2 16v jaz pa bi dal na 1.6 16v, upam da paše gor.

Nemorem se odločit ali bi vzel to ali bi raje šel k firmi Amortizer pa tam dal eibach nove gor, nevem tudi koliko je kaj cena za nove in pa ali bolje da menjam vse 4 ali samo sprednje 2?

Še slike od rabljenih FK Automotive?
Slika
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Ne jan 29, 2006 5:22 pm

nekaj dosti ti ne morem pomagati, vendar sem od vseh lastnikov teh feder in amortizerjev slišal samo dobre stvari.

Sam sem tudi mislil kupit Fk fedre....

Lp boŠko

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne jan 29, 2006 5:30 pm

FK je kar priznana firma, pa mislim da robe tud nimajo slabe! Pojdi na njihovo spletno stran pogledat kolk pridejo nove pa jih primerjaj z tisto ceno rabljenih! Samo 20.000km je že kar neki, še posebej če voziš po SLO cestah, ki so itak u "pizdi"!

P.S. Če cene neboš najdo na na njihovi strani piši tukaj sem, imam katalog in bom pogledal noter!

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Ne jan 29, 2006 5:36 pm

Lep pozdrav!

Kot prvo vzmeti od clia 1.2 16v in 1.6 16v niso enake.Zadnje vzmeti so sicer enake prednje pa nikakor ne saj je ze sama teža motorja večja.Če boš že menjal vzmeti in amortizerje jih zamenjaj na vseh štirih kolesih in nikakor samo na dveh(nevarno potečtje).In nakoncu naj povem se svoje mnenje:Če bi še enkrat kopoval več nikoli nebi vzel samo vzmeti nikakor pa ne -50 mm (eibach sport line).Namreč sam imam tudi cliota sicer 1.2 16v in je to kot da bi se v krsti vozil sploh če kdo sedi na zadnji klopi tisti ga je n...bal.Moje priporočilo bi šlo sedaj na koni amortizerje (3 nastavitve trdote-Rumeni) in eibach vzmeti -30 mm.Ker vse kaj je več je pri klioto pretrdo Sploh odzadaj ko je pol toga prema in ze tako ma minimalni hod.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jan 29, 2006 6:08 pm

Aha, potem to ne paše na mojga.

Kakšna je pa cena za vse štiri fedre od eibach?

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Ne jan 29, 2006 7:00 pm

jst sm dau za sport line 75.000 z montažo in homologacijo pred enim letom: in sm z njimi več kot zadovoln

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 30, 2006 12:41 am

Jeaka je napisal/-a:jst sm dau za sport line 75.000 z montažo in homologacijo pred enim letom: in sm z njimi več kot zadovoln

hm, kar velik si dal.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 30, 2006 12:47 am

kolikor sem jaz zdajl gledal po katalogu so za vse cliote od 98 naprej isti amortizerji, zdaj pa res nevem :(

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Po jan 30, 2006 3:33 pm

amortizerji so že mogoče enaki vzmeti pa sigurno ne.Idi pogledat na eibach-ovo stran in poglej pod kataloške številke in boš videl.Jaz ti resnično priporočam da das malo več denarja in kupiš kvalitetno podvozje ker boš čez nekaj časa resnično lahko rekel vredno je bilo!!!!Ne pa it v neke ekstreme glede nižanja in trdote vzmeti in amortizerjev ker če avto uporabljaš za vsakdanji prevoz iz točke A do točke B ti bo zelo žal ker bo avto pretrd in ti bo tisto rukanje in skakanje začelo it precej naživce.To podvozje ki sem ti ga par postov višje svetoval je en kompromis me športnostjo in udobnostjo.Ker če si boš zaželev it recimo odpeljat kakšen krog na stezo še vedno lahko nastaviš amortizerje na trdo ....odpelješ krog in preden se vračas domov das nazaj na "mehko" in je to to.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To jan 31, 2006 2:06 pm

od eibach-a stanejo tm okol 50k so pa -45 do -50 (odvisno od avta do avta) spredi pa -30 zadi. maš pa tud varianto -35 spredi in zadi sam so men se zdi dražji. Jest mam ta prvo varianto pa sm zlo zadovoln, edin odzadi je mal visok tko da ce je avto cist poln ne buta odzadi v blatnik. Jest ti priporočam Eibach, vsaj veš zakaj plačaš. Nastavljivi amortizerji so pa dragi k stomater. Stanejo tm okol 200k+. Glede Apex-a pa, baje se posedejo na eni strani bolj k na drugi sam je čez čas pol kul, tko da ne verjet bučkam k krožjo da so apex v pi***! Eni tud priporočajo H&R, baje ista kvaliteta kot Eibach.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To jan 31, 2006 2:12 pm

Sokol je napisal/-a:Ne pa it v neke ekstreme glede nižanja in trdote vzmeti in amortizerjev ker če avto uporabljaš za vsakdanji prevoz iz točke A do točke B ti bo zelo žal ker bo avto pretrd in ti bo tisto rukanje in skakanje začelo it precej naživce.

Predvsem zato ker se navadis izmikat vecim oviram, ko pa eno spregledas pa tko rukne, da ti je resnicno zal, da si sploh kdaj to delal.
Sej je fajn predn kupis, si reces, se bo drzalo .. vse res .. potem kasneje pa na trenutke le zacnes pogresat udobno voznjo ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To jan 31, 2006 3:20 pm

Heh poznam to. Cika caka skos po cesti pol pa kabum v lukno. Pa preveriš, če majo vsi cele hrbte. Po enem letu je avto nazaj na original višini in sem prov zadovoljen :)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jan 31, 2006 3:41 pm

To sem dobil za odgovor od Turnšeka:

Vaš Clio ima 4 vzmeti. Starejši model ima 2.

Eibach ima za Cliota dve opciji:
- Pro kit: - 30 mm spredaj in zadaj,
- Sportline: -45-50 mm spredaj in -30 mm zadaj

Cena garniture Pro-kit je 58.600 sit, Sportline pa 54.300 sit.

Montaža vzmeti je 11.400 sit.
Za več informacij lahko tudi pokličete na 01/5638-031.

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol To jan 31, 2006 3:47 pm

jaz sem tako kot sem ze rekel za eibach -30mm.In ce ze moras spoščat in ne boš menjal amortizerjev ti je to tudi nekje max-nižanje glede na amortizerje.Ker s tem ko znižaš avto in ne prilagodiš amortizerje si avtomatsko porušil delovno točko amortizerju in dobiš guncajočo se ladijo!

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To jan 31, 2006 7:14 pm

Splača se pri Turnšku ( Amortizer) nabavit Eibachove fedre in amortizerje,da garancijo,fajn zmontira, vmes ko čakaš ti razkaže kakšen dirkalnik,ki ga pripravlja,pokaže kakšno racing varjanto feder in amortizerjev, pa še dokaj poceni je, seveda če se poznata. ;) Aja še to ko boste pri njem plačali storitev,boste pomagali bratoma Jeram,da si pokrijeta letošnjo sezono dirkanja,okoli 6. dirk po Evropi-Turnšek jima je glavni sponzor.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jan 31, 2006 7:27 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:Montaža vzmeti je 11.400 sit.

kaj to se je servis poleg racunan :lol:
Jaz dal 5k :)

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To jan 31, 2006 7:37 pm

Svetujem pejt k Turnšku,jaz imam svoje na A3-špica ti pravim.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr feb 01, 2006 1:33 pm

drmocar je napisal/-a:Glede Apex-a pa, baje se posedejo na eni strani bolj k na drugi sam je čez čas pol kul, tko da ne verjet bučkam k krožjo da so apex v pi***!

Drži da se posedajo.....na polotu letnik 98, 195/50/15, dva zadaj in je vse drsalo po koletih zadaj ob valoviti cesti, na avto cesti........
menjava na eibach - 30mm, 3 zadaj + zakelj cementa in ni nic drsanja...
a da ne stoji avto postrani......in svizec zavije cokolado.. :D

jest razmisljam o eibachu -30 ali pa od cliota rs, kjer gre avto cca 2 cm dol.. mal me skrbi prednji odbijac z gumo, pa zima...
LP
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov