Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

98 oktanski bencin

Napisal/-a m.P. Pe jul 05, 2002 11:18 pm

Živjo!

Imam eno kratko vprašanje. Že dalj časa imam namen tankati 98 okt. bencin zaradi različnih razlogov, ki sem jih prebral na tem forumu.

Ravno sedaj imam prazen tank in bom verjetno tankal 98tko. Sedaj me pa samo zanima, če ima kdo slabe izkušnje s tem bencinom oz. če je imel potem kakšne probleme z avtomobilom? V ponedeljek imam namreč namen iti na morje in ne bi rad, da mi na poti avto začne štrajkati...

A je kaj narobe, če v avtu ostane še par litrov 95 bencina, nato pa tankam 98? Pa prosm ne se smejat, če sm postavu smešno vprašanje. ;)

Hvala za nasvete in odgovore!

Aja... če je to kaj pomembno... vozim punto75 letnik 94.

[Sporočilo uredil/a matjazp na dan 05.07.2002 ob 23:20 GMT]
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Re: 98 oktanski bencin

Napisal/-a Haby So jul 06, 2002 12:20 pm

Jst nism slisu da bi ble kaksne zlo slabe strani tega bencina, sicer sm ga pa tud jst sele zacel tankat. Ce se pa zmesa 95 in 98 pa ni nc hudgal, baje.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Yariso
Nov uporabnik

Napisal/-a Yariso So jul 06, 2002 4:13 pm

edina slaba stran je k je mal draži kot 95, naj bi bla pa poraba manjša, tak da kalkulator u roke pa preračunan ka se bol splača :)

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Ne jul 07, 2002 6:29 pm

Sploh ni debate! Super 98. Razlika je kot že omenjeno v bogatosti z oktani (v prid 98) in posledično v porabi in zmogljivostih motorja (malenkostno, ne pričakuj čudežev). Je pa dražji ja, ampak meni se preračunano izplača (AX, 12 let)
Žua d vivre...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov