Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

sprednji športni zavorni sistem

Napisal/-a zazi Ne mar 26, 2006 10:02 am

Veliko je bilo govroa o menjavi diskov ne pa tudi o menjvai celotnega sistema (čeljusti ...) Odločil sem se za menjavo prednjega zavornega sistema. Zanima me kaj priporočate za opel tigro (brez abs) da bi zelo lepo delal. Zavorni sistem MOV'IT zaradi finančnih problemov ne pride upoštev . hvala za pomoč :D

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Re: sprednji športni zavorni sistem

Napisal/-a AXioN Ne mar 26, 2006 11:57 am

zazi je napisal/-a:i zelo lepo delal.

A ti hoces da ti zlo lepo dela, al da ti zlo dobr prime??

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Ne mar 26, 2006 12:25 pm

navadni diski in ferodo ds2500 ploščice ter DOT 5.1 zavorna tekočina pa bi se moralo kar poznati

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Ne mar 26, 2006 12:41 pm

Pomojem gre njemu po glavi bolj nekaj takega:

Slika

msilim da hoče da boljše zgleda ;)

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi Ne mar 26, 2006 1:13 pm

za videz mi je vec al mn usen samo da dobr primejo, magar ce mi zavorno pot skrajsa za 1m

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne mar 26, 2006 1:55 pm

MOV`it itak ne pride v poštev ker je disk velik kot tvoje celo kolo, pa tudi nimajo aplikacij za takšne avtomobile. Ozri se za brembo in EBC kompleti
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi Ne mar 26, 2006 2:12 pm

INFINITI: res je :D disk more bit tok velik da pride na 15'' seprav pod 300mm ane? Kaj pa se splača najbolj? 6 batne so mal prehude seprav 4, manj čeljusti? Razlike med brembo in ebc so? mogoče veste
kakšen cenovni razred je to? Hvala za pomoč 8)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne mar 26, 2006 4:55 pm

Lej gre za Opel tigro; avto je majhen in lahek, konjev je srednje na voljo torej kakšne 6 batne čeljusti so totalni overkil. Jaz ti priporočam EBC narezane diske in greenstuff ploščice od njih, pa bo več kot dovolj.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Duli
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Duli Ne mar 26, 2006 5:02 pm

Da ne odpiram nove teme. Kaj pa priporočate za Clio 1-ko, ker se mi sprednje zavore ne zdijo posebno dobre, sploh včeraj sem ga skoraj parkiral v enega Mercedesa, kateri je na hitro zavrl pred menoj.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne mar 26, 2006 5:20 pm

Duli je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme. Kaj pa priporočate za Clio 1-ko, ker se mi sprednje zavore ne zdijo posebno dobre, sploh včeraj sem ga skoraj parkiral v enega Mercedesa, kateri je na hitro zavrl pred menoj.

Od Clia 16V al pa 19ke 16V ;)
Slika

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Ne mar 26, 2006 6:08 pm

INFINITI je napisal/-a: Jaz ti priporočam EBC narezane diske in greenstuff ploščice od njih, pa bo več kot dovolj.

jaz ti pa to odsvetujem, škoda keša za narezane diske od katerih nimaš večjih koristi, navadni diski in ferodo, pagid... dirkalne ploščice (so tudi za na cesto) ki so okoli 30k sit pa bo bremzal kot je treba za normalen denar zelo veliko dobiš - izkušnje dirkačev, pa dobra zavorna tekočina in je.

http://www.stoptech.com/products/high_performance_pads.shtml

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne mar 26, 2006 10:05 pm

po koliko kom so pakirane ploščice?
4?
2?
garnitura = 4 ploščice?

zanima me za EBC :twisted:

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Ne mar 26, 2006 10:14 pm

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:po koliko kom so pakirane ploščice?
4?
2?
garnitura = 4 ploščice?

zanima me za EBC :twisted:

4 ploščice za dva diska

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po mar 27, 2006 6:56 am

jaka-z je napisal/-a:navadni diski in ferodo ds2500 ploščice ter DOT 5.1 zavorna tekočina pa bi se moralo kar poznati

Hum! Genijalna! DOT 5.1 .. ce mas tak zavorni sistem. Kaj pa ce ti zavorni sklopi tega olja ne prenesejo? Kaj si pa potem dosegel? Pozrte gumice, tesnila, etc .. torej vec skode kot dobrega.
jaka-z je napisal/-a:jaz ti pa to odsvetujem, škoda keša za narezane diske od katerih nimaš večjih koristi.

Zakaj imajo potem razni WRC / športni / močnejši avti rezane in / ali vrtane diske?
Zareze na diskih pomagajo pri čiščenju ploščic. Torej po tvojem mnenju .. nekoristna zadeva .. se enkrat - Genijalna!

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Po mar 27, 2006 7:34 am

51M3K je napisal/-a:Pomojem gre njemu po glavi bolj nekaj takega:

Slika

msilim da hoče da boljše zgleda ;)

Kaj takega te bo stalo cca 200eur.....
Prej: :oops:
Slika

Potem: 8)
Slika

Sedaj ko so že uvoženi diski zgleda pa še bolje. Diski so 312mm*25 feltne pa18col.
Že pri ogirinal ploščicah se dost pozna...
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Po mar 27, 2006 3:54 pm

Nu-NRG je napisal/-a:
jaka-z je napisal/-a:navadni diski in ferodo ds2500 ploščice ter DOT 5.1 zavorna tekočina pa bi se moralo kar poznati

Hum! Genijalna! DOT 5.1 .. ce mas tak zavorni sistem. Kaj pa ce ti zavorni sklopi tega olja ne prenesejo? Kaj si pa potem dosegel? Pozrte gumice, tesnila, etc .. torej vec skode kot dobrega.
jaka-z je napisal/-a:jaz ti pa to odsvetujem, škoda keša za narezane diske od katerih nimaš večjih koristi.

Zakaj imajo potem razni WRC / športni / močnejši avti rezane in / ali vrtane diske?
Zareze na diskih pomagajo pri čiščenju ploščic. Torej po tvojem mnenju .. nekoristna zadeva .. se enkrat - Genijalna!

LP, Klemen

kr kupuj te fancy diske pa ti bo hitro žal keša

nebi o WRC

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi Po mar 27, 2006 6:23 pm

kaj se po vašem mnenju bolj splača ebc (čeprov nism zaenkrat nc najdu za opel) al brembo. Za dobre bremze ni škoda dnjarja dt? Mogoče kdo ve kok morjo bit veliki diski da še grejo na 15'', kok pa na 17''?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po mar 27, 2006 10:36 pm

Ornk Brembo diski se začenjo pri 400EUR :? :? tako da bo EBC vseeno cenejši...

Glede velikosti: velik je odvisno od same čeljusti, na 15 gredo tm diski okol 280-290 še, za pod 17 col je pa tm 320-325 tista mera, vendar je res odvinso od čeljusti...

Glede opla ti priporočam da nek dobiš komplet od nekega močnejšega Opel modela... bo najcenej.... Kkšna Vectra, Astra, Omega znajo met večje diske in močnejše čeljusti...

Neon firbec pač :P :P dej povej kaj vse si moral predelat da je gor sedel na orginal čeljusti!! Ok vem da imaš isti razmak 5*100 kot Audi, vendar kot prvo vem da je sredinska lukna na disku večja kot pr Toyoti.. Torej si dal kot prvo narest distančni obroček???
Pol a adpater ki postavi čeljust višje (zarad večjiga premera) si sam delal, al se da to normalno kupit.. In pol je blo treba kej disk premikat (narest distančnik) da je čeljust zagrabla disk....

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon To mar 28, 2006 5:45 am

CupraR je napisal/-a:Neon firbec pač :P :P dej povej kaj vse si moral predelat da je gor sedel na orginal čeljusti!! Ok vem da imaš isti razmak 5*100 kot Audi, vendar kot prvo vem da je sredinska lukna na disku večja kot pr Toyoti.. Torej si dal kot prvo narest distančni obroček???
Pol a adpater ki postavi čeljust višje (zarad večjiga premera) si sam delal, al se da to normalno kupit.. In pol je blo treba kej disk premikat (narest distančnik) da je čeljust zagrabla disk....

Narediti sem dal centrirni obroček za disk iz 54mm na 65mm debel 10mm.
Potem pa še pride adapter debel 15mm, čeljust se privijači na adapter (ne pozabimo na navoje M12*1.25), adapter pa normalno na originalno sedišče čeljusti z odmikom 28mm po polmeru. Sedaj mam poizkusno to na avtu, ko dobim še EBC green stuff bom vse skupaj še lepo obdelal pobarval in poslikal.
Pomojem bi se dalo tudi kupit tudi adapterje, sam kolker me kdo pozna, vedno probam sam naredit, če pa ne gre, grem kupit :P .

Prej ko sem dalj časa zaviral (beri dolgi in hitri spust po serpentinah navzdol), so včasih znale zavore odpovedovat, kar vsi vemo da zna biti zelo nevšečno, sedaj pa pri hitrejši vožnji sploh nisem opazil tega. Niti nič kaj posebno ne smrdi od njih po :vrum .
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To mar 28, 2006 6:39 am

jaka-z je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

LP, Klemen

kr kupuj te fancy diske pa ti bo hitro žal keša

nebi o WRC

Sem ze ene parkrat, pa sem bil vedno zelo presenecen nad razliko naprimer stock. Veliko bolje! Torej?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov