Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Tuning SDI

Napisal/-a ezzy Pe jun 02, 2006 12:47 pm

Zanima me le če ima kdo izkušnje z tem, ter ima tole dejansko vgrajeno mogoče?
(sprašujem samo lastnike SDI mašin!!!)

http://www.steinbauer.cc/index.php?view ... 3&aid=4237

Se pozna teh 13 KM???? 68KM na 81KM, govorim o izkušnjah ne o cifrah.

Duke, v nekaj prejsnih postih ki sem jih poiskal in prebral si omenjal da lahko to izključiš kr z stikalom??

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jun 02, 2006 1:23 pm

En offtopic. Če daš avto čipat pa če ne spremeniš moč motorja u homologacijo se to baje smatra za utajo davkov???

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jun 02, 2006 1:34 pm

Polooo je napisal/-a:En offtopic. Če daš avto čipat pa če ne spremeniš moč motorja u homologacijo se to baje smatra za utajo davkov???

Pokaži mi frajerja, ki ti bo dokazal da imaš preveč konjev... :roll:

Ontopic
Preveč denarja in premalo učinka. Splača se čipat turbo motorje - aatmosfercev pa ne.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe jun 02, 2006 2:01 pm

ok.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe jun 02, 2006 2:07 pm

Polooo je napisal/-a:En offtopic. Če daš avto čipat pa če ne spremeniš moč motorja u homologacijo se to baje smatra za utajo davkov???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sej pol bi RSR in podobni bili že za zapahi :lol: :lol: :lol:

Me res zanima kdaj bojo na tehničnih pregledih meli še merilne valje :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Pe jun 02, 2006 2:44 pm

seat je napisal/-a:

v Italiji baje kmalu (in nato verjetno tudi drugod v EU)

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jun 02, 2006 2:54 pm

Ne vem sam razmišlu sm...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe jun 02, 2006 3:30 pm

CarInvent je napisal/-a:
seat je napisal/-a:

Ja pa saj pač pred tehničnim pregledom daš avto ODčipat in naložiš orginal software pol pa s5 čipaš simpl ko pasul
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jun 02, 2006 3:49 pm

pa drago ko žafran :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jun 02, 2006 3:56 pm

seat je napisal/-a:
CarInvent je napisal/-a:
seat je napisal/-a:

Ja pa saj pač pred tehničnim pregledom daš avto ODčipat in naložiš orginal software pol pa s5 čipaš simpl ko pasul

A to je "simpl k pasulj", uzamem kabl prklucm na mašino pa na game boy pa se igram s software-om pred tehnicnem.Po tehnicnem ga pa se na Ps 2 prklucm...
Zakaj cipiranje po nad 100k....

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe jun 02, 2006 4:56 pm

Lej mislim,da ti RSR če hočeš odčipat to stori skor zastonj kolker sem to bral na enem forumu nakar ti čip zapeče na CD ravno tako je ob prodaji če pa želiš kasneje s5 čipat pa tut mislim da je nekje pisalo da je sam kakega tisočaka
ne me držat za besedo vendar je to blo na enem forumu clo napisano.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe jun 02, 2006 5:00 pm

Polooo je napisal/-a:A to je "simpl k pasulj", uzamem kabl prklucm na mašino pa na game boy pa se igram s software-om pred tehnicnem.Po tehnicnem ga pa se na Ps 2 prklucm...
Zakaj cipiranje po nad 100k....

Ja pa ti resno misliš da je to čipanje tok zahtevno.Tunerju plačaš največ za sam program oz. čip pa nekaj za delo pri OBD čipanju ni nekega velikega dela če čipaš avto za katerega je čip že narejen.Drugo je če delaš coustom čipanje sam to so extremne predelave,kjer je res potrebno velik testiranja in obdelovanja samega programa.Se pa strinjam,da se samo čipanje razlikuje od avta do avta

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe jun 02, 2006 5:12 pm

CarInvent je napisal/-a:
seat je napisal/-a:

...To bi rad videl... namesto v Lj k Slugi bom sedaj hodil merit konje na "tehnični v TRST" :P :P :P kje si to slišal ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jun 02, 2006 5:39 pm

mi mamo pbox sam je na tddi-ju..... če te useen kej zanima upraši tu la pa na pm...

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Pe jun 02, 2006 5:45 pm

kolikor sem slišal, naj bi se tehnični opremili z merilnimi valji, gre pa v bistvu za merjenje emisij pri obremenjenem režimu delovanja motorja. ekologija ... trenutno pravilno čipan (in brezhiben) avto nima nobenih problemov z emisijami na tehničnem ker ga merijo neobremenjenega, v prostem teku. Potem pa bodo valji simulirali realno obremenitev kot na cesti obenem se pa merijo emisije. bomo videli kako in kdaj bo to, verjetno pa ne kmalu ker to so veliike investicije, ranga 100keur

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jun 02, 2006 6:01 pm

Kar se tice iz 68 na 81 km... Teh dadatnih 13 konjev je prakticno +20% moci.
Pospeski se izboljsajo: Ce ima golf z voznikom 68km in 1250kg, so tej pospeski podobni kot da imas dodatnih 20% teze in moci. Torej kolkor ti pospesi zdaj ko si sam v avtu, tako ti bo pospesil cipan z dodatnimi 250kg obremenitve(~3 ljudje). To se kar pozna ;)
Vprasaj se, ce ti bi dovolj 81 km, da ne bos potem iskal se dodatno moc. 81 konjev ni niti kolkor ma osnoven tdi.....
Koncna hitrost: sedaj 160km/h, potem ~170km/h.

Lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jun 02, 2006 7:56 pm

Blinder je napisal/-a:Kar se tice iz 68 na 81 km... Teh dadatnih 13 konjev je prakticno +20% moci.
Pospeski se izboljsajo: Ce ima golf z voznikom 68km in 1250kg, so tej pospeski podobni kot da imas dodatnih 20% teze in moci. Torej kolkor ti pospesi zdaj ko si sam v avtu, tako ti bo pospesil cipan z dodatnimi 250kg obremenitve(~3 ljudje). To se kar pozna ;)
Vprasaj se, ce ti bi dovolj 81 km, da ne bos potem iskal se dodatno moc. 81 konjev ni niti kolkor ma osnoven tdi.....

Lp
...mislim da že zaradi porabe - SDI ima dosti večjo kot TDI bi raje menjal avto ... pri čipanem sdi sem slišal da je šla poraba na 9 ??? ne trdim - slišal sem ... ve kdo kaj več? Jaz sem si na Peugeotu 1.9 Td premaknil malo polnjenje (povečal dobavo) na bosch pumpi in predvžig samo pol je kadil precej in pil 8.5 tako, da sem vrnil nazaj in ga prodal ;) . L.p. Mad

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jun 02, 2006 8:04 pm

Mad je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Kar se tice iz 68 na 81 km... Teh dadatnih 13 konjev je prakticno +20% moci.

Lp
...mislim da že zaradi porabe - SDI ima dosti večjo kot TDI bi raje menjal avto ... pri čipanem sdi sem slišal da je šla poraba na 9 ??? ne trdim - slišal sem ... ve kdo kaj več? Jaz sem si na Peugeotu 1.9 Td premaknil malo polnjenje (povečal dobavo) na bosch pumpi in predvžig samo pol je kadil precej in pil 8.5 tako, da sem vrnil nazaj in ga prodal ;) . L.p. Mad

Kaki predvzig pa imajo dizli? :?:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jun 02, 2006 9:04 pm

Blinder je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

Lp

Kaki predvzig pa imajo dizli? :?:

...pumpo obračaš in z tem dodajaš ali odvzemaš predvžig - tisti tri ali štiri vijaki z katerimi je pritrjena oni dajejo pozicijo kdaj bo pljuvala - stari td motorji ne jtd ali hdi ... tam je vse v škatlici z žicami ;) L.p. Mad

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jun 02, 2006 9:20 pm

CarInvent je napisal/-a:
seat je napisal/-a:

Kva bo hec, ko ti bo pokazalo manj konjev (ponavadi je tako, na starih mašinah!) in te bodo morali dati v nižji razred za zavarovanje. :lol:

OK, Ontopic: Kupi si TDIja ne pa SDIja.... :roll: To bo še najboljši tuning. Ali pa če dobiš TDI motor. ;) :twisted:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost