Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Interscope
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Mondeo 1.8 td

Napisal/-a Interscope Po jul 10, 2006 7:49 pm

Zivjo. Sem nov uporabnik, zato vse lepo pozdravlajm. Imam Ford Mondeo 1.8 td, ima 90 KM, kar je precej malo za tako velik avto.Avto je zelo len, se posebej s prizgano klimo. Imam H%R vzmeti, ter good year eagle f1 225/45/16, vendar tega nekako ne morem izkoristiti, ker je avto premalo poskocen, drugac drzi se pa ful. Zanima me kaj se da narediti z masino??? Zaenkrat sem pripravljen za tuning vlozit do 200k sit. A se sploh splaca? :oops:
Lep pozdrav

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Po jul 10, 2006 9:35 pm

Mislim da ne,ker tud z tuningom ne boš dobil takšne moči kot si jo želiš.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 10, 2006 11:12 pm

splaca se ti edino cipanje, ostalo je vstran vrzen denar.
lp

Interscope
Novinec

Napisal/-a Interscope To jul 11, 2006 8:45 am

Cipal bi ampak zaenkrat se nisem nasel cloveka v sloveniji, ki bi to naredil. Do zdaj so vsi rekli da nimajo takega konektorja in da ne gre. Drugace zelim si pa da bi imel, vsaj 115-130km.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To jul 11, 2006 10:42 am

Rajš prodaj tega, pa kupi novejšega (TDCI). :D

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To jul 11, 2006 10:44 am

Interscope je napisal/-a:Cipal bi ampak zaenkrat se nisem nasel cloveka v sloveniji, ki bi to naredil. Do zdaj so vsi rekli da nimajo takega konektorja in da ne gre. Drugace zelim si pa da bi imel, vsaj 115-130km.

... saj pa nima vodeno prek elektronike, tako da ne vem kaj bi ti sploh čipali. Turbina se malo odpre, pa bo ...

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky To jul 11, 2006 1:34 pm

kaj pa menjava motorja?sam bi prišlo vek kot 200k :?
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To jul 11, 2006 2:00 pm

...lahko povečaš malo tlak turbine in odpreš malo pumpo da bo bolj veselo kadilo :P :P :P pomenjaš cevi z kakimi bolj trdimi (inox) da ti ne napihuje v nič in povečaš intercooler - samo dobil boš pa največ do 15 km tehnični pregled pa sigurno ne boš naredil ...turbino bi prej zamenjal Ford ima zelo malo ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Interscope
Novinec

Napisal/-a Interscope To jul 11, 2006 5:02 pm

Ja bi zamenjal avto, vendar ga je skoda menjat, prej je bil od oceta in je ful ohranjen,ima komaj 90 tisoc prevozenih. Na enem angleskem forumo sem zasledil to o povecanju dotoka goriva, kako bi to lahko naredil? Kaj pa izpuh in pa drug kolektor, bi s tem kaj pridobil?? Glede IC in pa turbona pa nocem kaj ker je vse predrago.
Hvala vsem za odgovore.
LP
Zadnjič spremenil Interscope, dne Pe jul 14, 2006 8:31 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Interscope
Novinec

Napisal/-a Interscope To jul 11, 2006 5:04 pm

Aja :oops: Kaj pa menjava motorja?? Bi poslal slike avta pa ne znam. :roll:

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To jul 11, 2006 5:13 pm

Interscope je napisal/-a:Aja :oops: Kaj pa menjava motorja?? Bi poslal slike avta pa ne znam. :roll:

Poiščeš motor 2.5L V6 170KM ali pa 205KM pa si zmagal. :P

Interscope
Novinec

Napisal/-a Interscope To jul 11, 2006 5:34 pm

Ja to bi bila dobra ideja, sem ze iskal nekaj po e-bayu... A mogoce ves kako je pa z vgradnjo? In kaksni bi bili stroski, tako okvirno??

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky To jul 11, 2006 6:24 pm

jaz mislim da bi moralo pasati,glede na to da je iz istega avtomobila...sam stroški pa mislim da bi ti šlo preko 200k...

Kar se pa slike tiče:Ko pišeš post,maš spodi gumbek brskaj...tist klikneš in poiščeš sliko v računalniku,jo izbereš in daš pošlji...in to je to... ;) Simpl ku pasul... :lol: :P
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jul 11, 2006 7:30 pm

Ali druga turbina in intercooler ali pa engine swap.
Če ne ne boš naredil tehničnega, ozr so zadeve predrage.
Jaz bi se odločil za drugo turbino in intercooler, pozanimaj se kaj paše gor, mogoče od kakega drugega avta (volvo?).
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 11, 2006 8:37 pm

Interscope je napisal/-a:Ja bi zamenjal avto, vendar ga je skoda menjat, prej je bil od oceta in je ful ohranjen,ima komaj 70 tisoc prevozenih. Na enem angleskem forumo sem zasledil to o povecanju dotoka goriva, kako bi to lahko naredil? Kaj pa izpuh in pa drug kolektor, bi s tem kaj pridobil?? Glede IC in pa turbona pa nocem kaj ker je vse predrago.
Hvala vsem za odgovore.
LP
...za povečat dobavo imaš na bosh pumpi en vijak - pojdi pa raje to naredit na servis - ti bodo malo težili in pol naredili ...naj malo pokadi preveč pa ne dvigat da ne boš imel problemov z teh. pregledi na turbinah pa imaš prav tako waist gate - vijakec waist gate-ja ki če ga zasukaš pridobiš na tlaku to delaš tako da meriš na vakuum cevi z manometrom in dvigneš tam za 0.2 bar raje ne več, da ti ne spiha tesnila od glave ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Mondeo 1.8 td

Napisal/-a tristan01 To jul 11, 2006 10:14 pm

Interscope je napisal/-a:Zivjo. Sem nov uporabnik, zato vse lepo pozdravlajm. Imam Ford Mondeo 1.8 td, ima 90 KM, kar je precej malo za tako velik avto.Avto je zelo len, se posebej s prizgano klimo. Imam H%R vzmeti, ter good year eagle f1 225/45/16, vendar tega nekako ne morem izkoristiti, ker je avto premalo poskocen, drugac drzi se pa ful. Zanima me kaj se da narediti z masino??? Zaenkrat sem pripravljen za tuning vlozit do 200k sit. A se sploh splaca? :oops:
Lep pozdrav

Najcenejši bo nakup gum normalne dimenzije glede na moč motorja (ber serijskih). Že tako podhranjen motor greš zamoriti še z gumami primernih dimenzij za razne V6 motorje.

To bo še najcenejša varianta.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: Mondeo 1.8 td

Napisal/-a Mad To jul 11, 2006 11:21 pm

tristan01 je napisal/-a:
Interscope je napisal/-a:Zivjo. Sem nov uporabnik, zato vse lepo pozdravlajm. Imam Ford Mondeo 1.8 td, ima 90 KM, kar je precej malo za tako velik avto.Avto je zelo len, se posebej s prizgano klimo. Imam H%R vzmeti, ter good year eagle f1 225/45/16, vendar tega nekako ne morem izkoristiti, ker je avto premalo poskocen, drugac drzi se pa ful. Zanima me kaj se da narediti z masino??? Zaenkrat sem pripravljen za tuning vlozit do 200k sit. A se sploh splaca? :oops:
Lep pozdrav

Najcenejši bo nakup gum normalne dimenzije glede na moč motorja (ber serijskih). Že tako podhranjen motor greš zamoriti še z gumami primernih dimenzij za razne V6 motorje.

To bo še najcenejša varianta.

LP Tristan01
...ma daj ne s***

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 12, 2006 2:03 am

No te pa začnimo...Pri Fordovem TD (90KM) motorju se da marsikej počarat.Pa da ne bi res sanjal kej o kaki večji turbini.Če boš dal notr večjo turbino ne boš nč naredu,ker si boš povečal turbo-lagg.Za začetek zamenjaj IC z večjim,naredi CAI tko kot se šika,turbino odpri za 0.3 bar,majstrom dej prevert pritisk na dizah in nej nastavjo pritisk na 155 bar (niti po bogu ne na več),pa pumpo dej nastavt na večji pretok goriva (tega ne moreš sam delat,ker imaš Lucas-ovo pumpo,kjer se večji dotok goriva nastavi v sami pumpi."od zunaj" se nastavi samo pritisk pumpe.Sicer boš imel rahlo povišano dimnost,vendar boš še zmeri pršu na tehničnem skos.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Sr jul 12, 2006 8:09 am

Kolikor vem ima ta avtomobil mehanski vklop turbine, in na lucasovih pumah se da nastaviti mamabrano (ko pride tkak-turbina dela vsaj z 80%-poveča dotok goriva), kar od zunaj, rabiš inbus ključ od 3 ter 14 kjuč pol zvezda. To bo za začetek, tko z minimalnimi stroški.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 8:45 am

TrijoAdijo je napisal/-a:No te pa začnimo...Pri Fordovem TD (90KM) motorju se da marsikej počarat.Pa da ne bi res sanjal kej o kaki večji turbini.Če boš dal notr večjo turbino ne boš nč naredu,ker si boš povečal turbo-lagg.Za začetek zamenjaj IC z večjim,naredi CAI tko kot se šika,turbino odpri za 0.3 bar,majstrom dej prevert pritisk na dizah in nej nastavjo pritisk na 155 bar (niti po bogu ne na več),pa pumpo dej nastavt na večji pretok goriva (tega ne moreš sam delat,ker imaš Lucas-ovo pumpo,kjer se večji dotok goriva nastavi v sami pumpi."od zunaj" se nastavi samo pritisk pumpe.Sicer boš imel rahlo povišano dimnost,vendar boš še zmeri pršu na tehničnem skos.

LP!
...daj nehaj streljat neumnosti šobe se testirajo na navadnih td-jih na 250 bar pritiska torej gre iz pumpe vsaj 180 - 200 bar ..Common rail pa med 1200 - 1600 barov starejši modeli današnji tudi čez 2000 barov ... :P :P :P Še dobro da nimam pojma ...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: iron in 7 gostov