Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
...raje ne - temu bo glava počla od Kopra do Postojne če bo samo malo več stisnu ...Interscope je napisal/-a:Noro nisem se videl kaj takega. Glas je res nenormalen za dizla, sam kadi se pa kot iz stare lokomotive :P Mad kaj takega bi midva mogla zrihtat na mojem avtu??![]()
![]()
...zavede te glas cilindrov ker ni 4 cil ampak 5 ... ali celo 6 mislim da je 5 in to iz tistega 2.5 TD ki so tako rade pokale glave ...eclipse_R je napisal/-a:pa a je to sploh dizl res? ker glasu nima niti podobnga.. da ni sam navadn bencinc k pač črno kadi![]()
matr, sam za takim avtom pa ni možno vozt.. huj ko megla
lp
Mad je napisal/-a:...zavede te glas cilindrov ker ni 4 cil ampak 5 ... ali celo 6 mislim da je 5 in to iz tistega 2.5 TD ki so tako rade pokale glave ...eclipse_R je napisal/-a:pa a je to sploh dizl res? ker glasu nima niti podobnga.. da ni sam navadn bencinc k pač črno kadi![]()
lp
ne dali so jekleno tesnilo lažje tanjše ventile iz Titana in olajšali in zbalansirali motor ...glavo ne raznese pregreje se material in zaradi raztezanj poka - velika razlika istega kosa metala notri v glavi voda z 96 stopinj druga stran pa 955 - 1050 ... dizli vsi pokajo ( vsako glavo ki sem videl je imela razpoke med ventili ) tudi zato ker je material preobremenjen z tlakom - neka nepomembna skoraj nevidna črtica se počasi spremeni v poko razlika granulacije v odlitku dela notranjo napetost zato se za ekstremno predelavo išče čim starejše kose - popuščanje napetosti v materialu se dogaja v času - nekoč je delal kovač sekire - tiste sekire si samo enkrat brusil ... ko jo je koval jo je pol zakopal v zemljo kjer je bila z rezilom zabita kak teden v zemlji tako se je material sprostil napetosti in ni pokala ... isto je pri avtu ... L.p. MadF22_Raptor je napisal/-a:Mad je napisal/-a:...zavede te glas cilindrov ker ni 4 cil ampak 5 ... ali celo 6 mislim da je 5 in to iz tistega 2.5 TD ki so tako rade pokale glave ...eclipse_R je napisal/-a:pa a je to sploh dizl res? ker glasu nima niti podobnga.. da ni sam navadn bencinc k pač črno kadi![]()
lp
hja to že drži!!! samo ka misliš da ekipa ko je avto predelala tega ni vedla??? po moje je celotna glava zamenjana z novejši bolši, trpežnejši
po moje vsaj drgač bi ga že razneslo:P
... vem da je star sem ga dal zato ker je tema bila td zadnje dni in to takšen kot imata tale dva - navadna Bosch pumpa brez elektronike ... ti pa povem allard je spravil iz 1.9 92 km puga 306 1.9 td na 135 km ... brez elektronike so pa naredili en lep poseg po motorju ni bil samo tisti ključ 10 pa 13 ... L.p. Mad V izoli je tudi ena Ibiza tista stara 1.9 90 km ki ima doosti več konjev kot jih obljubljajo drugi tunerji ... je pa motor delan v kompletu - ojnice gredi intercooler pumpa vztrajnik šobe turbina ... nekaj časa so z njo tudi dirkali ..... pa stare golfe 2 1.6 Td so spravili tudi nori nemci na 110 km ... Tipo 1.9 TD 120 km, A:R: multijet 147 so jo napihnili na 220km ,... BMW 325 tds iz 143 na 228 km , BMW 330 na 265 km , Punto jtd iz 80 na 145 , mini one diesel iz 75 na 120 km , Clio 1.9 dti iz 80 na 122... in končno - njegova visokost GOLF GTI TDI iz 150 na 224 ... L.p. mad51M3K je napisal/-a:Film jasamo je že kr nekaj od tega
monster_d je napisal/-a:Ce bi tak zadimo pri nas na cemaforjim te bi tak zaprli![]()
Ampak benz-a prav cufata
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov