Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Avtoodpadi v Franciji?

Napisal/-a r4tl Sr sep 13, 2006 7:58 pm

Pozdravljeni!

Poiskal temo s avtoodpadi... preklical vse v SLO, in v Italiji, pa nisem imel srece... in sicer iscem petstopenjski menjalnik za staro petko (Francosko, ki ima motor kot katrca, ker ga rabim da bi lahko legalno homologiral katro s Alpino motorjem... ce ma kdo kej taksnga na zalogi al pa pozna ksnga bi bil vesel vsakrsne informacije, drgac pa... bo treba v Francijo in... tu oride prosnja..ve kdo ksno telefonsko od odpadov v Franciji?

LP

R4TL
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Avtoodpadi v Franciji?

Napisal/-a nebivedu Če sep 14, 2006 6:16 am

r4tl je napisal/-a:Pozdravljeni!

Poiskal temo s avtoodpadi... preklical vse v SLO, in v Italiji, pa nisem imel srece... in sicer iscem petstopenjski menjalnik za staro petko (Francosko, ki ima motor kot katrca, ker ga rabim da bi lahko legalno homologiral katro s Alpino motorjem... ce ma kdo kej taksnga na zalogi al pa pozna ksnga bi bil vesel vsakrsne informacije, drgac pa... bo treba v Francijo in... tu oride prosnja..ve kdo ksno telefonsko od odpadov v Franciji?

LP

R4TL

Kter avto ima pa še tko mašino postavljeno?
R21 in espace? Probaj od teh avtomobilov dobit kej - recimo R21 1.4
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Če sep 14, 2006 7:10 am

R21 ima prečmo postavljen menjalnik, medtem ko ima R4 in stara R5 vzdolžno posatvljen menjalnik/mašino!

zakaj nebi kr od katrce menjalnik uporabu? ne vem zakaj nebi mogu zaradi menjalnika homologirat menjavo mašine! a so ti tako na LPP rekli?

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Napisal/-a r4tl Če sep 14, 2006 8:31 am

Glej... zadeva je taksna... Alpina ima daljsi menjalnik za cca 14 cm od katrinega, tk da bi mogu odrezat prvo steno od katrce in privarit gor od Alpine, kar pa ni v soglasju s predelavo (poseg v konstrukcijo avtomobila). Katrin menjalnik je sicer enak kot od Petke, vendar ima za dva zoba daljsi diferencial, kar se pozna pri prestanem razmerju in koncnih hitrostih, tk da... ce das original katrin menjalnik gor se po kmeckemu izracunu tretja zavrti vse do 170 km/h sej se od katre motor zavrti do cca 5500 obratov na minuto, pri cemer se Alpina vrti vse do 8000 in cez. Ce bi dobil 5 stopenjsi menjalnik od stare 5-ke, bi zamenjal samo pokrov in sem resen, saj pase v sasijo menjalnik je prirejen za take obrate in... homologacija je legalna.

PS: Poskusu sm ze use varjante, vendar... tako obrnjen in pravi menjalnik je le od stre petke (ne vem do leta 82)...

LP

R4TL

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Re: Avtoodpadi v Franciji?

Napisal/-a _VeNoM_ Pe sep 15, 2006 3:41 pm

r4tl je napisal/-a:Pozdravljeni!

LP

R4TL

Pozdravljen Marko aka Mare v starih cajtih še.

Nekaj časa nazaj je delavec od Babnika prodajal mašino in menjalnik od alpine za borih 50tisočakov! Govorim o tistem babniku kjer imajo avtopralnico. Možakar kater je to prodajal je takrat imel Twingota! No drugače pa maš pa eno petko na končni desetki, zdej pa ne vem če je lih prava! ;)

no tukaj je pa nekaj zanimivega http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1011396

Lp

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Napisal/-a r4tl So sep 16, 2006 8:53 am

Najprej nej se ti zahvalim za informacije... tisti delavec je Grega in je zadevo prodajal tok casa da je na koncu use skp enmu senku... jst sm bil pa takrt se premld, da bi vedu kaj in kk je s tem... no ja... sej on je tud glavn krivc zakaj sm sou to sestavlat, k nm je mim bajte letu kr po dveh;)

Glede petke na koncni desetke... ni je vec, pa tud prenova je ze bla... jst rabim menjalnik od starejse (do leta cca 82)...

PS: Petka Alpine... zelo zanimiv projekt in skor tko drg kot moja katrca;) Jo poznam jo pelu, laufa na mojo bencinsko pumpo...ko dobim menjalnik bomo pa se menjalnik zamenjal s mojim od Alpine, tk da... HUDO!

LP

R4TL

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Katrca Pe sep 29, 2006 4:14 am

vidim da predelava katrc še ni izobrla, tko da ko bo pri meni še kj zrihtano bova lahko po lj dregala :lol: nene moja je bol za gledat :P
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov