renyy je napisal/-a:Da mal obnovim temo in da ne odpiram nove.![]()
Sicer imam mogoče mal nerodno vprašanje pa vseeno me full zanima, če je kdo kdaj imel možnost primerjat cliota DCI 82KM čipanega na 100 KM (oz lahko tudi originalnega DCI-ja z 100KM nečipanega) z kakšnim bencinarjem recimo clio 1.6 16V oz nekaj v tem rangu do 110KM bencinar.
Ali je recimo clio 1.6 16V ki ima 107KM dost boljši v pospeških in pri prehitevanjih od čipanega DCI-ja na 100KM, ali ne?
Vedno bolj se ogrevam za DCI-ja, ker cliotov z 1.6 16V mašino je zlo mal naprodaj.![]()
Pač vprašam, ker se še nisem peljal z DCI-jem ki je čipan oz z originalnim cliotom z 100KM in me zanima, kako se obnese teh 100 "dizelskih" KM?
Upam da se bodo lastniki DCI-ja in tisti ki so kdaj imeli možnost malo primerjati takšne varjante, malo razpisali.![]()
stardo je napisal/-a:
@Don Filipo: Kk je kaj poraba? Pri čipanem in orginal?
mega_ne je napisal/-a:itaq da je tolk velka poraba, če je tanov model dost težji (980kg proti 1200kg)!!!
@stardo: ti verjetno misliš menjat za letnik 2001-2006dci. 100PS boš dubu za 2mio+, tko da se ti bolj splača 80 in ga čipaš na 100. Jaz mam tko in je poraba ista ko prej - okol 4,8 na cel tank (izmerjeno, ne po BC), razen zdej ko je zima mi kr noče pod 5 padet (je 5-5,2). Gre pa 1,4 16v na 15" tok kot moj na 17". Megan 1,6 16v mi pa malenkost pobegne (oba na zimskih). Razlika je v tem, da pri dizlu ti recimo pri prehitevanju ni treba šaltat v nižjo, ker avto iz nizkih nalepi v sedež, potem pa počasi spušča - gre isto kot bencinar, samo občutek maš da gre bolj, ker imata različno delovno območje.
@DonFilipo: nevem kako lahko sploh pomisliš da bi ga resetiru. Men se je tut zdel kaj 100PS trga, sam se še prehitr navadiš
Sej ne rečem da avto ne potegne, sam manjka...
vidim pa da na začetno vprašanje v temi kar ne bo odgovora...
SAVINJCAN je napisal/-a:stardo je napisal/-a:Mogoč jih pa sedanji lastniki enostavno nočejo prodat. Je pa res, da jih tudi na cesti ni veliko za srečat.
pa veliko lastnikov pa ima tudi na cliotih 1.2 in 1.4. oznako 1.6 ali celo 2.0. 9000 sit
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost