Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Binji
Nov uporabnik

klima v starem avtu

Napisal/-a Binji Ne jun 15, 2003 6:35 pm

Lep pozdrav ker sem nov na tem forumu, mam pa ze eno vprasanje:

ukvarjam se s precej noro idejo vgradnje ene primitivne klime v Skodo Forman l.93 pa ma zanimajo ksni predlogi. Za vec bi prosu ce si pogledaste ta link http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisteme.shtml?threadID=67397&mesto=def#neprebrano da ne bom vsega se enkrat pisal.

Hvala!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne jun 15, 2003 6:39 pm

lej fora ni da negre...samo... mine te
jest sm hotu u mojga jugota dar..
pa je fora.. .da klimo dobim relativno pocen..
zacne se pa.. pri nosilcu.....jermenicah ipd..
skratke tolk dela da je skoraj vseeno ce das delat BEJA d.o.o. k ti jo upedena vsaj v mojegha za 320k sit !
rocno
V8 POWER

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Ne jun 15, 2003 6:54 pm

ja glih moj sošolc jo je zdej dau montirat v svojga (audi A3) pa ga je pršlo 380K - ročna

Binji
Nov uporabnik

Napisal/-a Binji Ne jun 15, 2003 7:01 pm

Hmm to mal presega moj proracun :?
Meu sm pa zamisljeno tko - kompresor bi vzeu iz kasnega druzga avta, nanj priklopu cevi, ki bi jih hladil s posebnim hladilnikom, cevi po ekspanzijski posodi pa bi napeljal tja, od koder ventilatorji zrak pihajo v kabino. Ma ze zdej posodo, kjer se ta zrak zbira tko da to po moje ne bi smeu bit problem. Sam se izolirat bi mogu.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne jun 15, 2003 7:09 pm

...montiraj si hladilno skrinjo v avto...hec...
...ne smem kar želim...

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M Ne jun 15, 2003 7:20 pm

za ta denar te ceneje pride če avto zamenaš,pa kupš takega s klimo,pa malo mlajšega

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Ne jun 15, 2003 7:32 pm

Robi_M je napisal/-a:za ta denar te ceneje pride če avto zamenaš,pa kupš takega s klimo,pa malo mlajšega

kaj pa če imaš avto ze ful spedenan?Sm jest tud mislu dat notr klimo pa sm pršu do zaključka da se nesplača 8)

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Ne jun 15, 2003 7:35 pm

to ga pa pol glih ne bi zamenjal ane,jzt bom dal v svojga vgradit šibedah,a mogogoče kdo ve kje v okolici Kranja,Ljubljane prodajajo in vgrajujejo šibedahe,razen webasto v LJ

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Ne jun 15, 2003 7:52 pm

Kolk pa kej pride šibedah (vgradnja+material), a si to spraševal za bravota

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Ne jun 15, 2003 7:58 pm

ta teden se morm mal pozanimat,zanč je bla debata na forumu da pride od webasto sky top (odpiranje z 4 stopenjsko ročko) 32000 sit + 10000 sit vgradnja,sam jzt bi rad takega k se čist odpre,k se skrije pod streho ali čist odpre na strehi da se vid

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Ne jun 15, 2003 8:36 pm

Robi_M je napisal/-a:ta teden se morm mal pozanimat,zanč je bla debata na forumu da pride od webasto sky top (odpiranje z 4 stopenjsko ročko) 32000 sit + 10000 sit vgradnja,sam jzt bi rad takega k se čist odpre,k se skrije pod streho ali čist odpre na strehi da se vid

če boš zvedu kej novga bi te prosu če mi lahko javiš ker jest do zdej nisem imel sreče stem

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Ne jun 15, 2003 9:06 pm

TechnoBoy je napisal/-a:lej fora ni da negre...samo... mine te
skratke tolk dela da je skoraj vseeno ce das delat BEJA d.o.o. k ti jo upedena vsaj v mojegha za 320k sit !
rocno

Saj ni problem v nosilcih in jermenicah... ampak fora je v tem, da se človeku zagabi, da pokliče enga stručkota, ki za 15 min. priključi kompresor, da zvakumira in spusti notri R22 in ti zaračuna med 10 in 15kSIT za nekaj, kar lahko človek sam naredi, če bi le imel ustrezen plin, pa magari R407!

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Ne jun 15, 2003 9:18 pm

ti bom sporočil,ni problema,že en cajt iščem po internetu,pa nič ni,razen webasto,pa še tam ni cenika,pa pravjo da na internetu najdeš čisto vse :?

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne jun 15, 2003 9:39 pm

dolfe je napisal/-a:
rocno

Saj ni problem v nosilcih in jermenicah... ampak fora je v tem, da se človeku zagabi, da pokliče enga stručkota, ki za 15 min. priključi kompresor, da zvakumira in spusti notri R22 in ti zaračuna med 10 in 15kSIT za nekaj, kar lahko človek sam naredi, če bi le imel ustrezen plin, pa magari R407!

mah plin je sala.. kolega polni in ni blem
fora je...da je treba vsaj pri meni ( pri novih avtomobilih ne) 3 nove jermenice narest.. za pumpo,glavno gred, alternator..
ker ce bi su predelovat jermenico od klime... ( mors poj se lezaj menjat - 18k sit) nebi nikol mogu spravt na un bogi jermen od jugica 5-10km !

in je bols une jermenice delat..ker ni treba nobenih lezajev menjat..
V8 POWER

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne jun 15, 2003 9:46 pm

...pa še eno stvar ste pozabli dozdaj se ubadate s problemi mehanične klime, ki je grdo povedano hladilnik, kaj pa če bi se kdo odloču avtomatsko montirat???...
...ne smem kar želim...

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Po jun 16, 2003 4:16 pm

TechnoBoy je napisal/-a:
dolfe je napisal/-a:
rocno

mah plin je sala.. kolega polni in ni blem
fora je...da je treba vsaj pri meni ( pri novih avtomobilih ne) 3 nove jermenice narest.. za pumpo,glavno gred, alternator..
ker ce bi su predelovat jermenico od klime... ( mors poj se lezaj menjat - 18k sit) nebi nikol mogu spravt na un bogi jermen od jugica 5-10km !

in je bols une jermenice delat..ker ni treba nobenih lezajev menjat..

Jah, mehanskega dela je kar precej... Je pa vsekakor dobro, da poznaš nekoga, ki polni. Jaz imam na žalost dosti zelo slabih izkušenj z raznimi serviserji klima naprav.
Npr. enkrat je moji mami na njenem avtu pregorel elektromagnet od sklopke na jermenici od kompresorja. Zapeljem avto k nekemu uglednemu serviserju, mu povem kako in kaj, in človek mi nato pojasni, da jaz pa že ne morem vedeti, kaj je pregorelo, in da bo treba cel kompresor zamenjati. Glede na to, da jaz ne morem vedeti, kaj je narobe, kako to, da je klima delovala brezhibno potem, ko sem sam podrl jermenico in elektromagnet nesel previt?
Na žalost imam še kar precej podobnih izkušenj, edini klima serviser, s katerim sem bil zadovoljen, je Prebil.

Ko smo že pri tem: a se tvoj kolega ukvarja tudi s klima napravami za stanovanja? Za EI klimat E18TP bi rabil gumijaste blokce od kompresorja. Ta reč sicer že zelo dolgo ni več v proizvodnji, ampak mogoče pašejo gor blokci od kakšne druge klima naprave?

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Po jun 16, 2003 4:54 pm

Robi_M je napisal/-a:ta teden se morm mal pozanimat,zanč je bla debata na forumu da pride od webasto sky top (odpiranje z 4 stopenjsko ročko) 32000 sit + 10000 sit vgradnja,sam jzt bi rad takega k se čist odpre,k se skrije pod streho ali čist odpre na strehi da se vid

Naknadna vgradnja se po mojih podatkih ne odpira v streho ampak samo navzgor... Delajo pa to v NM. Avtohiša pionir... oz. zdej mislim da je REAL.

lp
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Binji
Nov uporabnik

Napisal/-a Binji Po jun 16, 2003 7:49 pm

koliko pa sploh stane polnjenje pa kje bi mi ga nardili poceni? Sm pa z okolice Postojne. A kompresor bi se dalo tudi vezat na stikalo, da bi ga npr pozimi izklopil? Kako bi pa recimo najlaze zbral najboljsi kompresor ki bi pasal na mojo jermenico? Al najboljs da kr unga na odpadu prasam?

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Po jun 16, 2003 9:34 pm

A vam k nimate klime je blo te zadnje dni tut vroče, men tut. Jst sm tut mel take ideje pa se jih nisem upal nobenem povedat, k sm mislu da se bo začel kej govor naokol.... sej veste.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Binji
Nov uporabnik

Napisal/-a Binji Po jun 16, 2003 11:53 pm

Eh no..sej vids da od mne tu ze govorijo ma se zgodi :)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov