Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Golf 3 športni filter brez zvoka!!!

Napisal/-a Skubic To okt 10, 2006 5:06 pm

Pozdravljeni! Namestil sem športni filter s cevjo vred na golf 3 1.4 benzinar (DeVito zrihtal) in razočaran ugotovil, da pričakovanega zvoka ni!!! Zakaj to, če je gor športni filter? Zvok je povsem enak kot prej!!
PROSIM ZA POMOČ IN OBRAZLOŽITEV

P.S. - ali se potem zvok pridobiva le z izpuhom in je filter za brezveze??

Hvala, LP Dejan

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To okt 10, 2006 5:15 pm

Če sem malo žleht, za taprav zvok rabiš hondo...20 let starega civica, najboljše akustične pogoje pa imaš tam okoli cityparka in BTCja v lj :twisted:

Na enih mašinah filter nima vpliva (na zvok), ampak to bodo bolj vedeli drugi kako je s tvojo mašino..

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To okt 10, 2006 5:18 pm

Tudi sam si lastim G3 in je pr men skoraj tako kot pri tebi. Sicer nimam z cevjo. Je pa green...Da malo zvoka ampak ni to to...takoalitako pa sem se že naveliču zvoka šp.filtra :lol:

Tak kot je reku phoebus - hondo rabiš :P pa opažam da tudi drugi japonski avti bolijo ful z filtrom

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To okt 10, 2006 5:26 pm

Heh, jaz si ravno želim zvoka in sej odštel tudi nekaj denarja za to, da sem na istem kot prej.. Moči ni, zvoka ni.. zakaj je potem sploh gor?? To je rihtu DeVito, sem reku da hočem zvok, je reku nej dam tak filter, use zrihtu, jst probam pa nič :( zdej sem z manj denarja kot prej pa z istim zvokom!!

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Re: Golf 3 športni filter brez zvoka!!!

Napisal/-a martk To okt 10, 2006 5:27 pm

Skubic je napisal/-a:Pozdravljeni! Namestil sem športni filter s cevjo vred na golf 3 1.4 benzinar (DeVito zrihtal) in razočaran ugotovil, da pričakovanega zvoka ni!!! Zakaj to, če je gor športni filter? Zvok je povsem enak kot prej!!
PROSIM ZA POMOČ IN OBRAZLOŽITEV

P.S. - ali se potem zvok pridobiva le z izpuhom in je filter za brezveze??

Hvala, LP Dejan

Še en, ki misli, da je športni filter namenjen proizvajanju hrupa :D Adijo pamet. Pa ga turiraj nad 4k obratov, pa bo pravi zvok. Pa auspuh navrtaj. Bo tulilo, sigurno ;)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To okt 10, 2006 5:27 pm

Jaz mislim da je finta v tem da nima več točkovnega vbrizga, ma pa samo eno vbrizgalno šobo, ki je nameščena nad dušilno loputo, ki pa pol posledično še malo zaduši zvok, je pa tudi odvisno o obliki sesalne cevi, sem sam imel primer, ko sva s kolegom dajala športen filter na cordobo1,6, pa tudi ni imel tistega pravega zvoka.
Če nimam prav me naj nekdo popravi :oops:
Lp
LeoCar
BMW E46

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To okt 10, 2006 5:29 pm

Mi je stric, ki se spozna na to, razlagal to foro z vbrizgom, ker pr starejših avtih ti filter da zvok, ta ima pa novejši vbrizg in naj bi bil filter le za večji zajem zraka - za moč!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 10, 2006 5:41 pm

No, pa da povem svoje; u glavnem, če hočeš un taprav zvok, mora bit avto mus ajn 16 ventilc, pri 8 ventilcih skoraj da ni zvoka, odvisno od avta do avta. Pomembno je tudi mesto postavitve filtra. Recimo sem imel cliota l02 in filter na cevi do hladilnika, pač standardna izvedba in je sekalo, pri 206-ki sem imel enako postavitev filtra in lahk rečem, da je bil zvok isti, kot z originalnim, u glavnem nič od nič! Ko pa sem filter obrnil za 90 stopinj navzdol in ga dal v original odprto škatlo, je spet sekalo. Obe mašini sta bili 1.6 16v. Tako, da probaj ti namestit filter v odprto škatlo, saj veš zvočnik v škatli bolj seka, kot brez ;)
Pa poročaj!!!

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR To okt 10, 2006 5:46 pm

Cudno to! V nasih krajih so vsaj tri golf III-ke 1.4 60HP in s filtrom tulijo kot da bi pod pokrovom bila VR6-ka (seveda ti je potem jasno ko vidis hitrost premikanja). Mozno da mas kako novejso razlicico, pa je fora s tem vbrizgom al kaj.

LP :hi

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To okt 10, 2006 6:19 pm

Kaj pa rebrasta cev do filtra, če že hočeš bit "opazen"??

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 10, 2006 6:22 pm

Govorilo se je, da cev iz inoxa, če je stena zelo tanka, da dober zvok, zaradi resoniranja stene cevi.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To okt 10, 2006 7:05 pm

Heh, probal sem tudi filter direkt gor dat, brez cevi (sicer je blo volj na tesno) in je blo ISTO! Zgleda da ta mašina ne vleče tok zraka al kaj jas vem in je res fora s tem vbrizom.. Baje če bi isto naredu na starejšem avtu ala 101ka al pa mal novejši bi blo pa zvoka ko pr norcih! Eh, novejši avti niso ql :)

Kao si to mislil v "škatlo"??

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO To okt 10, 2006 7:14 pm

Skubic je napisal/-a:Heh, probal sem tudi filter direkt gor dat, brez cevi (sicer je blo volj na tesno) in je blo ISTO! Zgleda da ta mašina ne vleče tok zraka al kaj jas vem in je res fora s tem vbrizom.. Baje če bi isto naredu na starejšem avtu ala 101ka al pa mal novejši bi blo pa zvoka ko pr norcih! Eh, novejši avti niso ql :)

ja ti mas zdej filter namontiran s cevjo na skatlo...probej se dobit filter za v skatlo, tko ko mam jst na hondi l.97...sm tut ze probal zunanjega gor dajt, pa se je notranji bl zadru :P tko da probj se to varjanto s notranjim filtrom...tega k ga mas zdej prodj pa kup tega ta druzga :twisted:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 10, 2006 7:21 pm

MANDZO je napisal/-a:
Skubic je napisal/-a:Heh, probal sem tudi filter direkt gor dat, brez cevi (sicer je blo volj na tesno) in je blo ISTO! Zgleda da ta mašina ne vleče tok zraka al kaj jas vem in je res fora s tem vbrizom.. Baje če bi isto naredu na starejšem avtu ala 101ka al pa mal novejši bi blo pa zvoka ko pr norcih! Eh, novejši avti niso ql :)

ja ti mas zdej filter namontiran s cevjo na skatlo...probej se dobit filter za v skatlo, tko ko mam jst na hondi l.97...sm tut ze probal zunanjega gor dajt, pa se je notranji bl zadru :P tko da probj se to varjanto s notranjim filtrom...tega k ga mas zdej prodj pa kup tega ta druzga :twisted:

Iz original škatle vzameš ven original filter, potem napelješ cev do te škatle(original cev odstraniš), vzameš eno 90 stopinjsko koleno, tako da sedaj luknja nove cevi gleda v škatlo in namontiraš konusni filter, tako da muka v škatli. Škatle ne smeš zapret, ker pol je brez veze, tako, da ti v roki ostane pokrov škatle, original filter in original cev. Tako se pri 206 zelo lepo lahko naredi, samo je odvisno od avta do avta, recimo, če pri tebi to ni mogoče, vzameš še to škatlo ven in daš drugo not (zelo primerna plastična škatla za to je koš za smeti, ki ga majo tud v Šparu, sej veš, un k ma na vrhu loputo, kakor gugalnica-no to loputo skupaj s pokrovom snameš in imaš odlično nadomestno škatlo. :lol:

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To okt 10, 2006 7:44 pm

Ja sej jst nism vedu kaj da bolši zvok. Šel sem k DeVitotu, mu rekel da hočem zvok in ne moči, ker pri 1.4 bi se poznal en drek, je reku uredu, zunanji filter, ker notranji ti da bol moč, zunanji pa bol zvok, sam notranji nima zvoka, zunanji pa ne moči! Sem reku uredu, hočem glas, dej zrihti zunanji na cev!
Zrihtou je filter, zvoka pa ni, js sm pa jezn nase in nanga ker dsrugač nej bi rkeu ja to ne bo zvoka, pa bi jst namest v filter dau denar v auspuh pa bi blo!
Tko ni pa nič...

A kdo kup filter + cev =)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 10, 2006 7:55 pm

Cash je napisal/-a:No, pa da povem svoje; u glavnem, če hočeš un taprav zvok, mora bit avto mus ajn 16 ventilc, pri 8 ventilcih skoraj da ni zvoka, odvisno od avta do avta. Pomembno je tudi mesto postavitve filtra. Recimo sem imel cliota l02 in filter na cevi do hladilnika, pač standardna izvedba in je sekalo, pri 206-ki sem imel enako postavitev filtra in lahk rečem, da je bil zvok isti, kot z originalnim, u glavnem nič od nič! Ko pa sem filter obrnil za 90 stopinj navzdol in ga dal v original odprto škatlo, je spet sekalo. Obe mašini sta bili 1.6 16v. Tako, da probaj ti namestit filter v odprto škatlo, saj veš zvočnik v škatli bolj seka, kot brez ;)
Pa poročaj!!!

saj zvoka ne da filter ampak cev oz. mašina, škatla je samo za večji zajem zraka

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To okt 10, 2006 7:55 pm

Hotel si, da da glas...ni ga dalo, mogoče pa si pridobu kaj na moči? :lol:
Nvm poizkus še za foro kakšen drug filter ali pa mogoče celo več različnih. In če na nobenmu ne bo zvoka pač nabavi auspuh...bo bolša izbira ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 10, 2006 7:56 pm

Skubic je napisal/-a:Mi je stric, ki se spozna na to, razlagal to foro z vbrizgom, ker pr starejših avtih ti filter da zvok, ta ima pa novejši vbrizg in naj bi bil filter le za večji zajem zraka - za moč!

jaz mam cliota 2002 letnik pa ni star avto pa dere ko p*****a, zdaj ko bom pa gor na ror dal en kvaliteten green filter pa tak še bolj globok zvok pričakujem.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To okt 10, 2006 7:58 pm

Ja saj bi šel takoj na auspuh.. ampak to je potem že kar velik denarja če ne prodam tega filtra... Pa še lonec je skoraj nov zadi, za aspuh bi dal pa okol 25k, pa tut to nisem prepričan da bi bil zvok. Eh, najbolš šparat za nov avto :(

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To okt 10, 2006 8:08 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:No, pa da povem svoje; u glavnem, če hočeš un taprav zvok, mora bit avto mus ajn 16 ventilc, pri 8 ventilcih skoraj da ni zvoka, odvisno od avta do avta. Pomembno je tudi mesto postavitve filtra. Recimo sem imel cliota l02 in filter na cevi do hladilnika, pač standardna izvedba in je sekalo, pri 206-ki sem imel enako postavitev filtra in lahk rečem, da je bil zvok isti, kot z originalnim, u glavnem nič od nič! Ko pa sem filter obrnil za 90 stopinj navzdol in ga dal v original odprto škatlo, je spet sekalo. Obe mašini sta bili 1.6 16v. Tako, da probaj ti namestit filter v odprto škatlo, saj veš zvočnik v škatli bolj seka, kot brez ;)
Pa poročaj!!!

saj zvoka ne da filter ampak cev oz. mašina, škatla je samo za večji zajem zraka

Škatla (preverjeno pri meni) ojača zvok in da bolj globok glas.
Pa reku si da zvoka ne da filter, v drugem postu pa si reku, da ti bo zeleni filter dau bolj globok zvok???
Zadnjič spremenil Cash, dne To okt 10, 2006 8:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: iron in 8 gostov