Skubic je napisal/-a:Pozdravljeni! Namestil sem športni filter s cevjo vred na golf 3 1.4 benzinar (DeVito zrihtal) in razočaran ugotovil, da pričakovanega zvoka ni!!! Zakaj to, če je gor športni filter? Zvok je povsem enak kot prej!!
PROSIM ZA POMOČ IN OBRAZLOŽITEV
P.S. - ali se potem zvok pridobiva le z izpuhom in je filter za brezveze??
Hvala, LP Dejan
Skubic je napisal/-a:Heh, probal sem tudi filter direkt gor dat, brez cevi (sicer je blo volj na tesno) in je blo ISTO! Zgleda da ta mašina ne vleče tok zraka al kaj jas vem in je res fora s tem vbrizom.. Baje če bi isto naredu na starejšem avtu ala 101ka al pa mal novejši bi blo pa zvoka ko pr norcih! Eh, novejši avti niso ql
Kao si to mislil v "škatlo"??
MANDZO je napisal/-a:Skubic je napisal/-a:Heh, probal sem tudi filter direkt gor dat, brez cevi (sicer je blo volj na tesno) in je blo ISTO! Zgleda da ta mašina ne vleče tok zraka al kaj jas vem in je res fora s tem vbrizom.. Baje če bi isto naredu na starejšem avtu ala 101ka al pa mal novejši bi blo pa zvoka ko pr norcih! Eh, novejši avti niso ql
Kao si to mislil v "škatlo"??
ja ti mas zdej filter namontiran s cevjo na skatlo...probej se dobit filter za v skatlo, tko ko mam jst na hondi l.97...sm tut ze probal zunanjega gor dajt, pa se je notranji bl zadru :P tko da probj se to varjanto s notranjim filtrom...tega k ga mas zdej prodj pa kup tega ta druzga
Cash je napisal/-a:No, pa da povem svoje; u glavnem, če hočeš un taprav zvok, mora bit avto mus ajn 16 ventilc, pri 8 ventilcih skoraj da ni zvoka, odvisno od avta do avta. Pomembno je tudi mesto postavitve filtra. Recimo sem imel cliota l02 in filter na cevi do hladilnika, pač standardna izvedba in je sekalo, pri 206-ki sem imel enako postavitev filtra in lahk rečem, da je bil zvok isti, kot z originalnim, u glavnem nič od nič! Ko pa sem filter obrnil za 90 stopinj navzdol in ga dal v original odprto škatlo, je spet sekalo. Obe mašini sta bili 1.6 16v. Tako, da probaj ti namestit filter v odprto škatlo, saj veš zvočnik v škatli bolj seka, kot brez![]()
Pa poročaj!!!
Skubic je napisal/-a:Mi je stric, ki se spozna na to, razlagal to foro z vbrizgom, ker pr starejših avtih ti filter da zvok, ta ima pa novejši vbrizg in naj bi bil filter le za večji zajem zraka - za moč!
SAVINJCAN je napisal/-a:Cash je napisal/-a:No, pa da povem svoje; u glavnem, če hočeš un taprav zvok, mora bit avto mus ajn 16 ventilc, pri 8 ventilcih skoraj da ni zvoka, odvisno od avta do avta. Pomembno je tudi mesto postavitve filtra. Recimo sem imel cliota l02 in filter na cevi do hladilnika, pač standardna izvedba in je sekalo, pri 206-ki sem imel enako postavitev filtra in lahk rečem, da je bil zvok isti, kot z originalnim, u glavnem nič od nič! Ko pa sem filter obrnil za 90 stopinj navzdol in ga dal v original odprto škatlo, je spet sekalo. Obe mašini sta bili 1.6 16v. Tako, da probaj ti namestit filter v odprto škatlo, saj veš zvočnik v škatli bolj seka, kot brez![]()
Pa poročaj!!!
saj zvoka ne da filter ampak cev oz. mašina, škatla je samo za večji zajem zraka
Po forumu brska: iron in 8 gostov