Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

šprtne vzmeti brez nižanja!

Napisal/-a zazi Ne okt 15, 2006 10:00 pm

kje se jih da dobit? Katere priporočate s kombinacijo monroe reflex? hvala
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne okt 15, 2006 10:27 pm

...to niso športne vzmeti pač pa vzmeti za tovor ... poglej na servisih kjer prodajajo mala dostavna vozila npr Citroen Jumpy Berlingo ... delujejo pa res podobno kakor športne vzmeti ... ali pojdi k Turnšku na Amortizer S.p. v Dol pri Lj. - on ti bo znal svetovati prav ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po okt 16, 2006 10:18 am

Oz sploh ima smisla, ker vzmeti so pač za nižat, amortizerji pa skrbijo za trdoto in lego.. KAj če ti bolj trdi fedri, razn res za tovor...

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Po okt 16, 2006 12:26 pm

Jap, tudi jaz sem nekoč iskal to stvar.
Ma ni samo za tovor. Če je avto že itak dovolj nizek (in če s trebuhom občasno (na kakih cestnih pregibih) drsa po tleh, potem je dovolj nizek), vendar premehek, bi to znala biti rešitev.
Edine take vzmeti, ki sem jih uspel najti, so Driving Dynamics ali nekaj podobnega. Malo sem že pozabil. Preveri na netu. V glavnem tile so za avto ponujali znižane vzmeti ali pa standardno višino, vendar trše.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi To okt 17, 2006 1:59 pm

hvala...
Tigra ... by Opelklinika

gasper
Nov uporabnik

Napisal/-a gasper To okt 17, 2006 2:26 pm

če se hočeš pa po naših samajama cestah peljati udobneje rabiš pa mehkejše vzmeti? Delajo to kje pri nas ali samo tršajo?

:oops:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To okt 17, 2006 2:34 pm

zazi je napisal/-a:hvala...
...sploh pa ti je za hitro vožnjo dober že sam amortizer avto nižaš vendar ni nujno da zato drži dosti bolje - Billstein, KW, Koni - sami amortizerji z serijskim fedrom so dovolj ker imajo dosti bolj močno konstrukcijo so bolj dušeni in prečitajo neravnino na cesti bolj hitro to ti omogoča hitreje voziti ker največkrat so krivi amortizerji da izgubiš nadzor v ovinku recimo daš težko alu platišče in širšo pnevmatiko na vozilo in pustiš serijski amortizer sredi ovinka naletiš na prevoj ali luknjo in tvoje kolo je zaradi teže in serijskega amortizerja pol ovinka v zraku - če bi imel športen amortizer bi vrnil kolo na cesto in namesto iz ovinka v drevo bi zapeljal v naslednji ovinek ;) L.p. Mad

dkw
Nov uporabnik

Kraj: medvode

športne vzmeti brez nižanja

Napisal/-a dkw Pe okt 20, 2006 6:41 pm

Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene
zato si zameni samo vzmeti ali oboje
DKW OZ. AUDI JE ZAKON !!!!!!!!!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Re: športne vzmeti brez nižanja

Napisal/-a SAVINJCAN Pe okt 20, 2006 7:00 pm

dkw je napisal/-a:Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene

hm :?: :?: :?: :?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe okt 20, 2006 10:30 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
dkw je napisal/-a:Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene

hm :?: :?: :?: :?
:shock:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So okt 21, 2006 11:43 am

Zakaj že :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So okt 21, 2006 12:01 pm

To sploh ni res. Vzmeti so v bistvu čez luknje na cestah manj obremenjene, kot pri serijskih amortizerjih, zato, ker, ko pride avto na luknjo, športni amortizer manj premakne kolo navzgor, ker je trši-športen, posledično manj stisne vzmet, posledično, vzmet ni toliko obremenjena. ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So okt 21, 2006 12:02 pm

... Edini primer ko sem zlomil vzmeti je bil ko sem pri 160 km/h povozil polmetrski ležeči policaj, ki smo ga spregledali pa v avtu so bili 4 patroni od 100 kg :P leteli smo kot Cessna :P :P :P ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator So okt 21, 2006 3:48 pm

A zdaj je pa že na pol metra zrasel? :ne Ko sva se nazadnje pogovarjala, je bil nižji. ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So okt 21, 2006 10:52 pm

Sierrator je napisal/-a:A zdaj je pa že na pol metra zrasel? :ne Ko sva se nazadnje pogovarjala, je bil nižji. ;)
... tistega ki sem ti povedal nisem zlomil fedra to se je zgodilo pri cossi ... Audi je prestal test fedrov ... naslednjič ko prideš k meni si lahko pogledaš filmček v Kabini med letom ... Alan je pomotoma prižgal kamero ;) L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So okt 21, 2006 10:57 pm

Cash je napisal/-a:

To sploh ni res. Vzmeti so v bistvu čez luknje na cestah manj obremenjene, kot pri serijskih amortizerjih, zato, ker, ko pride avto na luknjo, športni amortizer manj premakne kolo navzgor, ker je trši-športen, posledično manj stisne vzmet, posledično, vzmet ni toliko obremenjena. ;)
...Jaz sem pa mislil, da prečita hitreje ne pa da nabije karoserije ... pri dobrem amortizerju karoserija sploh ne zaniha zanihajo samo obešene mase - roka, kolo, polos in amortizer ... To je njegovo delo ... ;) L.p. mad

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Ne okt 22, 2006 1:46 pm

Mad je napisal/-a:
Sierrator je napisal/-a:A zdaj je pa že na pol metra zrasel? :ne Ko sva se nazadnje pogovarjala, je bil nižji. ;)
... tistega ki sem ti povedal nisem zlomil fedra to se je zgodilo pri cossi ... Audi je prestal test fedrov ... naslednjič ko prideš k meni si lahko pogledaš filmček v Kabini med letom ... Alan je pomotoma prižgal kamero ;) L.p. Mad

Aja, saj res. Sem malo za... :oops:
Ma, da si letel tudi s Sierro se pa ne spomnim, da bi mi že kdaj pravil. Ali pa me že preveč daje EMŠO. :cry:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne okt 22, 2006 9:38 pm

Sierrator je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

Aja, saj res. Sem malo za... :oops:
Ma, da si letel tudi s Sierro se pa ne spomnim, da bi mi že kdaj pravil. Ali pa me že preveč daje EMŠO. :cry:
... :P :P :P me nisi vprašal ... pa tudi bi te srce zgrabilo ... malo sem te šparal ;) en nadobuden Celjan takrat, sedaj že verjetno voznik tega nikoli več ne bo pozabil ... butnilo nas je v strop kot zamaške od šampanjca :P :P :P avto je bil pred tem last njegovega očeta Matjaža ... Se kdo tega spomne ? ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Napisal/-a zazi To nov 14, 2006 5:54 pm

Seprav, katere fedre bi vi monteral v mojem primeru s kombinacijo amortizerjev monroe reflex? :D
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr nov 15, 2006 2:03 am

zazi je napisal/-a:Seprav, katere fedre bi vi monteral v mojem primeru s kombinacijo amortizerjev monroe reflex? :D
... kaj pa potrebuješ ? Bi rad mehkejši , stabilnejši , odzivnejši , nižji , lepši,trši,ali kar vesoljski avto ? L.p. Mad .. sorry za sarkazem imaš 100 variant ;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: D12J12 in 10 gostov