Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

kowk
Nov uporabnik

Kraj: cerknica

menjava motorja laguna 2.0 rxe

Napisal/-a kowk Po nov 06, 2006 8:57 pm

hello everybody...
... mene pa zanima če mi lohk kdo pove če bi pasal motor od renault 19 1.8 16v v laguno 2.0 rxe...pač mam laguno 95 letnik in mam možnost dobit motor dokaj poceni al pa celo zastojn od prijatelja sam me zanima prvo če je sploh možna ta menjava pa če se slučajno kdo spozna kaj usi bi blo potrebno postoriti pa mogoče kaka okvirna cena??

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po nov 06, 2006 9:01 pm

ja zakaj za vraga bi pa delal to a ni bolsa masina od lagune??
Lp by Mare

kowk
Nov uporabnik

Napisal/-a kowk Po nov 06, 2006 9:57 pm

ma ja use lpo in prow...sam ma tud že 230.000 km in kar me najbol mika da bi zamenjou je zaradi glasa...rabim 16v ker ta mašina 2.0 ni pu kurca vredna...pa seveda tistih dodatnih 20 konju se tud neb branu :)
am kaj mogoče ti kej veš več o tej stvari???

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S To nov 07, 2006 4:00 pm

Seveda se da zamenjat. Sam rabiš komplet motor z menjalnikom in inštalacijo.
Potrebno bo nekaj dela z elektriko, predelat cevi, ne vem kako je z nosilci, če pašejo, drugo je pa v redu.

Če boš sam naredil vsaj 3/4 dela potem se ti splača.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 To nov 07, 2006 11:04 pm

kowk je napisal/-a: ker ta mašina 2.0 ni pu kurca vredna...

To pa sploh ni res...:ne Sam sem se s tako Laguno in z enakim motorjem vozil 5 let, mašina je zelo dobra. Odlična!
tom2

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr nov 08, 2006 8:15 am

Dr_S je napisal/-a:Seveda se da zamenjat. Sam rabiš komplet motor z menjalnikom in inštalacijo.
Potrebno bo nekaj dela z elektriko, predelat cevi, ne vem kako je z nosilci, če pašejo, drugo je pa v redu.

motor se bo spravil not, kaj pa menjalnik? :?
nekaj dela z elektriko? bo kar ogromno..
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Sr nov 08, 2006 10:10 am

dobek je napisal/-a:
Dr_S je napisal/-a:Seveda se da zamenjat. Sam rabiš komplet motor z menjalnikom in inštalacijo.

motor se bo spravil not, kaj pa menjalnik? :?
nekaj dela z elektriko? bo kar ogromno..

Laguna ima spredaj prostora za 3.0 V6, zakaj bi bil pol problem za 1.8 16v?
Menjalniki pri renaultu so si med seboj zelo podobni.

Prostorska stiska me ne skrbi nič.

Dela z elektroniko: Moral bo rezati in daljšati kablovje. To se meni ne zdi ful veliko dela. Mene bolj skrbi kako bo z nosilci motorja uredil. Na pamet ne vem kako so postavljeni pri 2.0 motorju.

NAredi se lahko. Če se splača ve on sam. Jaz osebno se za tako menjavo ne bi odločil.

Lp

kowk
Nov uporabnik

Napisal/-a kowk Sr nov 08, 2006 3:25 pm

pozdravleni...sorry za zamudo nek me je net jebou...am ja glede te mašine 2.0 nism mislu dobesedno da je u kurcu...mašina je zlo vred zto tud 230.000 km k jih mam ne delajo nobenga problema še...sam js sm mislu bl u tem smislu glede pospeškov pa glas...filter niti malo ne priporome h glasu k sm ga dau not...verjetno z izpuham bi blo kej sam ne vem no...drgač pa kar se dela tiče za menjavo mašine ne nameravam nč sam delat ker nism noben strokovnjak za tole...pač bi najdu koga k bi kolkr tolk pocen naredu...zto sm tud mau uprašou če ma kdo že kašne izkušnje s tem kok stane kej delo pa te fore...?

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Sr nov 08, 2006 6:35 pm

Če ti bo kdo drug to delal, računaj na cca 200k za delo. ČE ti bo kdo naredil ceneje, toliko boljše zate.

Ponavadi se računa menjava motorja (isti z isti) okrog 50k. Kolega ti vrjetno to naredi ceneje. Samo če sprašuješ na forumu če bi kdo naredil, potem predvidevam, da nimaš takega kolega ki bi ti znal naresti engine swap.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr nov 08, 2006 6:44 pm

Glej jaz na tvojem mestu ne bi sel v to prevec jebarije itd rajsi naredi ene dobro generalko na tej masini pa mas mir :P
Lp by Mare

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Napisal/-a pery Sr nov 08, 2006 6:53 pm

you are crazy man :lol: ;) pust to mašino not,sej ti čist ql vleče,sam en rorčk pa je 8)
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Sr nov 08, 2006 6:55 pm

Al pa prodaš, pa kupiš isto laguno za isti denar, s tem da gledaš da je čimbolje ohranjen motor

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Napisal/-a pery Sr nov 08, 2006 7:44 pm

Štrubelj je napisal/-a:Al pa prodaš, pa kupiš isto laguno za isti denar, s tem da gledaš da je čimbolje ohranjen motor

ne sej fora je v tem da je motor lepo ohranjen in dela vse kot je treba!ampak njemu se zdi da je malo bolj "lena" mašina (83kw in 2.0) ter rad bi pridobil zvok... ;) možnost ima ma dobiti F7P motor in sprašuje če se splača menjat,pa ceno valda... ;)
Slika Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov