Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

aLexi
Nov uporabnik

Stilo

Napisal/-a aLexi Ne dec 10, 2006 10:45 pm

Lep pozdrav, ker sem čisto nov v tej tuning sceni me zanima par stvari in bi bil zelo vesel če bi mi pri tem lahko pomagali, gledal se malo po tuning straneh in opazil nekaj dokaj zanimivh stvari. Torej imam Fiat Stilo 1.9 jtd diesel motor,116 km. Kako bi se dalo pod pokrou spraviti še več konjeu in koliko bi me to stalo, obstajajo kje kakšni vodiči ali pa se to najbol zaneslivo opravi v tuning centrih (nos,odmične gredi, box-e). potem je moje naslednje uprašanje ali se da u stilota ugradit turbino in te zadeve (gledal sem dosti odaj in pa posnetkov z raznih srečanj ko je avto ob usakem menjanju predstave spustil prav poseben zvok) da daju auto konkreten glas. in pa koliko se ponavadi zapravi na stylingu od nalepk barvanja spojlerji homologacije pragi pedala....

Vem da so ta vprašanja amatersko zastavljena ampak bi bil zelo vesel če bi kdo lahko na njih direktno odgovoril.

Hvala
my life is like...

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne dec 10, 2006 10:58 pm

Pozdravljen na forumu.

Erm, praviš da maš JTD. Si kdaj pomislil kaj to pomeni? :) -> http://en.wikipedia.org/wiki/JTD

JTD is Fiat's term for its turbocharged diesel engines.

Torej turbino že imaš. Če bi ti rad tisti zvok iz dizelske turbine ne bo šlo. Celoten sistem ne deluje isto kot bencinski. Če te zanima več, povej.

Najboljša opcija ti je, da daš avto čipat. Gre za preprogramiranje avtovega računalnika, kateri posledično, ob pravilno opravljenem posegu, povzroči drugačno obnašanje motorja. Naj bi se izboljšala moč, navor, itd.

Kolikor vem se ukvarjajo s tem RSR (www.rsrmotorsport.com), Chiptuning (www.chiptuning.si) pa še kdo bi se našel. Ti bodo še koga navrgli.

Kakšen drug poseg ne vem če se ti še splača na tej mašini.

Za styling pa nekateri zapravijo 100% vložka v avto, nekateri pa 0%. Odvisno kakšno izhodišče imaš in kaj hočeš. Mislim, da na tuning koncu tvoj Stilo nima razen čipanja veliko potenciala, zato se večina lastnikov teh avtomobilov vrže bolj v styling kot tuning. Lahko pa da se motim.

LP,
Oskar
Slika

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Ne dec 10, 2006 11:00 pm

za več konjev ti srčno priporočam senica motorsport v dolskem
za tisti zvok se dobi tudi za diesel motorje cena je pa cca 60k

če te pa še več zanima je pa dosti na našem forumu in v klubu-prisrčno vabljen

www.fiat-klub.si
www.fiat-klub.si
Slika
SAMO DA JE VONJ PO NAFTI!!!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne dec 10, 2006 11:00 pm

fant ti turbo že maš če ne veš :D drugače pa najlažje in ceneje je da ga čipaš pa boš dobil ene 140KM ven,drugo se ti ne splača...če hočeš harcore tunat kupi 1.8T VAG pa konkretno količino denarja imej pripravleno :)
Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Stilo

Napisal/-a Yagi-san Ne dec 10, 2006 11:42 pm

aLexi je napisal/-a:Lep pozdrav, ker sem čisto nov v tej tuning sceni me zanima par stvari in bi bil zelo vesel če bi mi pri tem lahko pomagali, gledal se malo po tuning straneh in opazil nekaj dokaj zanimivh stvari. Torej imam Fiat Stilo 1.9 jtd diesel motor,116 km. Kako bi se dalo pod pokrou spraviti še več konjeu in koliko bi me to stalo, obstajajo kje kakšni vodiči ali pa se to najbol zaneslivo opravi v tuning centrih (nos,odmične gredi, box-e). potem je moje naslednje uprašanje ali se da u stilota ugradit turbino in te zadeve (gledal sem dosti odaj in pa posnetkov z raznih srečanj ko je avto ob usakem menjanju predstave spustil prav poseben zvok) da daju auto konkreten glas. in pa koliko se ponavadi zapravi na stylingu od nalepk barvanja spojlerji homologacije pragi pedala....

Vem da so ta vprašanja amatersko zastavljena ampak bi bil zelo vesel če bi kdo lahko na njih direktno odgovoril.

Hvala

Pozdravljen !
Jaz imam chipano identično mašino, kot je tvoja in sicer nekje na 102 kW. Zanimivo je kakšna 2 meseca nato se pa hitro navadiš (vsaj jaz sem se) in ti zopet ni dovolj. Lahko bi se spravil tudi ''hard'' tuninga te mašine, vendar je kar nekaj vprašajev, ki še niso rešeni. Bi bilo možno spravit tudi to mašino na nekje 200 HP..... še vedno pa ostane Styling....

lp, Yagi-san
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mrtwelvetrees in 27 gostov