Napisal/-a r4tl Pe jan 05, 2007 7:57 am
Jah.. 4x4 me je mal miku, samo... nisem terenski clouk, tk da... je pa ena v SLO in je na novo obnovljena par let nazaj in sicer jo mata brata iz Ziri;). Zal pa caka na dinarcke za registracijo in se sedaj sameva pdo strehco;) Drugace pa... z malo volje in s par predalevami, bi se dalo narediti iz navadne katrce 4X4, kar sem tud ze mal razmislu;) Problem pri vseh teh 4X4 katrcah je v tem, da je bila narejena na TL modelu in ima za 4x4 malo premalo moci:( motorja se pa ne da lepo menjati, ker se vrti v drugo smer kot GTL, tk da... je pa zadeva taka, da bi lahko zamenjal diferencial od TL z GTL in dekelc na menjalniku, potem pa 1.4 motor not, pa si na konju;) Aja, pa se tank je treba pol predelat, pa... huh...kaj use se;)
Razlika med menjalniki.. navadnimi, 4X4 ter 5-stopenjskim je samo v dodanem ohisju spredaj pri nosilcu menjalnika in sicer pri 4X4 je dodan zobnik na piramidi, ki poganja kardan (z malo volje bi se dalo predelati doma), za zadnji konc bi pa potreboval diferencial od LADE NIVE (ohisje) ter polosi od katrce... za vrtenje koles, pa... do tja pa se nism prsu;) Aja.. menjalnik s pet brzinami.... ima pa dodano peto brzino v ohisju, tk da... ostalo je pa enako;) In se neki... za vse fene... gusasta ohisja vseh menjalnikov Renault 4 (vse izvedbe) ter prve petke so enaki;)
Renault F4 ali F6 pa me mika zato, k je edina, za kero vem pri bratih iz Ziri, ki caa bolse case da jo bo obnovil, samo pri njegovi zaposlenosti... bo se mal trajal:( tk da...
Kit kompleti... se jih dobi ogromno (beri usaj 20), vendar se jih pri nas ne da homologirati (gospod Vrtacnik s LPP-ja povedal) tk da... zadeva pade v vodo... pri ns je to tko cudn, da res ni... katrce se ne da homologirat z Alpino masino, ceprou je enaka in gre vijak na vijak... v petko das pa lahk karkol cs, tk da... kukr jih je volja:(
HVALA za vso pomoc, ce pa kdo se kej ve, pa.... nej mi jav, ker... mi ne disi ravn tujih avtov uvazat, samo, ce botreba ne bo tezko;)
LP
R4TL
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))