Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Renault 4 F4 ali F6

Napisal/-a r4tl Če jan 04, 2007 8:24 am

Pozdravljeni!

Ze na zacetku se oproscam, ker je tema v tej rubriki, samo...

Ker se bo moj projekt z Renault 4 Alpino koncal v tem letu, sem malo razmisljal naprej in sem se odlocil, da bi obnovil staro Renault 4 FOURGONETTE, ki pa jih je pri nas bilo zelo malo, sedaj pa jih je se manj:( Sicer sem ze nekaj iskal po SLO, vendar brez uspeha... ena vem, da se nahaja pri bratih iz Ziri, ki pa je ne data... pravita pa, da naj bi bila se ena na Vipavsko-Ajdovskem obmocju, tk da... ce kdo ve za kksno v kakersnem koli stanju naj mi prosim sporoci!

Link do slikce:

http://www.renault4.co.uk/forum/files/fns_view_147.jpg

LP

Marko
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če jan 04, 2007 8:35 am

Jst sm tako vidu na Hrvašekm..podrobneje v Sukošanih - to je pri zadru...

Jo je mel lastnik trgovine za robo vozit - rdeče barve je bla :)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jan 04, 2007 11:04 am

No malo ti za lušte, js sm pa tole sliknu lani oz. že predlani nekje na Mallorci :P
Slika

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Če jan 04, 2007 1:33 pm

Živjo!

Kaj pa 4l 4x4, si kaj razmišljal v tej smeri??
Mislim, da jih je zelo malo in verjam da jih je težko dobit, če pa ti rata in jo lepo obnoviš, boš sigurno eden redkih na tem koncu evrope.
Slika
Slika

Prilagam strani, na kateri je malo bolj pojasnjeno.

http://www.r4-4l.com/articles.php?lng=fr&pg=601

http://www.r4-4l.com/articles.php?lng=fr&pg=603

Upam, da te prepriča. ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jan 04, 2007 8:00 pm

Ali obstajajo tudi kakšni "kit" kompleti za nadgradnjo v 4x4 pogon, ali je vse kar obstaja le original iz takratnih let?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Če jan 04, 2007 9:05 pm

sebaveh je napisal/-a:Ali obstajajo tudi kakšni "kit" kompleti za nadgradnjo v 4x4 pogon, ali je vse kar obstaja le original iz takratnih let?

Težko karkoli rečem.
Vendar pa mislim, da je to original.
Na strani, ki sem jo podal, je napisano in dokumentirano veliko stvari, tako da....
Če se spoznaš in imaš možnost...... ;)

Verjamem pa da bi bilo zelo zanimivo, saj so zelo redke, če sploh še so. :(
Če se boš malo pozanimal, boš kr veliko našel.
Sam sem imel "navadno" katro ampak je že ta šla zelo vredu. :D

Slika
Slika

http://www-us.flickr.com/photos/cedric/ ... et-786593/

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Katrce;)

Napisal/-a r4tl Pe jan 05, 2007 7:57 am

Jah.. 4x4 me je mal miku, samo... nisem terenski clouk, tk da... je pa ena v SLO in je na novo obnovljena par let nazaj in sicer jo mata brata iz Ziri;). Zal pa caka na dinarcke za registracijo in se sedaj sameva pdo strehco;) Drugace pa... z malo volje in s par predalevami, bi se dalo narediti iz navadne katrce 4X4, kar sem tud ze mal razmislu;) Problem pri vseh teh 4X4 katrcah je v tem, da je bila narejena na TL modelu in ima za 4x4 malo premalo moci:( motorja se pa ne da lepo menjati, ker se vrti v drugo smer kot GTL, tk da... je pa zadeva taka, da bi lahko zamenjal diferencial od TL z GTL in dekelc na menjalniku, potem pa 1.4 motor not, pa si na konju;) Aja, pa se tank je treba pol predelat, pa... huh...kaj use se;)

Razlika med menjalniki.. navadnimi, 4X4 ter 5-stopenjskim je samo v dodanem ohisju spredaj pri nosilcu menjalnika in sicer pri 4X4 je dodan zobnik na piramidi, ki poganja kardan (z malo volje bi se dalo predelati doma), za zadnji konc bi pa potreboval diferencial od LADE NIVE (ohisje) ter polosi od katrce... za vrtenje koles, pa... do tja pa se nism prsu;) Aja.. menjalnik s pet brzinami.... ima pa dodano peto brzino v ohisju, tk da... ostalo je pa enako;) In se neki... za vse fene... gusasta ohisja vseh menjalnikov Renault 4 (vse izvedbe) ter prve petke so enaki;)

Renault F4 ali F6 pa me mika zato, k je edina, za kero vem pri bratih iz Ziri, ki caa bolse case da jo bo obnovil, samo pri njegovi zaposlenosti... bo se mal trajal:( tk da...

Kit kompleti... se jih dobi ogromno (beri usaj 20), vendar se jih pri nas ne da homologirati (gospod Vrtacnik s LPP-ja povedal) tk da... zadeva pade v vodo... pri ns je to tko cudn, da res ni... katrce se ne da homologirat z Alpino masino, ceprou je enaka in gre vijak na vijak... v petko das pa lahk karkol cs, tk da... kukr jih je volja:(

HVALA za vso pomoc, ce pa kdo se kej ve, pa.... nej mi jav, ker... mi ne disi ravn tujih avtov uvazat, samo, ce botreba ne bo tezko;)

LP

R4TL

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Pe jan 05, 2007 8:38 am

Škoda! :cry:
Sj ni treba, da bi jo meu za off road, ampak za drift. :D Sam bi mogla met mal močnej motor. OK, sj vem homologacija.
Drgač bi si pa lahk velik pomagu z fiat pando, subarujem Justy,...
Tank- odstraniš rezervno kolo in pridobiš nekej prostora.

P.S. Škoda da slike na tvoji strani ne delajo :cry:

_mirko_
Nov uporabnik

motor...

Napisal/-a _mirko_ Če jul 12, 2007 7:44 am

Pozdravljeni, zanima me ali je kdo tukaj kateri bi vedel kako dobim ali če se da narediti 5 brzino za renault 4.
drugo pa če kdo koga pozna ki prodaja motor od renault 9 ali 11 1.4.

lepa hvala :twisted:

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Napisal/-a r4tl Pe avg 03, 2007 5:42 am

Menjalnik se ne da kr nardit... lahk pa poisces stari menjalnik od stare Renault 5 1.4 (letnik tja do 1982), ki ma peto brzino in pase k ata na mamo, sam nosilce... je pa to iskanje igle v senu, tk da... velik sreče... motor... motor je pa isti kot ga ma Renault 5 Five, sam... pac s fergijem se mors mal je***bat...

LP

R4TL

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Pe avg 03, 2007 8:14 am

ma ka je to :?: pogrebno vozilo :?:
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov