Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Citroen AX Rally ... mala raketa

Napisal/-a Mad Po jan 08, 2007 11:18 pm

http://www.youtube.com/watch?v=iACNuESk ... ed&search= ... Lep performans malega vraga ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po jan 08, 2007 11:41 pm

všeč mi je da je skregan z zakoni fizike :twisted:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jan 09, 2007 12:20 am

to niti ne, ampak pri od oka 550-600kg suhe teze ni tak problem namesto z rocno v ovinek it s skokom preko zunanjega prednjega kolesa :o
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jan 09, 2007 12:24 am

dobek je napisal/-a:to niti ne, ampak pri od oka 550-600kg suhe teze ni tak problem namesto z rocno v ovinek it s skokom preko zunanjega prednjega kolesa :o
... Pri AX-u ne rabiš ročne :P dovolj je pred ovinkom malo zadržat gas pa te že prehiteva zadek ... nekako kot pri Swiftu in 205 -ki in 306 - ki je pa to rešljivo z nižjim zadnjim delom in dobrimi amortizerji in gumami kot jih ima ta ax - dirkalnimi ;) L.p. Mad

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jan 09, 2007 12:44 am

poglej ga,kako preskakuje...

mam jaz elastokinematiko, tako da vem, kako zgleda s spuscenim gasom, pa kako z zavoro (ampak nezno!!!) :P
se da kak manjsi rondo skoraj predriftat :twisted:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jan 09, 2007 1:08 am

dobek je napisal/-a:poglej ga,kako preskakuje...

mam jaz elastokinematiko, tako da vem, kako zgleda s spuscenim gasom, pa kako z zavoro (ampak nezno!!!) :P
se da kak manjsi rondo skoraj predriftat :twisted:
z ročno na dva zoba stisneš rit dol tako, da pristane zunanje zadnje kolo spet na cesti pol ti lahko malo bolj stisneš skozi ovinek (več gume na cesti bolj raven avto) no ko je sluzasto in mokro držiš pa skozi ovinek nogo malo na pedalu zavore pa ti bo uspelo malo lepše speljat ovinek če ne boš zapaničaril ... Vsekakor prej sprobaj na eni široki cesti z manjšo hitrostjo !!! L.p. Mad

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 To jan 09, 2007 2:35 pm

lep performans...lep avtek...zakon igračka...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron To jan 09, 2007 3:21 pm

Živjo, M. , pozdravljen :D . Yo, kolk konjev naj bi tole imelo :o ? In, kako kaj Silvano napreduje ;) ? Lp, B

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jan 09, 2007 3:24 pm

ruco555 je napisal/-a:lep performans...lep avtek...zakon igračka...
... Kaj Rucy nisi naredil še tvoje rakete ? Jaz sem dobil in obdelal 80% kosov za mojo ;) poleti če bo stanje pozitivno gre v dokončanje ... Pridi kaj gor boš videl mojo R... L.p. Mad

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Napisal/-a ruco555 To jan 09, 2007 3:34 pm

moja raketa je v izdelavi...
v bistvu čakam na mal lepše vreme da jo lahko do il.bistrce zapeljem...
na barvanje pa klepanje...
sicer pa je avtek že na prafaktorjih skoraj...
tko da upam da bo do letošnjega poletja fertik...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jan 09, 2007 3:36 pm

kopron je napisal/-a:Živjo, M. , pozdravljen :D . Yo, kolk konjev naj bi tole imelo :o ? In, kako kaj Silvano napreduje ;) ? Lp, B
mislim da je 1.6 grupa A in od 160 do 187 konjev na 9000 obratih ker tisti Maxi 1.6 16 v ima bolj divje obrate in to od 11 - 12000 kar tu ni bilo slišat tisti motor gre pa od 220 do 235 konjev ;) kot Alex ... Silvo in jaz sva kontra izmena meni se ne da njemu še manj motor je še pri meni ni ga vzel dol ... moram ga skurcat ker hočem dat moj motor notri v karoserijo, da vidim koliko moram porezat pleha stran za vpinjače dat not ;) kaj sta probala z Alexom tisto odmično ? Če jo ne bo dal Alex notri naj mi jo pošlje po Silvotu ,ker bom kupil konec meseca enega Saxoja, ki jo bo rabil - zame :P :P :P ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jan 09, 2007 3:39 pm

ruco555 je napisal/-a:moja raketa je v izdelavi...
v bistvu čakam na mal lepše vreme da jo lahko do il.bistrce zapeljem...
na barvanje pa klepanje...
sicer pa je avtek že na prafaktorjih skoraj...
tko da upam da bo do letošnjega poletja fertik...
... lepo lepo bomo lahko šli na pomol z kanticami v kompletu poleti ;) Kaj pa Doktor je dobil motor ki je iskal za Coupeja ? l.p. Mad

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Napisal/-a ruco555 To jan 09, 2007 3:44 pm

ma marko ni dubu še nič...
sej ne wem...če sploh kej konkretno išče...
vsak dan pride z novo idejo vn... ko ga pa vprašam kko bo to izvedu pa mi reče:" zto mam pa vas a mi boste svetovali!"...tko da res ne vem kaj in kko doktor misli...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jan 09, 2007 7:09 pm

fajn mala raketica, zdi pa se mi da nekako bogo pospesuje na zacetku za take konje, bi reko da jih ma kakih 100

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj To jan 09, 2007 10:17 pm

Glas ma ful jezn :D za konje pa, če ma avto 700 kil, jih je že 100 velik :D samo najbrš jih ma več. Zakaj se pa sliši (ko pospešuje) da obrate kr trese neki (ne naraščajo enakomerno, ampak kar skačejo)?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jan 09, 2007 10:52 pm

monster_d je napisal/-a:fajn mala raketica, zdi pa se mi da nekako bogo pospesuje na zacetku za take konje, bi reko da jih ma kakih 100
jasamo so skoraj dvakrat večji od slovenskih :P :P :P kaj ne vidiš kako gre ? To je prehudo za 100 konjev to samo nimaš občutka, ker ni nek velik kader sicer pa konji so relativna stvar pri teh motorjih ko se vrtijo tako visoko pride push komaj nad 5500 pol trga do tam je pa kar pač je ... kot wati pri muziki - dober zvočnik pri 1 watu da dosti ven če ima dober izkoristek isto je z motorji lahko jih je malo a sem prepričan da jih je čez 150 ker sem vozil kar nekaj teh škatlic in ti povem, da točno vem kak je občutek pri 110, 125, 135 in 164 konjih ... Kolega ga drugič spravlja skupaj AX-a z 164 km prvič je pomlelo en ventil, ker so dali odmično za stopinjo iz faze preveč naprej in je jermen raztegnilo pri 8300 obratih in je sesalni ventil taknil bat pol je odlomilo krožniček in ga spravilo skozi glavo pod klackalico :P :P :P prejšnji teden je dobil 4 lepe kratke lahke nove bate z ugreznjeno glavo za ventile ;) ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jan 10, 2007 12:41 am

Saj salta kar hitro samo mam obcutek da so hudo kratka prestavna razmerja,
No mogoce je samo taki posnetek al pa se samo meni zdi da ko ga rukne v cetrto bi reko da ma kako stotko komaj notr.
Pa glede na tezo bi ga moglo istrelit.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr jan 10, 2007 8:51 am

monster_d je napisal/-a:Saj salta kar hitro samo mam obcutek da so hudo kratka prestavna razmerja,
No mogoce je samo taki posnetek al pa se samo meni zdi da ko ga rukne v cetrto bi reko da ma kako stotko komaj notr.

na teh posnetkih iz avta nimaš pravga občutka kako hiter je avto. rečmo gledal sem onboard posnetke od peljhana na rallyju zasavje in ob gledanju se ti zdi, da se precej počas pelje in da bi šlo še veliko hitreje, ampak ko ga pa v živo gledaš, pa vidiš da se zelo hudo pelje :twisted:

Za primerjavo si poglej kakšen onboard od Yugota 1.3 Gr.A, ki imajo med 100 in 120KM, ter končno nekje 140-160 (odvisno od menjalnika), pa boš videl da ima tale AX toliko konjev kot pravi Mad.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr jan 10, 2007 9:13 am

Prava mala raketa :twisted: pa še hudo okreten je, marsi kateri avto se lahko skrije 8)
BMW E46

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jan 10, 2007 11:17 am

monster_d je napisal/-a:Saj salta kar hitro samo mam obcutek da so hudo kratka prestavna razmerja,
... saj so kratka prestavna razmerja pa trese se ker je motor vpet na nosilcih iz trde gume če ni celo na teflonu pa prestav imajo po navadi več - 7 ali 6 kot npr sekvenčni PCT Hewland menjalnik za grupo WRC ali super 1.6 ... z zelo kratkim prestavnim razmerjem ... L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost