Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

framus
Nov uporabnik

Predelava izpušnega lonca

Napisal/-a framus Ne feb 11, 2007 5:36 pm

Nekdo mi je rekel, da lahko lonec odpreš in vzameš ven tisto "vato" ali kaj je že notri, in da dobiš potem malo lepši zvok in nekaj dodatne moči. Ali je to res?
Ali je mogoče da zaradi tega ne narediš tehničnega zaradi prevelike količine izpušnih plinov?

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Ne feb 11, 2007 5:42 pm

s tem povečaš samo propustnost celega sistema ter tako manši protitlak, ter posledično kaki km več,ampak res minimalno več kot 3km se nebi smelo poznati.glasnejši pa tudi seveda rata ker mu uzameš tisto "vato" ki duši zvok.
emisije ti manjša pa samo katalizator zato se na plinih nebi smelo poznati čisto nič.
kupi si rajši enga remusa pa je stvar rešena...
lp

framus
Nov uporabnik

Napisal/-a framus Ne feb 11, 2007 5:49 pm

Ja saj bi, ampak remusi so zelo dragi. Medtem ko tisto na loncu je pa takoj odprto...

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Ne feb 11, 2007 6:37 pm

potem pa le=)
ali si ga pa naredi tako kot je naredil "alanq4" iz inoxa ter inox gobic za drgnenje posode...ubijalski zvok
:D
samo inox je drag tako da si potem na istem kot iz Remusom
:x

Uporabniški avatar
di.nejcis
Novinec

Napisal/-a di.nejcis Ne feb 11, 2007 7:34 pm

športni kolektor, pa 60 cev nazaj z le zadnjim športnim loncem..pa da vidiš:) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kdor ni z nami, je za nami...

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne feb 11, 2007 8:07 pm

Najceneje narediš tak ko sem imel js včasih,srednji lonc sem na vrhu odprl z fleksom(izrezal ) odrezal cev znotraj in vse ven pobral,potem pa sam naluknjano cev not našvasal,lahk pa tud brez lukenj,potem sem pa tisti konc ki sem ga prej z fleksom odrezal nazaj zavaril c co2 varilnim aparatom in špricnil potem z srebrnim temperaturnim sprejem celi lonec,enako sem pa tudi naredil z zadnjim izpušnim loncem,tako da sem imel cel direktn izpuh,samo da sem še takrat dal js športni kolektor gor :D

No zdaj ko pa imam 206,sem pa dal kolegu ko dela pr novaku delat srednji lonec z direktno cevjo,ki me je prišel pol lonec z montažo vred cca 11k sit,se je pa mal poznalo po zvoku in neki čist malega sem v pospeških dobil ampak to se je komaj kaj poznalo ;)
Če odpreš srednji lonec in zadnji lonec ti pa na tehničnem ne bojo ugotovil,sam katalizator pusst pr miru,edin če ga dol vržeš in ga za tehničnega nazaj gor daš :P
1 3 5
2 4 6 R

framus
Nov uporabnik

Napisal/-a framus Ne feb 11, 2007 11:20 pm

Aha. A potem ni problema da namesto katalizatorja kar eno cev daš, pa potem samo katalizator nazaj pri tehničnem? Kaj pa policaji?

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po feb 12, 2007 7:26 am

framus je napisal/-a:Aha. A potem ni problema da namesto katalizatorja kar eno cev daš, pa potem samo katalizator nazaj pri tehničnem? Kaj pa policaji?

Če maš namen katalizator dol vzet,dobi enga starga in ga razdri pa ćez njega napelji kr direkt cev pa ga pol nazaj zašvasaš skup in to nardiš na vrhu da se ne vidi,pol pa s srebrnim toplotnim sprejem špricneš in ga namontiraš ;)
To sem ti zato reko da se osiguraš če se ti kk d**** plavi stegne pod avto pokukat :lol:
1 3 5
2 4 6 R
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov