Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

kalendr
Nov uporabnik

spremenljiv čip tuning

Napisal/-a kalendr Če mar 01, 2007 9:26 pm

Mene zanima kje se nahaja oziroma kakšen je internetni naslov podjetja, ki ponuja čip za dizel in turbodizel motorje, kjer zraven dobiš daljinski upravljalec čipa s katerim lahko med vožnjo spreminjaš moč motorja. Letak sem dobil Julija ali Avgusta v Kopru vendar sem ga založil sedaj bi pa rabil ta naslov ker je menda eden iz med boljših kasneje pa še lahko spreminjaš moč motorja med vožnjo.Če ima pa kdo še kakšno mnenje ali izkušnjo s tem čipom bom pa še bolj vesel.

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če mar 01, 2007 9:30 pm

Take igrače niso najbolj koristne. Motor ozr. računalnik rabi čas, da se "navadi" na nove parametre, ne pa da ga prčkaš malo tamo malo vamo.
Sicer pa ne vem, zakaj bi rabil preklop nazaj na manjšo moč, poraba se tudi ob (dobrem) čipanju nebi smela opazno spremeniti.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Če mar 01, 2007 9:59 pm

bass je napisal/-a:Take igrače niso najbolj koristne. Motor ozr. računalnik rabi čas, da se "navadi" na nove parametre, ne pa da ga prčkaš malo tamo malo vamo.
Sicer pa ne vem, zakaj bi rabil preklop nazaj na manjšo moč, poraba se tudi ob (dobrem) čipanju nebi smela opazno spremeniti.

podpis...
Slika

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Če mar 01, 2007 10:11 pm

poraba se tudi ob (dobrem) čipanju nebi smela opazno spremeniti
Pri enakem stilu voznje gre kvecjemu navzdol. Pri sportni voznji pa krepko naraste!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če mar 01, 2007 10:26 pm

Samo tudi krepko bolj gre. :lol:
Konje je treba futrat, to so zakoni fizike. Perpetuum mobile še ne obstaja.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če mar 01, 2007 10:35 pm

... no če prav hočeš to daje gor TIROS ( http://www.tiros.si/index.php?option=co ... &Itemid=48 ) v Škoofijah pri Kopru ... L.p. Max
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe mar 02, 2007 6:29 pm

Kot ti je že @{B}3[A]S[T]!_X™ napisal motor rabi čas da se navadi na nove parametre to je tam cca 100-300km, dokler se ne navadi pa motor ne izkorišča polne moči. Se ti veliko bolj splača it navit mašino do kakšnega resnega tunerja pri katerem dobiš le en program toda bo gotovo boljši tako za mašino kot pri konjih obenem pa zdaj že pri večini dobiš garancijo kar pa zelo veliko pomeni ;)

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 9:41 am

=ZiAn= je napisal/-a:Kot ti je že @{B}3[A]S[T]!_X™ napisal motor rabi čas da se navadi na nove parametre to je tam cca 100-300km, dokler se ne navadi pa motor ne izkorišča polne moči. Se ti veliko bolj splača it navit mašino do kakšnega resnega tunerja pri katerem dobiš le en program toda bo gotovo boljši tako za mašino kot pri konjih obenem pa zdaj že pri večini dobiš garancijo kar pa zelo veliko pomeni ;)

podpis!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 09, 2007 11:06 am

Ta TIROS se ukvarja z moduli, to pa ni pravi čiptuning. To je šrot po domače povedano. Spreminja samo količino vbrizga goriva. Turbina pa dela enako kot v osnovnem programu. Brezveze. :?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po mar 12, 2007 4:51 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Ta TIROS se ukvarja z moduli, to pa ni pravi čiptuning. To je šrot po domače povedano. Spreminja samo količino vbrizga goriva. Turbina pa dela enako kot v osnovnem programu. Brezveze. :?
... ne, ni res kolega - ti novi moduli imajo pri turbinah z spremenljivo geometrijo tudi nadzor tlaka in povečanje tega ... sem pa bil tam ko jim en Citroen C5 ni vžgal :P :P :P pa so jim gorele gate :lol: res je to ni chip tuning niti cheap tuning ker za to zadevo iščejo več kot stane pravi čip tuning :D ne dam jim avta ... če razumeš kaj je hotel pesnik povedat ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To mar 13, 2007 11:10 am

Ja sem kar razumel kaj si hoto povedat :lol: :pop:

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To mar 13, 2007 11:16 am

mal pretiravate...piggy back se dost uporablja pr tjunanih avtih pa ni treba čakat 100 km da si čarunalnik nabere podatke...maš 2 setupa, en čist revna mešanca za relacijsko vožnjo, drug pa race setup za divjanje.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To mar 13, 2007 11:29 am

Sem mel na Passatu jaz modul not že ko sem kupo avto, ampak samo 1 mesec.
Ko je modul laufal oz ko sem ga vklopil, je skadil avto ko parna lokomotiva, pa 10 litrov je noter vlival kot za šalo.
Pol sem ga pelal na RSR pa je blo čist drugo. Tak da jaz mam slabo izkušnjo s temi zadevcami.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Pe mar 30, 2007 5:34 pm

Jaz mam modul od rapida pa dela super!Pozna se na moči če pa normalno voziš pa je poraba manjša!Pa se ne rabis nic homologirat al pa kaj!ko mas tehničnega ga samo ven vzames pa je!
Modul je vredu stvar!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So mar 31, 2007 12:21 am

It's all fun 'till something goes wrong. ;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov