Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
red_devil
Novinec

Kraj: Letuš (Šmartno ob Paki)

menjava mašine

Napisal/-a red_devil Pe mar 23, 2007 6:15 pm

Lep pozdrav.
Najprej se opravičujem, če že kaka taka tema obstaja.
No, lastim si renault clio 1.4 l.97 in razmišlam o menjavi mašine.
Odločam se nekak med cliotovo 1.8 16V in pa od renault 5 GT turbo. Raje bi dal od 5ke mašino not, pa me zanima, če je že kdo to počel (mogoče celo dejansko od gtt petke v cliota), da mi pove na kaj je treba pazit, kaj je potrebno še vse pol ojačat, zamenjat,.... vesel in hvaležen bom vsakega nasveta, pomoči, mnenja ali kritike.

hvala in lep pozdrav, devil :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe mar 23, 2007 7:48 pm

lepo, da si se odloco :D
Navijam za GT masin 8)

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Pe mar 23, 2007 7:50 pm

Mene pa zanima, ce imas sedaj dizla lahko das pol masinonoter od bencinca!Hvala

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Pe mar 23, 2007 7:58 pm

vse se da če se hoče ;) sam morte vedet, da zna biti v igri zeelo veliko denarja in pa živcev... :D ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Crash
Nov uporabnik

Napisal/-a Crash So mar 24, 2007 10:19 am

monster_d je napisal/-a:lepo, da si se odloco :D
Navijam za GT masin 8)

Za tole sem jaz tudi..............le turbo :twisted:

Pa nekaj dela bo z elektroniko, potem imaš tukaj še cel kup malenkosti................najlažje od vsega je dat noter motor, šele potem se začne pravo delo............pa veliko sreče in živcev ;)

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 So mar 24, 2007 10:24 am

tocno tko k je reku crash.ce bos dubu motor z vso potrebno elektroniko in kabli.drgac po kriza.se pa razni swapi delajo po svet tk da mal google bos najdu dost stvari k ti bojo pomagale :D

Uporabniški avatar
di.nejcis
Novinec

Napisal/-a di.nejcis So mar 24, 2007 10:26 am

Matjaz46 je napisal/-a:Mene pa zanima, ce imas sedaj dizla lahko das pol masinonoter od bencinca!Hvala

sam ti pa ga pihneš! mislim da v nov avto, ni glih zmaga dajat notr drugo mašino... no sicer tvoja stvar, sam kolkr vem, tvoj avto kr fajn pelje:) pa še poraba je zihr manjša kt pr bencinarju! Raje razmišljaj o kakem tuningu motorja..se da še kaj razen čipa pri dizlu?? :lol: :lol: :lol:
kdor ni z nami, je za nami...

Uporabniški avatar
dete
Nov uporabnik

Napisal/-a dete So mar 24, 2007 4:02 pm

turbo motor v Cliota pomoje ni glih dobra ideja

ti svetujem, da raj daš notr 16V motor; razlogv za to je pa dovolj

prvič: GTT motor se zelo težko dobi+ vse kar rabiš zravn, pa še vprašanje je če nosilci pašejo, ker motor iz Cliota se da vgradit v R5 brez problema, ker ma menjalnik enak, pa na bloku ma tud luknje za nosilc od petke; medtem ko, GTT motor nima nosilcev za v Cliota (en pride fiksiran ob amortizerju-pri Cliotu-torej je po moje praktično nemogoče to izvest že iz tega razloga)

drugič: GTT motorji so tako tako glede vzdrževanja-pošteno rečeno, zajebano in to ni pol avto za vsakdanjo rabo, kr mau se pozanimej na kakem drugem forumu, k so gor ljudje, k vozjo GTT petke-skoz morjo nekej šraufat, + če že dobiš motor, je pošteno drag-če je dober, če pa ni te bo pa to koštal ogromno, ti povem iz lastnih izkušenj

tretjič: 1.8 16V motorjev se pa prodaja v Sloveniji skor na tone, tako, da ni vrag, da za eno pametno ceno dobiš dober kompleten motor z vso inštalacijo, kilerjem...pa ga sam premontiraš v svojga Cliota, pa gasa, ti tud to povem iz izkušenj, (vozm tak motor) leti k p*****a, če ga hočeš tiščat, če ga lepo vozš ne popije dost, pa še zelo trpežni motorji so (ob pravilni in pametni uporabi)

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch So mar 24, 2007 4:09 pm

Nevem kako je sicer z 1,7 turbo v cliota, bi bilo zelo zanimivo. Drgač pa od petke načelamo elektronke ni velik:d
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
red_devil
Novinec

Kraj: Letuš (Šmartno ob Paki)

Napisal/-a red_devil So mar 24, 2007 6:57 pm

ja baje gre tut od volvota 1.7 turbo not v cliota. ampak kk je s homologacijo le-tega. mislim da ne gre čez. sicer sem tut enga kolega uprašu in mi je prav tako svetoval 1.8 16V mašino. tk da mislim da bi kr 1.8 16V šla v mojga.

drugače pa hvala za mnenja in nasvete. :D
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So mar 24, 2007 8:32 pm

1.8 16V je pravo 8)
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Tuning