Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Leon-a 81Kw bi rad mal potjunal :)

Napisal/-a seat Po apr 02, 2007 1:49 pm

Torej zanima me,če mi lahk keri tuning mojster mal pove okvirne cene in okvirne konje,ki bi jih dobu za "optimalen" vložek denarja torej poleg čipa še kakšne šobe in podobno.
torej zanima me če mi kaj pomaga menjava IC-ja če bom čipal in menjal šobe IC bi bil od Leona TDI 150Hp
torej kaj se mi "racionalno" splača vložit v motor,da bom za soliden denar dobu solidne konje.Pa brez izgredov prosim,ker vprašanje je čist na mestu pač me zanima kaj bi lahk potjunal na avtu za cca 2000€ ali manj :D
(cicero te teme se ogni kot hudič križa,ker vemo da nimaš nobene mere pri teh zadevah :P :P :lol: :lol: )
JOKE
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po apr 02, 2007 2:11 pm

prodej pa dodaj 2000 evrov pa lona top sport kupi
Slika

Uporabniški avatar
makz
Novinec

Kraj: Kransterdam

Napisal/-a makz Po apr 02, 2007 2:51 pm

ja vecjo turbino, vecje sobe pa cip pa je zadeva resena...okol 1500-2000 eur ;)
NI vec tdija....

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po apr 02, 2007 3:20 pm

Biskvitek je napisal/-a:prodej pa dodaj 2000 evrov pa lona top sport kupi

;)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po apr 02, 2007 3:52 pm

Čist neumestna sicer ampak vendarle..a nima tvoj leon 110 konjev? Kr pežojčki z kao 110 konji imajo samo 80 kw in so en razred nizje pri zavarovanju?

Kar se tiče tjuninka :D pa je po moje najboljse dat en fajn cip, zamenjas dize, mogoče večji turbo pa bos nekje na 170 konjih.

Zakaj bi kupoval neznanega top sporta če ima svoj avto od novega in ve da vse dela kot je treba?

p.s...lahk pa cicerovega leona kupiš pa ne bos mel več skrbi :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po apr 02, 2007 4:50 pm

speedfreak je napisal/-a:Čist neumestna sicer ampak vendarle..a nima tvoj leon 110 konjev? Kr pežojčki z kao 110 konji imajo samo 80 kw in so en razred nizje pri zavarovanju?

Kar se tiče tjuninka :D pa je po moje najboljse dat en fajn cip, zamenjas dize, mogoče večji turbo pa bos nekje na 170 konjih.

Zakaj bi kupoval neznanega top sporta če ima svoj avto od novega in ve da vse dela kot je treba?

p.s...lahk pa cicerovega leona kupiš pa ne bos mel več skrbi :D

Ja Leon ma 81Kw in tist 1Kw nam žere živce in prazni denarnice :D
Leona Top sport nebom kupoval,ker bi moral kupit rabljenega
+tega bi s5 mel večje zavarovanje+nevem kaj bi kupil oz. moj je zj star eno leto in pol pa vem da dela BP
+večja moč ni potem nikjer napisana in se lepo voziš z manjšo deklarirano močjo :D
in nižjim zavarovanjem
glede cicerotovega Leona bom pa raj brez komentarjev.Če bi mel keš bi ga ziher hotel imeti :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Po apr 02, 2007 7:16 pm

Moje info so: turbina od Passata PD130 (GT1749VA), .216 sobe, skatla za filter in dovod zraka od Golfa R32, re-map. Pa mas tja okol 170KM.

Se vedno pa cakam na odgovor, kako bo to sklopka zdrzala in ali je treba 11mm boschpumpo. :?

Pa na zavore ne pozabi. ;) Pri takih konjih so serijske ze precej boge.

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Po apr 02, 2007 10:17 pm

makz je napisal/-a:ja vecjo turbino, vecje sobe pa cip pa je zadeva resena...okol 1500-2000 eur ;)

Če mi ti zrihtaš večjo VNT turbino, večje šobo, in na koncu še optimiziraš čip za ta denar kot si ga napisal, ti obljubim, da bom do konca svojih tuning dni kupoval vse pri tebi.

Dajte se eni malo zresnit prosim no, kaj pa je danes 2000 EUR pri avto tuningu... sploh če sam motor ni vse. So tukaj še bremze, podvozje, močnejša sklopka...

Samo za info.. VNT GT1749 od 160TDI PD stane 1500 EUR!!! Če je pa 130 PD TDI turbo dovolj pa 1200 EUR!
Kje je intercooler, da ceno šob sploh ne omenjam!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Po apr 02, 2007 10:26 pm

Pa sm reku da se naj cicero vzdrži komentarjev :D:D:D
cicero hecam se :lol:
Lej meni niti ni tolk pomembno dobit ven maximum ampak zgolj eno optimalno rešitev za en soliden denar recimo okol 2000€
z tem pač mislim šobe,remap čipa in mogoče večji polžek sam pr polžku kaj hitro cena poskoči.drgač pa bi blo meni čist dovolj cca 170hp,ker z avtom niti ne mislim tekmovat ampak bi pač rad mel mal bolj poskočnega Leona kot je sedaj sam čip bi pa le bil mal premal :D
Sej konc kncev nekje tak mormo začet :D pa bi blo vrei če me lih nebi mogu vsaki kekec z kako šajtrgo prehitet.

Uporabniški avatar
makz
Novinec

Kraj: Kransterdam

Napisal/-a makz Po apr 02, 2007 10:37 pm

Cicero je napisal/-a:
makz je napisal/-a:ja vecjo turbino, vecje sobe pa cip pa je zadeva resena...okol 1500-2000 eur ;)

Če mi ti zrihtaš večjo VNT turbino, večje šobo, in na koncu še optimiziraš čip za ta denar kot si ga napisal, ti obljubim, da bom do konca svojih tuning dni kupoval vse pri tebi.

Dajte se eni malo zresnit prosim no, kaj pa je danes 2000 EUR pri avto tuningu... sploh če sam motor ni vse. So tukaj še bremze, podvozje, močnejša sklopka...

Samo za info.. VNT GT1749 od 160TDI PD stane 1500 EUR!!! Če je pa 130 PD TDI turbo dovolj pa 1200 EUR!

na mojemu avtu so šobe, turbina in čip prišli 1800 eur...nisem nikjer omenjov zavor, kilerja in ostalih stvari. je pa res da sm dobu 2 stvari skor 50% cnej, sam useen sem dobu, tko da se tud on lahk potrud pa doobi za ta dnar...

lahko pa tud pogleda za ksno rableno turbino, te pride okol 400eur pa je cist uredu..
NI vec tdija....

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p To apr 03, 2007 11:31 am

Cicero je napisal/-a:Samo za info.. VNT GT1749 od 160TDI PD stane 1500 EUR!!! Če je pa 130 PD TDI turbo dovolj pa 1200 EUR!

Ne mislim provocirat, samo sprasujem: zakaj se potem na E-bayu dobi to turbino po ceni 380€? Je to kaksna kopija ali kaj podobnega?
Prodajalec ima 100% positive feedback.

http://cgi.ebay.de/TURBOLADER-NEU-VW-GO ... dZViewItem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 03, 2007 12:18 pm

jst bi na tvojmu mestu dal sam čip gor i to je to kar bi te prišlo ene 400€, ostanek denarja pa v žep za kdo-ve kaj se lahko še zgodi v prihdnosti.....

z 110HP na 140HP ;)

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p To apr 03, 2007 12:30 pm

adis je napisal/-a:z 110HP na 140HP ;)
...je ravno prav, da te zrajca za naprej :twisted:

Sicer se pa da pridet precej ceneje skozi, kot 400€. Moras pac se koga pripeljati zraven cipat, pa dobis ceneje.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To apr 03, 2007 12:56 pm

Malenkost off ampak mislim, da vse matra to vprašanje.
Cicero kako pa to, da prodajaš svojo mrcino ?
S katerim avtomobilom boš pa sedaj kravžljal živce 911T in F430kam :) ?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov