Na svojem Roverju 214 Si imam montiran konusni filer K&N z narejenim dotokom hladnega zraka in odstranjen katalizator. Vse ostalo je serijsko, vključno z zarjavelim zadnjim loncem

Poraba je ostala popolnoma enaka (pri enakem načinu vožnje), zvok je seveda veliko bolj brutalen

Brezveze mi je pisat poste v slogu "ej zdej, ko imam filter gor, pa fuuul bolj gre" LOL

btw, motor je 1.4 16V, original ima 103KM. teža avtomobila je 1035 kg. Prva številka je rezultat z original mašino brez predelav, druga pa s predelavami.
pospešek 0-100 km/h: 10.0s --> 9.4s
popešek 0-400m: 18s --> 17.3s
prožnost 80-120 v IV. prestavi: 12.0s --> 10.4s
končna hitrost je ostala popolnoma enaka!
Rezultati z nepredelanim avtomobilom so bili izmerjeni pri veliko nižjih temperaturah, tako da so v resnici razlike še večje, samo na zimo bo treba počakat do novih meritev. Poleg tega sem imel takrat dobre zimske gume, zdaj imam pa slabe letne in sem imel pri pospeševanju veliko problemov z drsenjem, tako da je tudi tu še kakšna desetinka sekunde v rezervi. Merila sva s kolegom, s štoparico. Navedene vrednosti so povprečje treh voženj. Hitrost v km/h je po števcu.
All in All...zelo zadovoljen, precej velika razlika za tako majhne predelave. Seveda to še ni konec

Če ima še kdo od vas kakšne take REAL LIFE podatke, ne pa samo subjektivne ocene, naj napiše, da malo izmenjamo izkušnje se in dejansko ukvarjamo samo s tunningom, ki prinese rezultate!
LP, Jinxy
P.S. Ni mi jasno, kako je lahko končna hitrosta ostala enaka, ima kdo kakšno idejo?