Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
DinoBond007
Nov uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Alfa Romeo 159 TI 3.2V6 SportWagon tuning

Napisal/-a DinoBond007 Če apr 19, 2007 7:20 pm

Mene pa zanima če bi zdaj šel malo moč večat tej Alfi za koliko bi lahko povečal moč in povišal hitrost avtu? Samo ne pa tud preveč do katere mere bi lahko povečal moč brez starhu da bi šel motor prehitro? to samo sprašujem iz zanimanja pa prosim resne odgovore
I love cops!!! :twisted: And you?

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Če apr 19, 2007 7:53 pm

ti bi rad še dvignil moč 3.2 litrskem motorju? Kaj ni dosti al kaj? Ja bojazni da se motor vrti prehitro ni če ne odstraniš blokade.Ja loti se izpuha, pa kake odmične menjaj pa potem vse pelji prilagodit elektroniko spremembam pa si že dost naredu....
Kakšna je sedajšnja moč in koliko bi rad pridobil?

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Re: Alfa Romeo 159 TI 3.2V6 SportWagon tuning

Napisal/-a andrej86 Če apr 19, 2007 8:11 pm

DinoBond007 je napisal/-a:Mene pa zanima če bi zdaj šel malo moč večat tej Alfi za koliko bi lahko povečal moč in povišal hitrost avtu? Samo ne pa tud preveč do katere mere bi lahko povečal moč brez starhu da bi šel motor prehitro? to samo sprašujem iz zanimanja pa prosim resne odgovore

psihopat.itak že krsti, :lol: bi še on večjo moč dal.ded ma j***a.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če apr 19, 2007 8:12 pm

Sanja svinja kukuruz, a kukuruza nema...

2 besedi, če je slučajno tale objava resno mišljena:
-novitec
-autodelta.

Google is your friend.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če apr 19, 2007 8:28 pm

že k slišim alfo mi usje pokonc stoji, kaj šele k vidim da na zadku piše 159, pa poleg 3,2 V6 8)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe apr 20, 2007 1:31 am

V 159 je novejši motor. Po mojem mnenju slabši, pokrit je z neko brezvezno plastiko, stari je imel lepo vidnih 6 "cevkic".
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Pe apr 20, 2007 7:32 am

naceloma se da takim avtom dvignit moc tudi do 600-700km. ne vem pa kaj bi pravzaprav rad vprasal. razni novitecove in autodeltine predelave so tam med cca 300-370KM, odvisno od tega, kaj pravzaprav hoces!?!?

najprej je pa treba kar navadno masinco obvladat, preden se lotis korenitih predelav. mislim, da je ze originalna, vsaj za zacetek, za nas navadne smrtnike premocna.

:oops: :oops: :oops:

ce pa hoces povecati hitrost, pa se zaenkrat lahko igras tudi samo z menjalnikom!!!!
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe apr 20, 2007 11:04 am

nč bo treba motor dat ven, ga malo zbrusit notr, dat večje bate :shock: :shock: :shock: 3.2V6 je kr močan avto, če nisi zadovoljen z 3.2V6 potem bi si moral kupiti kaj močnejšega kot je 3.2V6, res da bi si moral potem omisliti kako drugo znamko avta

Uporabniški avatar
DinoBond007
Nov uporabnik

Napisal/-a DinoBond007 Pe apr 20, 2007 6:51 pm

ne jaz bom mogoče če bom zdaj dobo dobro službo prišo do malih dnarcev zdj pa bi ko bi mi ker z bmw-jem kaj na ac za ritjo sral dal na gas in ... zdaj pa ta alfa je caravan in ne potegne original motor tak hitro da bi kermu bmwju s tri litrskim motorjem pobegno jz bi rad nekaj takega da bi se hitrost povečala na 270km/h (pa brez komentarjev o krstah itd prosim) in bi tud rad nekakšno tako hidravliko da se bi npr. pri hitrosti 160km/h+ avto avtomatsko spustil za kakšne 4 cm... zdaj pa če kdo ve kako bi to dosegel kje bi to kvalitetno naredili in koliko približno bi mi ta predelava izpraznila denarnico?

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Pe apr 20, 2007 6:55 pm

:har

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe apr 20, 2007 7:25 pm

ojej....spet nekdo, kateri bo nekoč dobil službo, pa dobro plačo, pa lepo ženo, pa hišo, pa psa, pa seveda avtooo.....
sej jest bom tud kupil helikopter, pa kolo, pa rolerje..........sam bom prej še belga ferarrija enzota kupu....... :bonk :jy :pop: :vrum

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Pe apr 20, 2007 7:42 pm

hehe
je že Bass povedu kam se je treba obrnt :) Drgač pa kompresor+turbino gor pa bo :twisted:

Neki zate:
http://www.autodelta.co.uk/autodelta_2.htm
Slika

Slika

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe apr 20, 2007 8:01 pm

DinoBond007 je napisal/-a:.. zdj pa bi ko bi mi ker z bmw-jem kaj na ac za ritjo sral dal na gas in ... zdaj pa ta alfa je caravan in ne potegne original motor tak hitro da bi kermu bmwju s tri litrskim motorjem pobegno jz bi rad nekaj takega da bi se hitrost povečala na 270km/h (pa brez komentarjev o krstah itd prosim) in bi tud rad nekakšno tako hidravliko da se bi npr. pri hitrosti 160km/h+ avto avtomatsko spustil za kakšne 4 cm...

nevem kaj si potem kupil Alfo če nikamor ne gre. Kupi BMWja pa ti seri drugim :roll:
Sj nevem al si ti odrasel otrok al pa samo otrok, ki preveč sanja. :roll:

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe apr 20, 2007 9:25 pm

radar je napisal/-a:ojej....spet nekdo, kateri bo nekoč dobil službo, pa dobro plačo, pa lepo ženo, pa hišo, pa psa, pa seveda avtooo.....
sej jest bom tud kupil helikopter, pa kolo, pa rolerje..........sam bom prej še belga ferarrija enzota kupu....... :bonk :jy :pop: :vrum

Ocitno ze zdaj ima kar nekaj dnarja, ce ma tak avto. Ce bo dobil se boljso sluzbo potem bo pa tunal, ce sem dobro razumel.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
DinoBond007
Nov uporabnik

Napisal/-a DinoBond007 Pe apr 20, 2007 10:14 pm

avto še nisem kupil vendar ga nameravam 100% tunal pa bom če bo služba sedaj pa prosim za resne in koristne odgovore

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe apr 20, 2007 11:27 pm

kokr so drugi rekl potrebna bo predelava takak da boš dodal kompresor+turbino kar pa stane....ali lahko tudi odpelješ avto k profi da ti pobrusi v motorju cilindre in da večje bate kar pa vodi do drugih zamenjav na motorju kar pa spet stane....pomoje najcenejša varianta je turbina + čip to da se ti avto spusti za 4cm itd.itd.itd.......je pa malo preveč, najboljš da avto znižaš in je pa širše gume za oprijem boš potreboval.............po eni strani mi je škoda tako lepega avta kot je 159 ker lahko da ti bo avto zaribal čez nekaj časa z takimi predelavami......jst bi raje to prodal in kupil če bi mi res šlo za hitrost pa to potem bi si omislil 4.2quattro (enega izmed predstavnikov ali a4 ali a6)

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK So apr 21, 2007 8:19 am

vprašaj uporabnika wolf66 za nasvet. Njegova 155Q4 2.0T zmore 370KM :shock:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
DinoBond007
Nov uporabnik

Napisal/-a DinoBond007 So apr 21, 2007 7:42 pm

adis je napisal/-a:kokr so drugi rekl potrebna bo predelava takak da boš dodal kompresor+turbino kar pa stane....ali lahko tudi odpelješ avto k profi da ti pobrusi v motorju cilindre in da večje bate kar pa vodi do drugih zamenjav na motorju kar pa spet stane....pomoje najcenejša varianta je turbina + čip to da se ti avto spusti za 4cm itd.itd.itd.......je pa malo preveč, najboljš da avto znižaš in je pa širše gume za oprijem boš potreboval.............po eni strani mi je škoda tako lepega avta kot je 159 ker lahko da ti bo avto zaribal čez nekaj časa z takimi predelavami......jst bi raje to prodal in kupil če bi mi res šlo za hitrost pa to potem bi si omislil 4.2quattro (enega izmed predstavnikov ali a4 ali a6)

meni so alfe všeč zato nočem druge znamke za tuning bi pa porabil tam do 10000€
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov