Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

REMUS in TDI ?

Napisal/-a TomyBoy2 Sr jul 16, 2003 4:55 pm

Zanima me če ima kdo izkušnje z Remus izpuhom na avtomobilu z TDI motorje.
Zanma me samo stvar glede zvoka.Ker bom opravil na avtomobilu Cip tuning, itak potrebujem špotn izpuh.Remus lonec dobim konec meseca in zaradi nestrpnosti sprašujem, a ve kdo iz prve roke, če se pri TDI motorju pozna zvokovna razlika.
Na dosedanjih avtomobilih, kjer sem imel Remus , je bila razlika ogromna.Seveda je bil motor bencinski V6.Pri TDI-ju se bojim, da bo Remus neslišen.
Za odgovore se zahvaljujem :)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr jul 16, 2003 5:00 pm

ja ker ga bo motor preglasil :lol: :vc
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Galantfrik Sr jul 16, 2003 5:06 pm

Če si jaz auspuhe prov predstavljam je tko: ni važn al je dizl al pa bencinar. Izpušni plini ki prtegujejo ven-> direktiva iz auspuha -> dajejo "izpušni" zvok. Torej, res bo zvok najbrž malo drugačen ampak še vedno - zvok izpušnega sistema se spremeni z menjavo lonca, ne pa z menjavo mašine :P Kar se sliši spredaj pr haubi... je druga zgodba :wink:

Tko jst to vidm, če sem pa bluznu, pa naj me kdo popravi!
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr jul 16, 2003 5:07 pm

MGsax je napisal/-a:ja ker ga bo motor preglasil :lol: :vc

Prosil bi za samo resne odgovore.Ne pa takšne otročarije.Sem novinec na tem forumu in nisem pričakoval da obstaja takšna ,( da ne bom kakšne hude rekel) neresnost tudi na tem forumu. :roll:
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne Sr jul 16, 2003 5:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jul 16, 2003 5:11 pm

Ja galantfreak prav si povedo!
Sportne izpuhe dajemo gor da povecamo prepustnost plinov, se pravi da se pomikajo hitreje proti izhodu!
Seriski lonec ma noter narejene prekate, ti pa zelo upocasnijo izhod plinov! Ta sporten pa ima na sredini eno tako cev, ki je narezana okoli pa volna!
Torej z sportnim povecas prepustnost plinov in s tem tudi ojacas zvok!
Moje mnenje je tako da neglede kaksen avto je se bo zvok spremenu!
Ti kar zaupaj remusu sigurno bo dobr sound ven priso!
LP

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr jul 16, 2003 5:14 pm

Hvala .Itak REMUS is the way to go.Za ceno 90.000 sit pa mora nekaj dati od sebe. :)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr jul 16, 2003 5:21 pm

jaz mam remusa za 70.000 pred tremi leti kupil pa ne ruži tako da je odvisno od tipa izpuha. "ružijo" tisti ki imajo noter neko mrežico.

glede prvega posta: ne bodi tak zafrustriran pa čeprav imaš taki nick!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jul 16, 2003 5:23 pm

Za ceno cca 90k sit dobiš pri devitotu komplet športni izpuh iz rostfraja ki bo tut dejansko povečal zmogljivosti avtomobila. Jaz nebi samo lonca gor dajal če bi imel budget 90k.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr jul 16, 2003 5:25 pm

huh ...tisto mrezica nima nevem kasne veze.. je MALO.. sem se šel zanč pozanimat..največ prinese odstranitev katalizatorjai n ZADNJEGA lonca in zamenjava le-tega z prehodnim ( da ni preveč ) !
V8 POWER

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Sr jul 16, 2003 5:31 pm

Zelo odvisno tudi od samega izpušnega sistema (če menjavaš samo zadnji lonec). Npr. kolega je dal na Wranglerju 4.0, zamenjal samo zadnji lonec z Remusom, ostalo pa je pustil nespremenjeno in zvoh se skoraj nič ni spremenil. Zato je kasneje še katalizator dol pokno, da mu je začel ˝pet˝ :P . Tako da je pač treba sprobat in poslušat, in če nisi zadovoljen z rezultatom, pač dat zraven dodelat/predelat.
Slika

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Sr jul 16, 2003 5:35 pm

iKst je napisal/-a:Za ceno cca 90k sit dobiš pri devitotu komplet športni izpuh iz rostfraja ki bo tut dejansko povečal zmogljivosti avtomobila. Jaz nebi samo lonca gor dajal če bi imel budget 90k.

Homologacijo ti bo dal pa kdo?

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Sr jul 16, 2003 5:40 pm

Neon Freak je napisal/-a:huh ...tisto mrezica nima nevem kasne veze.. je MALO.. sem se šel zanč pozanimat..največ prinese odstranitev katalizatorjai n ZADNJEGA lonca in zamenjava le-tega z prehodnim ( da ni preveč ) !

Ma Neon Freak prov sm jest tud menju sam zadn lonc pa ni blo bog ve kakšnega zvoka pol sm pa dol vrgu sredn lonc katakizator pa pustu in je bla razlika očitna pr zvoku in pr odzivnosti motorja. 8)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr jul 16, 2003 5:48 pm

ker moj avspuh ne "ruži" skoraj nič pa je kvaliteten remusov lonec. samo to sem hotel povedati Staremu.
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jul 16, 2003 5:50 pm

@stari: Stari :lol: končno še en z a4-ko in tdi-jem :lol: :lol: :lol: (nisem več lonly rider). Poglej mal pm ker me zanima ene par stvari... :wink:
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jul 16, 2003 5:50 pm

Ma jebesh homologacijo. Sej audi A4 karavan TDI (al kaj je na sliki) pa ja nebodo preverjali. Ali pač ?

Jaz nevem, ampak na našem koncu v zasavju pa tut po LJ mene še ni noben policaj ustavil pa težil da mam kej predelano. Pa je avto očitno znižan in tak ki pritegne pozornost. Tudi na tehničnih še nisem slišal da bi kdo mel probleme.

Sicer pa res nisem pomislu na homologacijo. Ampak se mi komplet izpuh še vseen zdi boljša varjanta.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jul 16, 2003 6:02 pm

bobek je napisal/-a:
Neon Freak je napisal/-a:huh ...tisto mrezica nima nevem kasne veze.. je MALO.. sem se šel zanč pozanimat..največ prinese odstranitev katalizatorjai n ZADNJEGA lonca in zamenjava le-tega z prehodnim ( da ni preveč ) !

Ma Neon Freak prov sm jest tud menju sam zadn lonc pa ni blo bog ve kakšnega zvoka pol sm pa dol vrgu sredn lonc katakizator pa pustu in je bla razlika očitna pr zvoku in pr odzivnosti motorja. 8)

Hehe dobek sound pa si pod stangasom oz prostim tekom mel taki ko eni avti pri 5000 obratih :P
REs dobr sound :)
Kak pa si mel oz mas porihtano glede skifof?

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jul 16, 2003 6:07 pm

monster_d je napisal/-a:Kak pa si mel oz mas porihtano glede skifof?

Ivana kobilica pa stisk roke in čav :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (joke btw :wink: )

@ikst:ja lahko se pa sprdnejo čez en let it preverjat pol pa lahko samo jebesh ježa na baterije!!! Ko bo imel devito homolomo urejeno bom pa resno razmislil da bi ga dal gor...
SlikaSlika

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Sr jul 16, 2003 6:09 pm

Monster d razloži pomen besede skifof prvič slišm 8)

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Sr jul 16, 2003 6:11 pm

Stari je napisal/-a:Hvala .Itak REMUS is the way to go.Za ceno 90.000 sit pa mora nekaj dati od sebe. :)

Hmm 90k SIT??? :shock: Kaj bi jst za 90k naredu ej... Sej ne rečem, pri Remusu se res občuti reklo: "Kvaliteta stane :wink: ", ampak ne vem no -> meni se zdi veliko. Jaz bi za 90k rajš komu dal naredit komplet izpuh od ipušnega kolektorja naprej, pa katalizator dol pa je :wink:
Slika

bobetko
Novinec

Napisal/-a bobetko Sr jul 16, 2003 6:12 pm

iKst je napisal/-a:Ma jebesh homologacijo. Sej audi A4 karavan TDI (al kaj je na sliki) pa ja nebodo preverjali. Ali pač ?

Jaz nevem, ampak na našem koncu v zasavju pa tut po LJ mene še ni noben policaj ustavil pa težil da mam kej predelano. Pa je avto očitno znižan in tak ki pritegne pozornost. Tudi na tehničnih še nisem slišal da bi kdo mel probleme.

Sicer pa res nisem pomislu na homologacijo. Ampak se mi komplet izpuh še vseen zdi boljša varjanta.

Ja kr se tiče komplet izpuha ti dam čist prov sam k........ k ne dobiš homologacije, so mi pa ene parkrat že plavci najedal zarad homologacije za izpuh in tud na tehničnem me je že vrgu zarad tega tko da bom mogu slej ko prej neki narest. 8)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost