V kratkem imam namem kupt športn filtr in pa tut napelat hladn zrk! Zdej me pa zanima kwa se bl splača, luknat havbo pa namontirat zračno režo, al mi svetujete kej druzga?
Bi pa prosu predvsm za odgovore iz izkušn, ne pa nadrkana dejstva.
Tnx
ja odvisn ker avto maš. če mene vprašaš ne bi luknov haube nobenmu pa če je nevem kolk mal vredn. se že da pogruntat kj. spodej na maski maš sigurn kkšne reže odveč tko da b se dal od tm napelat.
Mam Saxo VTS! Sej bi se dal kje drugje tut spelat, mene sam zanima kwa je bol, k mam tko namen zračno režo gor napopat! Tko de je zdej sam uprašanje, a bo tm tut lukna za zrk, al ne!
s3c: A ti maš lukne, al samo napopan gor?
Pa če maš zvrtan, dej mi povej, a pride lukna tok velka kot je zračnik, al tok kot je cev za zrk velka? To mi ni čist jasn!
SiMpLy_Me je napisal/-a:s3c: A ti maš lukne, al samo napopan gor? Pa če maš zvrtan, dej mi povej, a pride lukna tok velka kot je zračnik, al tok kot je cev za zrk velka? To mi ni čist jasn!
Tisti na sliki spodaj sta FAQ, tista zgoraj pa je prava. Velika pa tud vidiš kolk je.
Ja tut to bi se loh kdaj zmenila! Sej si s planine 3, an? Usaj večkat te tm vidm!
Pa sej si tut ti vrjetn že vidu moj avto, ponavad mam na dvojki ob cest parkiranga, siv saxo VTS!
@s3c: pa si ti sigurn da ti zrak not piha pri tej luknji na haubi??? Ker take luknje imajo športni avti za odvajanje toplega zraka izpod haube (npr. EVO VII).
Ker luknja za zajemanje zraka pa zgleda malo drugače (npr. Subaru impreza WRX STi)
Iz sprednjega dela vozila se hladen zrak dovaja, iz lukenj v havbi pa se odvaja topel zrak izpod pokrova motorja (razen če ne misliš narest filter v škatli in dovod zraka preko luknje na havbi-WRC varjanta)
Jaz imam oboje, se pravi luknjo na havbi in dovod hladnega zraka. Tudi temperature vstopnega zraka sem meril in če ti po pravici rečem sem ostal presenečen, ko sem naredil luknje na havbi. Temperatura se je spustila ( v vročih dneh) za celih 20 stp. c.
Saj če logično pomisliš je prostor pri motorju skoraj hermetično zaprta škatla, odprta le spodaj in ker je toplejši zrak lažji od hladnekga se ta zbira pod pokrovom motorja, točno tam kjer je filter. z odprtinami na havbi ( ki morajo biti obrnjene nazaj) pa se ta topel zrak izloča iz prostora in se omogoči, da ga zamenja hladen zrak.