Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Zračne reže

Napisal/-a povzek Ne jul 27, 2003 7:13 pm

V kratkem imam namem kupt športn filtr in pa tut napelat hladn zrk! Zdej me pa zanima kwa se bl splača, luknat havbo pa namontirat zračno režo, al mi svetujete kej druzga?
Bi pa prosu predvsm za odgovore iz izkušn, ne pa nadrkana dejstva.
Tnx

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Ne jul 27, 2003 7:23 pm

ja odvisn ker avto maš. če mene vprašaš ne bi luknov haube nobenmu pa če je nevem kolk mal vredn. se že da pogruntat kj. spodej na maski maš sigurn kkšne reže odveč tko da b se dal od tm napelat.

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Napisal/-a povzek Ne jul 27, 2003 7:28 pm

Mam Saxo VTS! Sej bi se dal kje drugje tut spelat, mene sam zanima kwa je bol, k mam tko namen zračno režo gor napopat! Tko de je zdej sam uprašanje, a bo tm tut lukna za zrk, al ne! :?

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c Ne jul 27, 2003 7:40 pm

Pri men je razlika očitna, odkar sem to naredil!! Če imaš namen to narediti, naredi!! Ne bo Ti žal...

Slika

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Napisal/-a povzek Ne jul 27, 2003 7:48 pm

s3c: A ti maš lukne, al samo napopan gor?
Pa če maš zvrtan, dej mi povej, a pride lukna tok velka kot je zračnik, al tok kot je cev za zrk velka? To mi ni čist jasn!

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c Ne jul 27, 2003 8:10 pm

SiMpLy_Me je napisal/-a:s3c: A ti maš lukne, al samo napopan gor?
Pa če maš zvrtan, dej mi povej, a pride lukna tok velka kot je zračnik, al tok kot je cev za zrk velka? To mi ni čist jasn!

Slika

Tisti na sliki spodaj sta FAQ, tista zgoraj pa je prava. Velika pa tud vidiš kolk je.

Slika

Za boljšo predstavo še ena iz druge strani.

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Napisal/-a povzek Ne jul 27, 2003 8:33 pm

Ej s3c res tnx za tako nazorno obrazložitev!
Se bom vrjetn kr odloču za lukno! :D
Pa BTW tole maš res dobr zrihtan, noro zgleda

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c Ne jul 27, 2003 9:06 pm

SiMpLy_Me je napisal/-a:Ej s3c res tnx za tako nazorno obrazložitev!
Se bom vrjetn kr odloču za lukno! :D
Pa BTW tole maš res dobr zrihtan, noro zgleda

Hvala :oops: ! Sicer pa, glede na to da si iz KR se lahko dobiva, da si enkrat od blizu pogledaš zadevo, da se boš potem lažje odločil.

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Napisal/-a povzek Ne jul 27, 2003 9:44 pm

Ja tut to bi se loh kdaj zmenila! Sej si s planine 3, an? Usaj večkat te tm vidm!
Pa sej si tut ti vrjetn že vidu moj avto, ponavad mam na dvojki ob cest parkiranga, siv saxo VTS! :)

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Ne jul 27, 2003 10:15 pm

@s3c: pa si ti sigurn da ti zrak not piha pri tej luknji na haubi??? Ker take luknje imajo športni avti za odvajanje toplega zraka izpod haube (npr. EVO VII).
Ker luknja za zajemanje zraka pa zgleda malo drugače (npr. Subaru impreza WRX STi)

Sicer pa, glavno da deluje.

Ajde

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Po jul 28, 2003 8:13 am

s3c: lepa havba!!! nimam kaj rect. samo res se mi zdi tudi meni da ti bolj sluzi za odvajanje toplega zraka.

Vec al manj imajo skoraj vsi dovod mrzlega za filter iz odspredaj, impreza wrx, celica gtfour ipd. imajo pa reze na hacbi za hlajenje intercoolerja.
Made in Japan

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po jul 28, 2003 9:26 am

Iz sprednjega dela vozila se hladen zrak dovaja, iz lukenj v havbi pa se odvaja topel zrak izpod pokrova motorja (razen če ne misliš narest filter v škatli in dovod zraka preko luknje na havbi-WRC varjanta)

Jaz imam oboje, se pravi luknjo na havbi in dovod hladnega zraka. Tudi temperature vstopnega zraka sem meril in če ti po pravici rečem sem ostal presenečen, ko sem naredil luknje na havbi. Temperatura se je spustila ( v vročih dneh) za celih 20 stp. c.
Saj če logično pomisliš je prostor pri motorju skoraj hermetično zaprta škatla, odprta le spodaj in ker je toplejši zrak lažji od hladnekga se ta zbira pod pokrovom motorja, točno tam kjer je filter. z odprtinami na havbi ( ki morajo biti obrnjene nazaj) pa se ta topel zrak izloča iz prostora in se omogoči, da ga zamenja hladen zrak.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost