Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

simmik
Nov uporabnik

Chiptuning MB C200

Napisal/-a simmik Če jul 26, 2007 12:52 pm

Mene pa zanima če je že kdo čipal MB C200 CDI-ja letnik 2005, v originalu123KM.

Zanimajo me izkušnje, kako se po tem motor obnaša, koliko KM je pridobil, kako je s porabo, lahko tudi kje je čipal,....

Hvala ter LP

Boštjan

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jul 26, 2007 2:00 pm

Tu sem ti nekaj skopiral od RSR-a, kolk bi kaj dobil

C 200 CDI 122 90 270
170 125 370 Cena: 599€

:shock: Kar dost se ga da odpret tak kot gleda tu. :D

Malo je čudno vrglo, ni v stolpcu. No sej vidiš, prva cifra so konji.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

simmik
Nov uporabnik

Napisal/-a simmik Če jul 26, 2007 2:17 pm

Ja mal mn pride, niso čist prave cifre, sm se namreč že zanimal pri RSR-ru.

Dobiš okol 165 KM.

LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jul 26, 2007 3:22 pm

Jst ti raje priporočam chip za povečanje moči BRABUS. Montaža je precej enostavna,katero ti izvedejo na servisu (torej,se lahko vzame proč,kadar pač prodajaš avto) garancijo imaš 3 leta oz. 100.000 kilometrov. Kakor sem seznanjem,ima brabus po vsem svetu enake cene,in je tudi zelo priznan predelovalec MB.

Evo še link,uvoznik je tudi v sloveniji zanj --> http://www.trendy.si/
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

simmik
Nov uporabnik

Napisal/-a simmik Pe jul 27, 2007 8:39 am

RedBull™ je napisal/-a:Jst ti raje priporočam chip za povečanje moči BRABUS. Montaža je precej enostavna,katero ti izvedejo na servisu (torej,se lahko vzame proč,kadar pač prodajaš avto) garancijo imaš 3 leta oz. 100.000 kilometrov. Kakor sem seznanjem,ima brabus po vsem svetu enake cene,in je tudi zelo priznan predelovalec MB.

Evo še link,uvoznik je tudi v sloveniji zanj --> http://www.trendy.si/

To je vse res, sam cena pa ni glih najbolj ugodna. Se vidi, da že mal firmo plačaš zravn, ker vseskup pride 1700€ + ddv, kar se mi pa skor ne splača.

LP

_Sc0rPi0_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Sc0rPi0_ Pe jul 27, 2007 4:09 pm

kolega čipal isti motor pri carlsson-u in ga je prišlo nekje okrog 1200 eur.
pridobil pa je malo manj, okrog 160KM ima zdaj, vendar mu je ostala tovarniška garancija. zaradi garancije se je tudi odločil , saj je bil avto nov.
sam bi se seveda odločil za najmočnejši čip, ampak odvisno kaj ti je prioriteta... ;)

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Re: Chiptuning MB C200

Napisal/-a bigturbo Pe jul 27, 2007 8:25 pm

simmik je napisal/-a:Mene pa zanima če je že kdo čipal MB C200 CDI-ja letnik 2005, v originalu123KM.

Zanimajo me izkušnje, kako se po tem motor obnaša, koliko KM je pridobil, kako je s porabo, lahko tudi kje je čipal,....

Hvala ter LP

Boštjan

cca 160ps +80nm navora pa zakaj te zanima poraba,potem ga ne čipaj.......valda bo avto več pil a ne? nekje se mora poznati
biturbo SKN Project CT3 50

simmik
Nov uporabnik

Napisal/-a simmik Pe jul 27, 2007 8:35 pm

Mene sam zanima kake so izkušnje, načeloma mi je vseeno ali bo večja ali manjša.

Za ceno sm se pa pozanimal pri uvozniku. Tud jest se nagibam k močnejšemu čipu, pa še cenejši bo.

LP

PBox
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a PBox Sr avg 01, 2007 2:43 pm

Še ena varianta je. Steinbauerjeva elektronika. Iz 122 KS na 147 KS in navor iz 270 NM na 330 NM za 798 € z DDV. Pri povečanju moči dizlov, prihaja do večjih termičnih obremenitev motorja in tudi do povišanja temperature izpušnih plinov, tako da gre filter trdnih delcev adijo. Pomembna lastnost delovanja elektronik tega proizvajalca je, da pri polnem plinu, po določenem času začne zvezno zmanjševati dodano moč, do serijske. Tisto, kar Steinmetz in AC Schnitzer prodajata pod svojim imenom, je Steinbauerjevo delo.

Daj še nekaj poglej, če že govorimo o Brabusu; nekaj mi pri njem diši po priklopu na senzor tlaka na skupnem vodu (common railu). Če je to to, potem raje roke stran. Deluje tako, da ta dodatna elektronika daje v motorni krmilnik napačen (nižji) podatek o tlaku v skupnem vodu. Motorna elektronika pa od visokotlačne črpalke zahteva višji tlak. Tako zaradi višjega tlaka, v isti časovni enoti, šobe vbrizgajo več goriva. Šobe so mehansko bistveno bolj obremenjene, prav tako visokotlačna črpalka. To tehnologijo uporablja velika večina ponudnikov, da jih ne naštevam.....

Rešitev iz prvega odstavka pa količino goriva regulira s časom odprtosti šob.

Howgh!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So nov 24, 2007 3:09 pm

malce kasneje opazil to temo,ampak vidim da prodajaš buče... ja ni kaj... hvalil boš svoje... sam prosim pa nekaj.... poznam ljudi ki imajo vgrajeno dodatno elektroniko od brabusa in so zelo zadovoljni... res da,kot pravijo - malo denarja malo muzike,ampak to, da govoriš roke proč od tega... ja haloo človek zbudi se,pojdi malce na nemške forume,strani prebrati o brabusu --> http://www.brabus.com/

lahko ti povem,da dobiš garancijo 3 leta oz. 100.000 km kar ni zanemarljivo,kajne. No glede povečanja moči,kar je samoumnevno,je poraba na relacije nižja za 1 liter! Brabus praznuje 30 letnico in se ukvarja izključno z dodatno opremo za MB.

Mislim,da je to dovolj zgovoren podatek,vsak se pa odloči sam....

PBox
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a PBox Ne nov 25, 2007 6:34 pm

Hej Redbull!
Malo se ohladi in ne govori o "bučah" če nisi prepričan v to, kar govoriš, še posebno pa ne, če ne veš o čem govoriš. Pazljivo preberi, kaj sem jaz napisal. NIKJER nisem napisal, da je Brabus zanič! Beri še enkrat! Napisal sem, da "mi zadeva diši" po priklopu na tipalo na skupnem vodu. Ta tehnologija NI dobra, pa naj gre za kateregakoli proizvajalca. O Brabusu me pa prosim ne prepričuj, da je dober, ker to že dolgo vem.
Zadevica, ki jo priklapljajo na tipalo tlaka na skupnem vodu je res cenen izdelek. kaj več kot to žal ne more biti, ker razen spremembe napetosti, ki je rezultat večjega ali manjšega tlaka, ne more meriti. Kje je temperatura izpušnih plinov, količina zraka, količina goriva....? Škoda besed.

Pa lep pozdrav!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne nov 25, 2007 7:45 pm

verjemi da sem dobro prebral.... pač ti si malce po ovinkih napisal oz. prekrito,jst sem pa odgovoril direktno...

ok... pa da ne bova zdaj preveč zašla...

nima veze... navsezadnje ko se bo kateri kupec odločil za eno ali drugo stvar se bo sigurno o tem še veliko bolj pozanimal... in vzel,kar mi najbolj odgovarja.... tako po tem kar ponuja,kot po ceni...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 25, 2007 10:01 pm

Naj mi nekdo objasni,kako so šobe pri CR motorju bolj mehansko obremenjene,če gre čez njih več goriva?Po mojem to nikakor ni možno,ker so šobe pri CR motorjih krmiljene električno,kar pomeni, da se odprejo s pomočjo elektro-magneta,ki dvigne iglo v šobi in nato določena količina goriva "steče" skozi šobo.Edina zadeva ki je bolj obremenjena pri vgradnji P-box-a na skupni vod,je samo črpalka.

Po mojem je bolj škodliv tisti p-box,ki drži šobe dalj časa odprte.S tem se poruši vbrizgalni čas goriva,ki zna ob nepravilni uporabi zelo zajebat zadevo.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov